U15

OOSTHOVEN B   -  U15B   0-4 (03/11/2019)


Op een frisse zondagmorgen met een echte stadsderby op het programma. De U15 zijn al enkele weken goed op dreef.

Dus de verwachtingen waren hoog tegen de 3e in de stand.

We begonnen deze keer wel wakker aan de wedstrijd  dit door de boys attent te maken door trainer Stef. Zwaneven voetbalde heel mooi samen en er waren heel wat heerlijke combinaties te bewonderen. Al heel snel kwamen we 0-1 voor doelpunt gescoord door Joren op aangeven van Stigh. We waren duidelijk de baas, Ibe had wel wat werk maar meer met zich warm te houden dan met ballen tegen te houden. Achteraan werd alles goed gesloten gehouden door Dean,  Axl, Rube. Op het middenveld heersten Kyano, Joren en  Stigh, vooraan was er  Dries,  Maarten, Yannick  om de mauven onder druk te houden.

Kyano onderschept een bal op het midden zet een één - twee op en laat onderweg heel simpel 3 mauven achter maar Maarten kon net niet afwerken.

Op een corner die enig mooi getrapt werd door Maarten kopte Kyano nog veel mooier binnen 0-2. Ons eerste deel zat er op met en toch wel duidelijk overwicht en mooi voetbal.

Dan deel 2 hier kregen we het het mooiste voetbal te zien met echt tiki taka voetbal maar ook jammer genoeg weer  met vele gemiste kansen voor Dries, Bas en Bram.

We speelden echt de perfecte helft maar Dries was te zelfzuchtig en besloot op de keeper waar er 3 jongens voor een leeg doel stonden te wachten. Lander ruimde heel wat mee op en ging geregeld mee in de aanval. Jammer want hier zat veel meer in een assist is even leuk als scoren !!! Ondertussen werd er ook afgefloten voor de grote rust.

3de kwart gaan we redelijk vlot van start.

Er werd weer vrolijk gecombineerd Joren, Stigh, Kyano en Bas zetten meerdere acties op en al snel kan Bas doorzetten. Bas zet mooi voor en dries staat op de juist plaats om binnen te tikken 0-3. Ibe voetbalde als doelman vandaag weer goed mee hij had er tijd voor want Oosthoven geraakte amper aan zijn doel.

Yannick,  Axl,  Rube en Arthur  speelden de ballen achteraan mooi rond en deden meer dan behoorlijk hun taken.

Onze flanken Maarten en Bram werkte heel hard en gaven verschillende mooie voorzetten die soms heel vakkundig de nek omgewrongen  werden. Oosthoven stond onder druk we konden de bal ter hoogte van de grote rechthoek onderscheppen en kon Bas zich doorzetten, werd foutief gestopt met als logisch gevolg penalty. Maarten nam zijn verantwoordelijkheid, maar de keeper ranselde zijn schot uit zijn doelvlak, jammer Maarten  volgende keer lukt dit zeker! Kort hierna floot de scheids om opnieuw te rusten!

4 de kwart werd op gang gefloten, vlogen we er opnieuw in met vele mooie combinaties waardoor onze tegenstander het op zijn heupen kreeg en meerdere vieze fouten gingen maken. Ze hadden zichzelf niet meer onder controle en een gele kaart of 3 had niet misstaan voor de mauven. Maar dat deerde ons niet, wij bleven werken en de bal goed rondspelen. Na een schitterende combinatie over vele stationnetjes kan Bas zich doorzetten en de 0-4 op het scorebord zetten. Daarna voetbalde we de wedstrijd uit als echte profs en hiermee bleef de score op 0-4 staan. Duidelijk een verdiende overwinning voor de blauwen.  Bart G.

de ploeg van vandaag: 

Ibe Slegers, Stigh Goris, Rube Meeus, Dries Bammes, Bram Van Oerle, Dean Daneels, Arthur Phillipens,  Joren Van Der Vloedt, Maarten Tuytelaers, Yannick Houben, Kyano Van Den Akkerveken, Bas Tuytelaers, Axl Vanderlinden en Lander van Massenhoven

Hieronder nog enkele sfeerbeelden van een geconcentreerde trainer Stef die de boys heerlijk laat voetballen. Ook foto van het vieren van de dikverdiende overwinning ! 

U15 A BIJ DE TOP (30/09/2019)


Op de foto de fiere ploeg U15 A: staande vlnr Bas Tuytelaers, Tino  Van Tichgelt, Senne Dierckx, André Van Hapert, trainer Tomas Bertels, Loïc Vandervelden, Door Moelans, Dean Daneels, zittend vlnr Arthur Philippens, Kyano Van Den Akkerveken, Yassir Chorfi, Lander Van Massenhoven en Karel Bastiaensen. Met drie goals van Door, twee van Loïc en van Bas gingen onze jongens in het verre Kalmthout de drie punten rapen. De 1-7 uitslag zegt alles. Negen punten uit vier wedstrijden, goed voor derde plaats in de rangschikking.

De terreinen van FC Zwaneven


Rhoode 11

2360 Oud-Turnhout


+32 14 45 01 58

Openingsuren kantine:


Dinsdag en donderdag: 20u - 22u

Zaterdag: 10u - 16u

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren