U21

WECHELDERZANDE - U21   2-4 - 01/11/2019


Vrijdag met Allerheiligen maakten we de verplaatsing naar Wechel. Lager dan ons geklasseerd, dus een haalbare kaart…. Een voetbalcliché zegt dat elke match gespeeld moet worden, zo ook deze.

Trainer Roel peperde zijn manschappen in om deze keer sterk te beginnen, direct van minuut 1. De eerste minuten gingen gelijk op, Zwaneven toch de beter voetballende ploeg. Toch klom de thuisploeg op voorsprong, domme fout net buiten de zestien, scherp aangesneden vrije trap , via een carambole werd de bal in eigen doel gedevieerd. 1-0 na een tiental minuten. Eén minuut later zelfde fase, gelukkig voor ons ging de bal voorlangs en ontsnapten we aan een 2-0. Koppen gingen niet omlaag en we bleven voetballen en kansen creëren. Na een kwartier spelen, diepe bal op Brent, doet alles perfect, buiten het afwerken, recht op de keeper. Spijtig. Vijf minuten later vergeet Brent op voorzet binnen te leggen. Derde keer goede keer dan…eerste baltoets perfect richting doel en binnenknallen in de verste hoek. 1-1 verdiend. Vanaf toen speelden we goeie voetbal. Wechelderzande moest achter de bal aanlopen, spijtig dat dit niet resulteerde in goals. Tot in minuut 35. Joppe stuur slim binnendoor, borstcontrole van Loïc en in de draai binnensjotten. Mooi en 1-2. Rust.

In de 2e helft bleven Daan en Joppe Compeers op de bank, gekwetst. E r moest serieus geschoven worden in onze verdediging….Wechel nam de wedstrijd resoluut in handen nu en Zwaneven moest achteruit. Gelukkig was het voor ons steeds ‘net niet’. Een zeldzame keer dat we in de zestien kwamen van Wechel, werden we geholpen door hen. Dylan krijgt een cadeautje van de rechtsback en schuift beheerst naast de keeper de 1-3 binnen. Wechel bleef na de 1-3 komen….en kansen bijeen voetballen. Een verre voorzet vanop links,  de rechterwing moederziel alleen voor Wout en 2-3. Terug bibberen. Tactische zet van onze trainer. Elliott in de spits, Victor een rij achteruit. Dit bleek de goeie zet, bij een uitbraak van de blauwen slalomde Elliott netjes voorbij de laatste man, om onder stevige druk netjes de bal in het mandje te leggen. Proper gedaan en 2-4. Bij Wechelderzande was het vet nu van de soep en onze mannen speelden de wedstrijd proper uit. Michiel ging nog één keer op kracht door om net niet de 5e binnen te prikken, net als Elliott die naast knalde. Na 2 nederlagen knoopten we terug aan met de zege. Van hetzelfde volgende week tegen White Star. Proficiat kerels, goed gedaan.  (Wim Ooms)

Onze ploeg: Wout, Joppe C, Seppe, Milan, Daan, Ruben, Victor, Joppe D, Branko, Dylan, Brent, Elliott, Loïc en Michiel

OOSTHOVEN – U21   2-3 - 12/10/2019


Vandaag stond er voor onze juniors (en scholieren…toch 5 stuks) een regelrechte topper op het programma. Beide ploegen hadden 1 verlieswedstrijd, voor de rest alles gewonnen.

Zenuwen stonden in de beginfase naar mijn aanvoelen meer gespannen bij trainer en délégué dan bij onze 11 Zwanevense acteurs. Ons mannen hadden precies alleen de beloofde gele bakken in het achterhoofd….

Heeeeel flauwe start. Eerste goal; domme en onnodige fout op gevaarlijke plek…bal botst ook juist in een Oosthovense voet en 1-0. 

De 2-0 kwam er na mistasten van onze grootste en oudste van de bende…(straks zonder eten naar bed). De eerlijkheid gebied me om te zeggen dat we in alle linies ondermaats presteerden. Onze ‘halflijn’ strooide met foute passes en onze ‘voorlinie’ bleef keer op keer de kansen de nek omwringen.  Twee keer het doelkader telt helaas niet. Precies collectieve offday van onze kant…maar toch met het gevoel dat we nog niet verloren waren.

In de rust was een donderpreek van onze T1 dan zeker niet misplaatst…stillekes was het in de kottekes.

Hoe teleurstellend onze 1e helft was, des te meer belovend begon de 2e voor ons. Vanaf. minuut 1 werd Oosthoven naar achter gedrukt. Ik durf me niet uitdrukken in termen van balbezit maar het was mijn inziens Man City waardig….en dan moeten er kansen komen. Joppe D zet de achtervolging in.. een terugvallende bal schiet ie in de volley hoog in doel binnen. Klasse.

Oosthoven moest nu nog meer achteruit. Onze blauwen gingen resoluut op zoek naar de gelijkmaker…De bal ging perfect van voet naar voet. Tempo ging de hoogte in en Oosthoven kon die snelle balcirculatie niet blijven belopen. De gelijkmaker hing echt wel in de lucht. In minuut 58 haalde Joppe (den dj) verschroeiend uit. Recht in den winkelhaak en de bordjes hingen in evenwicht. Al wat blauw zag door het dolle heen. Dik verdiend.

Nu was het erop en erover. Ons mannen bleven goed voetballen en de 2-3 hing meer in de lucht dan de 3-2. Na een goeie actie op links, kon de Oosthovense keeper nog net redding brengen. Ene van Oosthoven ontzette de bal net op de knikker van onze Zwanevenner met de langste haren. Vic kopte perfect in de hoek onze 3e binnen. Van 2-0 naar 2-3!

Met nog een kwartier te voetballen bleven we wel de baas, maar één ieder weet dat er nog die ene kans komt op de gelijkmaker. Gelukkig kopte die van Oosthoven naast het kader (in het kader was ie voor Loïc). Oef.

Na 94 minuten floot de scheids een einde aan de wedstrijd. Flauwe eerste helft, dikke tweede.

Goed herpakt mannen. Volgende week spelen we op vrijdag in Arendonk. Alleen met 3 punten kunnen we tevreden zijn!

Onze ploeg: Loïc Jonckers, Milan Fockaert, Ruben Elst, Seppe Tuytelaers, Elliott Leigh, Rob Jespers, Branko Maes, Joppe Deckx, Dylan Schoonbaert, Wout Ooms, Victor Vandervelden, Joppe (dj) Compeers, Daan Ooms en Brent Vanherck. (eervolle vermelding voor Miguel Willemsen en Michiel Lauwerys voor de support, rap genezen mannen!)

Met dank aan Karin voor de foto

U21 aan het werk tegen Oosthoven.  Wedstrijd werd afgerond met een 1-3 overwinning - 17/08/2019

De terreinen van FC Zwaneven


Rhoode 11

2360 Oud-Turnhout


+32 14 45 01 58

Openingsuren kantine:


Dinsdag en donderdag: 20u - 22u

Zaterdag: 10u - 16u

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren