U8

U8 winnen provinciaal tornooi te Dessel Sport.  Proficiat aan het ganse team! - 15/08/2019


Onze U8 schreven zich in de competitie in in niveau 3. Om zichzelf al eens te testen namen ze op 15 augustus deel aan het tornooi in Dessel op provinciaal niveau. De klasbakken speelden alle tegenstand met ruime cijfers (telkens met minstens vier doelpunten verschil) van de mat. Hieronder Felix, Jarno, Jesse, Thomas, Loïc, Cas en Laurens met trainers Jan Hermans en Martin Daniëls. Proficiat !


Terwijl velen nog in zomerverlof zaten en de eerste trainingen weer langzaam op gang komen, werd er door KFC Dessel een tornooi georganiseerd op provinciaal niveau. Op onze vraag om hieraan deel te nemen werden menige wenkbrauwen gefronst, maar na wat aandringen kregen we als gewestelijk clubje toch toestemming om mee te doen.

Door de vakantie was het nog lastig om een sterke ploeg bijeen te krijgen, maar uiteindelijk g we me de volgende ploeg richting Dessel: Cas, Felix, Jarno, Jesse, Laurens, Loic en Thomas. Daarbij was Jarno speciaal een dagje vanuit de kust overgekomen om het team te vervolledigen.

De jongens waren wel wat gespannen, want er waren toch wel wat goede ploegen ingeschreven zoals 2 ploegen van Dessel, RC Hades uit Hasselt (niet te vergissen met Hazes J), Eendracht Aalst, Patro Eijsden uit Maasmechelen en zelfs ploegen uit Nederland. Het werd voor ons de grote vraag of we met dit niveau enigszins mee konden en de eerste test hiervoor werd RC Hades. Al snel merkten we dat de jongens uit Hasselt goed op elkaar ingespeeld waren en vooral qua combineren erg sterk waren. Vrij snel kwamen zij met 1-0 voor. Gelukkig konden we rekenen op de afstandsschoten van Loic en Cas, waarmee we enkele minuten later toch op voorsprong kwamen. Het was daarna even nodig dat Jarno zijn keeperstalent toonde, waardoor de gelijkmaker uitbleef. Dit gaf onze jongens het vertrouwen om de Limburgers te tonen uit welk hout wij gesneden waren, en voordat we het wisten stond de einduitslag 5-1 op het scorebord. Misschien was een kleiner verschil een betere afspiegeling van de match, maar daar maalden wij niet over.

Toen wij de eerste horde genomen hadden, was het vertrouwen daar en werden ASV Geel  met 4-0 en KFC Dessel met 6-1 verslagen. Toen wisten we al dat we de beste ploegen al gehad hadden en een finale al bijna niet meer te ontlopen was. De laatste twee poulewedstrijden verliepen dan ook relatief gemakkelijk gezien de uitslagen 8-2 tegen Berchem Sport en 11-3 tegen Thes Sport uit Tessenderlo. Loic en Cas hebben daarin hun doelpuntensaldo wat opgevoerd, maar ook Jesse en Thomas deden hun duit in het zakje. Vaak gebeurde dit met goed combinatiespel op aangeven van Felix van rechts en de lange ballen van Laurens, die tevens achterin zijn mannetje stond en daarbij keeper Jarno behoedde voor teveel schoten op goal.

Het behalen van de finale op een provinciaal niveau was al een grote overwinning voor ons gewestelijk ploegje, maar nu wilden wij natuurlijk het toernooi winnen. Doordat SV Marvilde uit Veldhoven in hun laatste poulewedstrijd Eendracht Aalst verslagen had, wisten wij dat we tegen “de Hollanders” moesten. Een sterk gemotiveerd Zwaneven liet al na enkele minuten weten wie er zou gaan winnen, want toen stond het al 2-0 en de eerste traantjes vloeiden al bij de tegenstanders. Iedereen gaf het beste van zich zelf, waardoor de finale met 7-1 gewonnen werd. Waar men in beginsel vraagtekens had bij onze deelnamen, was de verbazing nog veel groter, dat ons clubje deze ambitieuze tegenstanders konden verslaan en met de eerste prijs aan de haal ging. Onze jongens mogen dan ook trots zijn met de behaalde prestatie!  (Sander Wilbers)


De terreinen van FC Zwaneven


Rhoode 11

2360 Oud-Turnhout


+32 14 45 01 58

Openingsuren kantine:


Dinsdag en donderdag: 20u - 22u

Zaterdag: 10u - 16u

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren