U8

FC Zwaneven U8, wie kent ze niet? Een ploeg die al jarenlang samenspeelt en onder de nodige begeleiding keer na keer blijven verrassen. Sommige spelertjes voetballen al sinds hun 3 á 4 jaar bij het FC Zwaneven. Inmiddels trainen ze 2x per week 1,5 uur en speciaal voor dit tornooi hebben we tijdelijke extra vrijdagtrainingen ingelast. En dit was nodig bleek later. Met opgeheven hoofd en zonder al te hoge verwachtingen begonnen we aan het Elite/(Inter)provinciaal toernooi. De tegenstanders waren dan ook niet de eerste de beste. De eerste in de rij was direct KV Mechelen. Een ploeg met veel individuele talenten, maar qua ploeg moesten ze in ons de meerdere herkennen. Na een paar goede momenten kwam KV Mechelen op voorsprong. Telkens kwam FC Zwaneven door goed samenspel langs zij. In de laatste minuut moesten we de winst dan toch nog afgeven aan KV Mechelen. Eindstand 3-2 (uit) Nadat we van 2 andere ploegen hebben gewonnen met respectievelijk 4-2 (thuis) en 2-5 (uit) mochten we in het toernooi strijden om de 5de en 6de plaats. Hierin kwamen een oude bekende tegen vanuit onze competitie. K. Lierse S.K. - FC Zwaneven speelde na een iets of wat rommelige wedstrijd maar met veel spannende momenten een gelijkopgaande wedstrijd. Helaas verloren we deze nipt met 4-3. Met een zeer verdienstelijke 6de plaats van de 16 ploegen hebben we een zeer goed prestatie neergezet. De spelers zijn weer een ervaring rijker en hebben als groep laten zien wat ze waard zijn. Was getekend, een tevreden trainer van het FC Zwaneven, Martin Daniëls.

FCZ Official

Website

OLEN – U8 A   15-4   - 26/10/2019   (in rijmvorm… )


Zware nederlaag met vijftien vier,

maar toch hadden we veel plezier.

Niet zozeer van de mooie dribbels of het tactisch samenspel

dat was wat minder, maar de inzet, die was er wel.

Gelukkig ook onder een stralende zon,

we voelden allemaal dat het beter kon.

Een veld als een vierkant zo klein.

We konden onze fysieke snelheid niet gebruiken en dat vonden de spelers niet zo fijn.

Chips met een drankje achteraf in het café.

En we zongen allemaal weer olé olé

Volgende week staan we weer met volle goesting op het veld.

Laat de bal maar rollen, dat is wat telt  (TK)

LIERSE KEMPENZONEN -  U8A   16-11 - 12/10/2019


De wedstrijd van 12 oktober stond al tijden met rood gearceerd in de agenda van onze trainer. Een prestigieuze tegenstander, waar Martin ook zijn trainersopleiding volgt en dus veel bekenden zou tegenkomen. Bovendien was al bekend dat zij ons serieus zouden gaan uitdagen. Onze jongens, bestaande uit Cas, Dimas, Jarno, Laurens, Loïc, Thomas en Vincent, waren dan ook goed voorbereid voor deze verre verplaatsing in de vroege uurtjes.

Vanaf het begin vlogen onze jongens er direct in en hadden een aantal goede kansen, maar de tegenstand was fel. Na 7 minuten viel dan ook de terechte voorsprong voor blauw-wit, met meteen het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Loïc lepelde de bal over de verdedigers van Lierse en de keeper, en liet de bal precies in de winkelhaak belanden. Daarna schoot Laurens twee keer bijna een corner direct binnen, maar o.a. de paal voorkwam dit. Nadat we de 1-1 tegen kregen lieten we nog een ingestudeerde oefening zien: een perfect ingekrulde corner van Laurens werd even perfect door Dimas uit de lucht binnen geprikt: 1-2 voorsprong voor Zwaneven.

Dat was helaas het moment, dat Lierse echt liet zien wie de betere partij was, en enkele mooie combinaties later stond er al 5-2 op het scorebord. Keeper Jarno kon er met een aantal intercepties en een goede safe nog voor zorgen dat de schade niet nog groter werd. Dit gaf Cas de mogelijkheid om met een bekeken lage bal aan te haken bij Lierse. De tegenstander wist daarna ook regelmatig enkele vrij spelers voor de goal te vinden om vervolgens eenvoudig binnen te tikken. Toen wisten we wel zeker dat wij onze meerdere moesten erkennen in het sterke Lierse. Een goal van keeper Jarno viel nog wel in het oog met een schot vanaf de middenlijn, maar toen was het kwaad al geschied. Door goed samenspel dat meestal eindigde bij Cas, waarmee hij meer dan de helft van de goals voor zijn rekening nam, hielden wij de schade uiteindelijk nog beperkt 16-11.

Het was al met al een leerrijke ochtend voor zowel de spelers als de trainers en we kijken er dan ook naar uit om Lierse volgende keer bij ons te mogen ontvangen.  (Sander Wilbers)

KSV OUD TURNHOUT -  U8C   6-12 - 12/10/2019


Afgelopen zaterdag was het, het weekend van de dorpsderby’s. Waar U8A naar Oosthoven moest, moesten de jongens van de U8C tegen de dorpsgenoten van KSV Oud Turnhout aantreden. Zoals iedere week wordt de C-ploeg gecoacht door een ouder van de A en B ploeg. Deze keer was het de beurt aan de papa van Jarno om de ploeg te begeleiden. De ploeg bestond uit de volgende namen: Alex, Bas, Hidde, Jarno, Jules, Noor en Stan.

We waren vooral extra trots op Alex en Stan, want Alex deed voor de eerste keer mee met de U8 en Stan voor de tweede keer. Van de kleine gestalte van Alex en zijn jonge leeftijd (van bouwjaar 2014) was niks te merken. Het was direct merkbaar waarom zij gevraagd waren om met de jongens van 2012 mee te sjotten. Uiteraard was de aanpassing naar het 5 tegen 5 systeem voor deze jonkies soms wat lastig, maar dit werd meer dan volledig gecompenseerd door enorme inzet en techniek van de beiden!

Ook de prestaties van de wat meer ervaren jongens in het 5 tegen 5 systeem, maakten dat we van het begin tot het eind duidelijk de bovenliggende partij waren. Wat de doelpunten betreft deed iedereen een duid in het zakje en daarmee had iedereen zijn eigen “moment of glory”. Toen de coach in het laatste kwart beloofde dat hij met Noor zijn Fortnite dansjes mee zou dansen bij ieder doelpunt, scoorde hij er vrolijk op los. Naast een mooie overwinning tegen een zeer sportieve tegenstander, hebben alle jongens en het publiek een vermakelijke ochtend beleefd. (Sander Wilbers)

U8 winnen provinciaal tornooi te Dessel Sport.  Proficiat aan het ganse team! - 15/08/2019


Onze U8 schreven zich in de competitie in in niveau 3. Om zichzelf al eens te testen namen ze op 15 augustus deel aan het tornooi in Dessel op provinciaal niveau. De klasbakken speelden alle tegenstand met ruime cijfers (telkens met minstens vier doelpunten verschil) van de mat. Hieronder Felix, Jarno, Jesse, Thomas, Loïc, Cas en Laurens met trainers Jan Hermans en Martin Daniëls. Proficiat !


Terwijl velen nog in zomerverlof zaten en de eerste trainingen weer langzaam op gang komen, werd er door KFC Dessel een tornooi georganiseerd op provinciaal niveau. Op onze vraag om hieraan deel te nemen werden menige wenkbrauwen gefronst, maar na wat aandringen kregen we als gewestelijk clubje toch toestemming om mee te doen.

Door de vakantie was het nog lastig om een sterke ploeg bijeen te krijgen, maar uiteindelijk g we me de volgende ploeg richting Dessel: Cas, Felix, Jarno, Jesse, Laurens, Loic en Thomas. Daarbij was Jarno speciaal een dagje vanuit de kust overgekomen om het team te vervolledigen.

De jongens waren wel wat gespannen, want er waren toch wel wat goede ploegen ingeschreven zoals 2 ploegen van Dessel, RC Hades uit Hasselt (niet te vergissen met Hazes J), Eendracht Aalst, Patro Eijsden uit Maasmechelen en zelfs ploegen uit Nederland. Het werd voor ons de grote vraag of we met dit niveau enigszins mee konden en de eerste test hiervoor werd RC Hades. Al snel merkten we dat de jongens uit Hasselt goed op elkaar ingespeeld waren en vooral qua combineren erg sterk waren. Vrij snel kwamen zij met 1-0 voor. Gelukkig konden we rekenen op de afstandsschoten van Loic en Cas, waarmee we enkele minuten later toch op voorsprong kwamen. Het was daarna even nodig dat Jarno zijn keeperstalent toonde, waardoor de gelijkmaker uitbleef. Dit gaf onze jongens het vertrouwen om de Limburgers te tonen uit welk hout wij gesneden waren, en voordat we het wisten stond de einduitslag 5-1 op het scorebord. Misschien was een kleiner verschil een betere afspiegeling van de match, maar daar maalden wij niet over.

Toen wij de eerste horde genomen hadden, was het vertrouwen daar en werden ASV Geel  met 4-0 en KFC Dessel met 6-1 verslagen. Toen wisten we al dat we de beste ploegen al gehad hadden en een finale al bijna niet meer te ontlopen was. De laatste twee poulewedstrijden verliepen dan ook relatief gemakkelijk gezien de uitslagen 8-2 tegen Berchem Sport en 11-3 tegen Thes Sport uit Tessenderlo. Loic en Cas hebben daarin hun doelpuntensaldo wat opgevoerd, maar ook Jesse en Thomas deden hun duit in het zakje. Vaak gebeurde dit met goed combinatiespel op aangeven van Felix van rechts en de lange ballen van Laurens, die tevens achterin zijn mannetje stond en daarbij keeper Jarno behoedde voor teveel schoten op goal.

Het behalen van de finale op een provinciaal niveau was al een grote overwinning voor ons gewestelijk ploegje, maar nu wilden wij natuurlijk het toernooi winnen. Doordat SV Marvilde uit Veldhoven in hun laatste poulewedstrijd Eendracht Aalst verslagen had, wisten wij dat we tegen “de Hollanders” moesten. Een sterk gemotiveerd Zwaneven liet al na enkele minuten weten wie er zou gaan winnen, want toen stond het al 2-0 en de eerste traantjes vloeiden al bij de tegenstanders. Iedereen gaf het beste van zich zelf, waardoor de finale met 7-1 gewonnen werd. Waar men in beginsel vraagtekens had bij onze deelnamen, was de verbazing nog veel groter, dat ons clubje deze ambitieuze tegenstanders konden verslaan en met de eerste prijs aan de haal ging. Onze jongens mogen dan ook trots zijn met de behaalde prestatie!  (Sander Wilbers)


De terreinen van FC Zwaneven


Rhoode 11

2360 Oud-Turnhout


+32 14 45 01 58

Openingsuren kantine:


Dinsdag en donderdag: 20u - 22u

Zaterdag: 10u - 16u

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren