Nieuws

FC ZWANEVEN PAKT EERSTE PERIODE IN STIJL !


Met een overtuigende prestatie (4-2) tegen een sterk aanklampend Vorst heeft FC Zwaneven voor het eerst in zijn geschiedenis een periodetitel gepakt. Mathias Deproost scoorde vier keer! Na 10 matchen totaliseert ons elftal 25 punten op 30, beter dan al de andere ploegen. Onze ploeg is nu sowieso geplaatst voor de eindronde en kan met een gerust hart het vervolg van de competitie tegemoet zien. We denken echter niet dat de groep nu op haar lauweren zal gaan rusten. De kampioenstitel op het einde van het seizoen wordt nu de doelstelling. Onderweg daarnaartoe liggen er nog heel wat hindernissen… zo bijvoorbeeld de verplaatsing naar het sterke Olmen nu vrijdagavond 8 november. Aftrap om 20.15u

 

EERSTE PLOEG – EXC. VORST   4-2


Onze blauwen lieten zich niet uit hun lood slaan door een vroege achterstand. Het had echter wel een strafschop nodig, omgezet door Mathi, in de 29’ om echt los te komen. Daarvoor werden al heel wat kansen gemist. Nog voor rust kopte Mathi een heerlijke voorzet van naamgenoot Engelen binnen. Vorst weerde zich sterk in de tweede time maar via Mathi telkens op subtiel aangeven van Niel klom blauwwit naar een logische 4-1. Een vijfde goal was meerdere keren heel dichtbij, maar het was Vorst dat de nederlaag nog kon verzachten met een tweede doelpunt. Samen met de supporters werd de periodetitel uitbundig gevierd. Lees uitgebreid verslag hier.

ZONDAG KAN EERSTE PLOEG PERIODETITEL PAKKEN


Na een gave prestatie in KFC Mol (2-5) blijft onze eerste ploeg de rangschikking aanvoeren. Zo staan we mogelijk voor een eerste hoogtepunt dit seizoen. Winst zondag tegen Excelsior Vorst betekent immers dat onze club voor het eerst in zijn bestaan een periodetitel kan pakken. Zo’n periodetitel betekent dat men sowieso mag deelnemen aan de eindronde op het einde van het seizoen. 

Echte supporters mogen deze afspraak met de geschiedenis niet missen.


Let op! Aftrap vanaf dit weekend om 14.30u.


KFC MOL – EERSTE PLOEG        2-5


Op bezoek bij KFC Mol speelden onze blauwkes een sterke partij. Eerst ontbraken de doelpunten en de thuisploeg kwam zelfs op voorsprong maar door hun tempo en technisch overwicht trokken onze jongens in de tweede helft overtuigend het laken naar zich toe. Niel scoorde nog voor rust. Kort na rust leken Thomas Ilegems en nog eens Niel de winst vast te leggen. Ondanks het Zwanevense overwicht lukte Mol vijf minuten voor tijd een onverwachte aansluitingstreffer. Geen nood, onze jongens schakelden nog een vitesje hoger en Mathi en Alin maakten in de resterende tijd de karwei af met fraaie goals.

Lees uitgebreid verslag hier.


TERUG NAAR DE EERSTE PLAATS


Het kan verkeren in het voetbal. Vorige week zakte onze eerste ploeg na de 4-1 nederlaag in Beekhoek van 1 naar 4. Nu met de 3-0 zege tegen rode lantaarn klimt het terug naar plaats één en komt de eerste periodetitel weer in het vizier.

Na een aarzelend begin nam Zwaneven met twee mooie doelpunten voor rust de maat van Gierle. Thomas Ilegems had een beslissende voet in de twee goals. Mathi werkte een meesterlijke voorzet van hem voorbij de keeper en Thomas zelf maakte vlak voor rust knap de 2-0. Gierle gaf zich ook in de tweede helft niet echt gewonnen tot Niel op vrije trap van Mathi de 3-0 liet aantekenen.

Zaterdagavond trekken we naar de Boeretang om KFC Mol te bekampen. Aftrap om 19:30u.

Volledig verslag: lees hier.

BEEKHOEK - EERSTE PLOEG       4-1


Mede door een collectief en fysiek sterke tegenstander kwam Zwaneven te weinig momenten op zijn normaal niveau. Onze jongens brachten te weinig verweer en liepen op twee doelpunten binnen het halfuur. Mathi zag de grootste Zwanevenkans gestuit door de keeper. Toen onze ploeg na rust ontsnapt was aan een hogere achterstand, kon Thomas Ilegems op aangeven van Anton toch milderen. Een kentering betekende het echter niet, daarvoor kwam het derde thuisdoelpunt te snel. Mathi kende nog pech met zijn schoten maar uiteindelijk viel er weinig af te dingen op de 4-1 eindstand.

Zondag thuis tegen rode lantaarn Gierle hopen we terug het Zwaneven te zien waarvan we denken dat het dit seizoen hoog kan eindigen.

Voor uitgebreid verslag lees hier.

OVERLIJDEN JAN VAN GORP - 04/10/2019


Beste Zwanevenners, met diepe droefheid moeten we jullie het overlijden melden van onze trouwe secretaris en gerechtigde correspondent Jan Van Gorp. Jan was al geruime tijd ziek en had zijn functie beetje bij beetje doorgeschoven naar Luc Melis. Recentelijk had hij besloten om zijn functie definitief vaarwel te zeggen. Hoewel zijn toestand ernstig was, komt zijn overlijden voor al wie hem gekend heeft, toch nog onverwacht. Gisteren, donderdag 3 oktober, brachten we hem nog een bezoek om hem in naam van FC Zwaneven te danken voor 44 (!!) jaar trouwe en stipte dienst voor de club. Al was het vaak achter de schermen, Jan heeft een onschatbare bijdrage geleverd in de werking van onze club. Dank voor alles, Jan! Onze gedachten gaan hier ook uit naar Fien, zijn echtgenote, die samen met hem de slepende ziekte heeft gedragen. Veel sterkte! 


De uitvaart van Jan vindt plaats op vrijdag 11 oktober om 11.30u in de aula van het crematorium te Turnhout. Voor het lezen van de rouwkaart, klik hier.

HERENTHOUT – EERSTE PLOEG       0-4


Een vlotte uitzege in Herenthout leverde onze eerste ploeg de koppositie op in de voorlopige rangschikking. De jongens van trainer Jochen hadden de match in handen van de eerste tot de laatste minuut. Voor rust zorgden Rik Berens, op aangeven van Thomas Ilegems, en Mathi Deproost, na corner, voor de 0-2. Dieter Willekens trof de lat. Na rust deden spitsbroeders, Rik en Mathi, er elk nog eentje bij, telkens na voorbereidend werk van Alin Magyar.

Zondag kan blauwwit als leider de derby tegen Kasterlee aangaan!

Voor uitgebreid verslag lees hier.

EERSTE PLOEG – NOORDSTAR          5-2


In de eerste minuut al verloren de bezoekers een verdediger met een rode kaart. Twee mooie combinaties leidden naar evenveel vroege goals. In de 6’ via Dieters Willekens, in de 15’ via Mathias Deproost. Daarna sputterde de motor tot diep in de tweede helft. Rond het uur stond het binnen de 10 minuten (61’, 65’ en 70’) plots 5-0 via Rik Berens (2x) en Thomas Ilegems. In de laatste minuten gunden de 10 hardwerkende bezoekers zichzelf nog twee eerredders na stilstaande fases.

Lees uitgebreid verslag hier.

Onze ploeg haalde zo na vier matchen de kaap van de 10 punten en bezet een gedeelde tweede plaats. Zaterdagavond 28/09 staat de match in Herenthout op de kalender.

FC TURNHOUT B – EERSTE PLOEG         0-4


Bijna 70 minuten lang lieten de blauwkes hun supporters in twijfel over de goede afloop. Er was wel veel balbezit maar echt gevaarlijke aanvallen kwamen er tegen een verdedigend ingesteld Turnhout te weinig. In de slotfase (69’) brak topschutter Mathi Deproost op aangeven van naamgenoot Engelen dan toch de ban. Twee minuten later was het pad naar de zege tegen een onmondige thuisploeg helemaal geëffend met een penalty na fout op Michiel de Proost, omgezet door Mathi. Rik Berens prikte een rebound na schot van Thomas Ilegems binnen, waarna Mathi in de slotminuut nog een knap vierde doelpunt maakte. Zo ging blauwwit toch nog met een ruime zege naar huis.


(uitgebreid verslag in rubriek teams / kern of klik hier)

KFC Arendonk Sport - EERSTE PLOEG   2-2


Op het kleine veld van Arendonk toonden de Zwanevenners zich voetballend sterker maar moesten uiteindelijk vrede nemen met een fel bevochten, maar terecht gelijkspel. Na actie van Rik Berens zorgde Dieter Willekens voor een verdiende voorsprong (23’). Vlak voor rust maakte Arendonk ietwat verrassend gelijk. Na de 2-1 in de 51’ zag het er helemaal penibel uit maar Bart Vloemans zette met een magistrale vrije trap de bordjes terug in evenwicht. Beide ploegen gingen in een prangend slotkwartier nog voor de overwinning. Ondanks meerdere spannende fases voor beide doelen, wijzigde de score niet meer.


(uitgebreid verslag in rubriek teams / kern of klik hier)

EERSTE PLOEG – VC POEDERLEE  3-0


Gelanceerd door een vroeg doelpunt van Mathi Deproost zette Zwaneven de bezoekers in de eerste helft op een ruime 3-0 achterstand. Thomas Ilegems schoof de bal onder de keeper (26’) en Mathi zette een strafschop om (44’). Met 11 tegen 10 en vanaf minuut 65 met 11 tegen 9 leken de blauwkes op weg naar een nog ruimere zege. De pogingen waren er wel, maar te vaak liep er iets mis bij de voorlaatste pas. Mathi trof nog de lat.

(uitgebreid verslag in rubriek teams / kern of klik hier)

Start competitie - 31/08/2019


Dit weekend start de competitie zowel voor de jeugd als voor de reserven en eerste elftal. Succes aan alle teams!

Zondag start ons eerste elftal thuis tegen VC Poederlee in een gloed nieuwe uitrusting.  Alle supporters present om 15.00 uur in Rhoode!

Dank aan onze hoofdsponsors: Brasserie De Lint, Café Dépôt, HBM en Delidis.  Uiteraard ook dank aan alle sponsors van FC Zwaneven.  Je kan het overzicht simpelweg bekijken door hier te klikken of door bovenaan de pagina op "Partners van FC Zwaneven" te klikken. 

Scheidrechters gezocht! - 30/08/2019


Iedereen is altijd blij dat er een scheidsrechter aanwezig is tijdens onze wedstrijden. Om het aantal scheidsrechters op peil te houden is het natuurlijk nodig dat er elk seizoen nieuwe kandidaten zijn. Zin in een scheidsrechters opleiding? Klik dan even hier of doe eens een babbel met Tom Bouvé op onze club.

FC Zwaneven wint beker van Oud-Turnhout.  Proficiat aan alle jeugdspelers en reserven! - 24/08/2019De nieuwe uitrusting is gearriveerd.  We zijn er helemaal klaar voor! - 22/08/2019Ruime winst in wedstrijden - 19/08/2019


Onze ploegen zijn er als de vliegende vaart ingevlogen deze voorbereiding. Zo noteerden we dit weekend ruime overwinningen van ons eerste elftal tegen Sint-Dimpna B (7-0), onze A-reserven (5-8) tegen Oud-Turnhout, de B-reserven tegen White Star (6-2), onze U21 tegen Oosthven (1-3) en als uitschieter onze U8 tegen Oosthoven (5-24).

Verder noteerden we ook tornooiwinst van onze U8 op het provinciaal tornooi van Dessel Sport, en een 2de plaats voor onze U7 op het zelfde tornooi in Dessel. Proficiat aan spelers en begeleiders.Interesse om te voetballen bij FC Zwaneven? - 09/08/2019


Vanaf 7 augustus hervatten de trainingen voor alle ploegen. Wie belangstelling heeft om bij FC Zwaneven te voetballen, in welke leeftijdscategorie dan ook, kan zich aanmelden via herman.vangorp@fczwaneven.be . Je krijgt dan alle nodige info. 
Voetballen bij onze club kan vanaf 4 jaar, zowel jongens als meisjes. Je kan ook gewoon naar de trainingen komen en vrijblijvend enkele keren meedoen.
Trainingsmomenten van de jongste categorieën: 
U5 (°2015): woensdag 16.30u – 17.15u
U6 (°2014): woensdag 17.15u – 18.00 
U7 (°2013): woensdag 17.15u – 18.15u
U8 (°2012) en U9 (°2011): maandag en woensdag 18u – 19.15u
Welkom bij F.C. Zwaneven.BVA - Ezaart Sport vs FC Zwaneven: vlotte winst - 10/08/2019


Voor de tweede bekerwedstrijd trok F.C. Zwaneven naar Ezaart, uitkomende in 4de provinciale.  Onze blauwen waren gedurende de hele wedstrijd duidelijk de betere ploeg, wat dan ook resulteerde in een niet eens overdreven 1-4 overinning.Nieuwe seizoen komt op gang - 05/08/2019


De kernspelers hebben reeds enkele trainingen achter de rug, onze velden en kantines kregen een grondige poetsbeurt, lijnen werden uitgetekend, ... alles in het teken van de nakende start van het nieuwe seizoen.
De seizoenskalender kan je nu reeds terugvinden via het menu 'Matchen', zodat je meteen weet welke wedstrijden er de volgende dagen/weken op het programma staan.FC Zwaneven - Olen United - 05/08/2019


Verleden zaterdag speelde onze blauwen hun eerste wedstrijd in het kader van de Beker van Antwerpen tegen Olen United.
De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel, doelpunt gescoord door Mathias Deproost.


Dindagavond speelt F.C. Zwaneven om 19.30u op het veld van De Kempen een oefenwedstrijd en zaterdag 10/8 is er de 2de bekerwedstrijd op het veld van Ezaart, aftrap om 18.30u.Onze zonnepanelen


F.C. Zwaneven heeft ondertussen zonnepanelen geplaatst op het dak van onze beide kantines.  Deze zonnepanelen zijn actief sinds 1 oktober 2018.  We willen jullie graag elke maand de 'opbrengst' tonen van de panelen op onze kantine.


Schema van de A-kantine

Schema van de B-kantineSportongeval


Omdat de procedure omtrent de aangifte van een sportongeval toch niet zo evident is en dat er wel wat documenten dienen ingevuld te worden, hebben we op onze website de juist te volgen procedure gezet. Klik Sportongeval voor de juiste info.De terreinen van FC Zwaneven


Rhoode 11

2360 Oud-Turnhout


+32 14 45 01 58

Openingsuren kantine:


Dinsdag en donderdag: 20u - 22u

Zaterdag: 10u - 16u

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren