U13

VOORBEREIDING MINIEMEN U13 - 24/08/2019 


Ook dit jaar zijn we ook weer paraat voor de Beker v O—T. Meteen ook de start van onze korte maar drukke voorbereiding met respectievelijk een partij op donderdag tegen Oud-Turnhout en zaterdags tegen Oosthoven.  En in dezelfde week nog een tornooi  op zondag in Vlimmeren met aangename temperaturen van rond de 30 graden.

Op donderdagavond speelden we onze eerste wedstrijd tegen O-T . Voor iedereen is het nog werken om terug in zijn voetbalmodus te geraken. De voetbalmodus bij de roodgroenen was echter ook nog ver te zoeken want ze werden door onze Zwanevenners van “ het kaske naar de muur “ gespeeld. Ondanks het feit dat voor de wedstrijd al 3 spelers kwamen klagen over pijnlijke voeten en ééntje die zich niet goed voelde zag het er niet zo positief uit. Maar met een zeer bedrijvige voetballende keeper Rune kwam er veel gevaar vanop rechts. Rune was in zijn sas en kon op snelheid verschillende keren vanop rechts dreigen. Samen met Toon gaven ze de aanzet tot een doelpuntenkermis in de eerste helft. In het eerste kwart kon O-T nog beperken tot 0–1 vanwege een goede doelman en te veel gemiste kansen. Maar in het tweede kwart ging het iets gemakkelijker en dreven we de voorsprong op tot 0–7. Na de rust werden we iets nonchalanter , de spanning was er af en mocht de thuisploeg af en toe tegenprikken. Uiteindelijk wonnen we de partij met een klasse verschil van 2–9. Dikke proficiat voor een eerste wedstrijd welke in de opbouw nog stroef ging maar het onderlinge talent van onze gasten overheerste duidelijk.

Zaterdagvoormiddag waren de temperaturen nog te doen. Vandaag mochten we meer strijd verwachten van onze tegenstander uit Oosthoven. In het eerste kwart konden we rekenen op een meevaller want Ferre zijn voorzet belandde in doel 0–1.     Het eerste kwartier sloten we af met een 0–2 voorsprong na een mooie actie van Senne op links  en een teruglegger op Loïc. In het tweede kwart was het een gelijke strijd, na het inzetten van een voor ons onbekende snelle spits kregen onze buren een boost. Het was ook deze spits die de aansluitingstreffer binnentikte 1–2. Maar in de tweede helft kregen onze gasten terug vat op de wedstrijd en breidden zij hun voorsprong en verdiende overwinning uit tot 1–5. Vooral onze verdediging met Rune, Nand, Gijs en Ferre gaven geen ruimte meer vrij en Oosthoven kon dan ook nog maar weinig dreigen. De 1 – 3 kwam er op assist van Toon en Lennert die mooi afwerkte. De 1–4 en 1–5 kwamen er op aangeven van Loïc en waren Viktor en Toon de afwerkers. Onze U13 zorgden voor 2 mooie overwinningen in de Beker van O-T. Dikke proficiat.

Zondag zakten we dan af naar Vlimmeren voor hun jaarlijkse “U13 Oogsttornooi” in tropische temperaturen. Met Vosselaar en Hoogstraten als tegenstanders van een niveautje hoger kregen we vooral tegen Hoogstraten voetballes. Uiteindelijk hebben onze gasten alles gegeven om grote cijfers op het scorebord te vermijden. Tegen Vosselaar 0–4 en Hoogstraten 3–0 verlies bleef alles nog binnen de perken. Onze laatste wedstrijd tegen Vlimmeren was het éénrichtingsvoetbal waarbij een Vlimmerse doelman zijn ploeg recht hield. Onze U13 konden maar  2 maal scoren. Eindstand: 2–2. De ontgoocheling bij onze gasten was groot maar uiteindelijk konden we op strafschoppen de wedstrijd nog positief afsluiten. Later bleek dat er een nevenklassement voor de strafschoppen was en onze miniemen de penaltycup hadden gewonnen. Dikke proficiat.

Onze U13-players : Jorbe Van Elsacker, Rune De Rauw,  Nand Sannen, Gijs Huijer, Viktor Van Oerle, Toon Adriaensen, Ferre Broeckx, Mateo Milicevic, Lennert Van Reusel, Senne Versweyveld, Loïc Van Mechgelen en Sebi Gusoi.     

De terreinen van FC Zwaneven


Rhoode 11

2360 Oud-Turnhout


+32 14 45 01 58

Openingsuren kantine:


Dinsdag en donderdag: 20u - 22u

Zaterdag: 10u - 16u

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren