U9

KSVOT - U9: 11-12   - 24/08/2019


De match lag van meet af aan open. Er werd fel gespeeld door beide teams. Kort na de aftrap kon Lisa met de bal op doel gaan. Ze trapte de bal mooi naar de hoek maar jammer genoeg ging de bal op de paal. De bal werd hierna snel gerecupereerd door de rood-groenen en 1 counter later stond het 1-0. Onze blauwtjes lieten het zich niet aan hun hart komen. Ze drukten verder en de kansen volgden. Eerst trapte Simon net naast. Daarna vond Simon dan weer de paal op zijn weg. Maar derde keer goede keer en dus wist Simon bij zijn derde kans de gelijkmaker te scoren. Niet veel later was Lien alleen op doel af toen ze achteraan werd aangetrapt. De vrije trap die hierop volgde werd door Stan hard binnen getrapt, 1-2. Blauwwit was de beste ploeg maar toch kon Oud-Turnhout nog gelijk maken voor rust, 2-2. Keeper Jace had nochtans puik gekeept.

Het 2de kwart begon niet zo goed. Enkele foutjes achterin zorgden ervoor dat de thuisploeg 2 doelpunten uitliep. Na een knappe run door het midden zorgde Peter ervoor dat de achterstand binnen de perken bleef: 4-3. Maar jammer genoeg was het weer aan Oud-Turnhout om hun voorsprong weer te vergroten, 5-3. Daarna was het aan Jace om zich van zijn mannetje te ontdoen en knap voor te zetten naar Lien die vervolgens in doel besloot: 5-4. Simon, die knap stond te keepen, moest wel toestaan dat Oud-Turnhout weer scoorde, 6-4. Onze zwaantjes verweerde zich nog knap tegen de achterstand. Stan had nog 2 mooie kansen maar de bal ging niet over de doellijn.

Het derde kwart werd de thuisploeg helemaal tegen het eigen doel gedrukt. Stan vond na enkele pogingen dan toch een openingetje en scoorde de 6-5. De Oud-Turnhoutse aanhang zag de bui al hangen, de gelijkmaker hing in de lucht. En die kwam er al snel. Stan stuurde Fil mooi de ruimte in waarop die de netten deed trillen: 6-6. En alhoewel Oud-Turnhout achteruit werd gedrukt sloegen ze er toch weer in op doelman Peter 2 maal te verslaan: 8-6. Er volgden nog kansen voor Lien, Simon en Thimon maar het was Simon die de aansluitingstreffer maakte: 8-7.

In het laatste kwart ging Simon op zijn elan verder. Hij scoorde eerst de 8-8 om daarna zijn pure hattrick te vervolledigen en onze blauwtjes voor het eerst sinds de 1-2 weer op voorsprong te brengen: 8-9. FC Zwaneven was duidelijk de beste ploeg en dus kwam het erop aan om deze voorsprong vast te houden. De tegenstander kwam echter weer een beetje in de match en had het geluk aan hun kant. Van 8-9 ging het snel naar 11-9. Doelvrouw Lisa deed wat ze kon, maar weer keken we tegen een achterstand van 2 doelpunten aan. Thimon en Fil hadden nog enkele kansen maar het was Lien die FC Zwaneven er weer deed in geloven: 11-10. De bezoekers drukten Oud-Turnhout nog steeds helemaal naar achteren. Na 2 gemiste kansen kon Peter dan ook de gelijkmaker maken, 11-11. En de helemaal verdiende voorsprong kwam er niet veel later dankzij Lien. Bij Oud-Turnhout waren de batterijen helemaal leeg al hadden ze nog wel een grote kans op een finale gelijkmaker. Maar uiteindelijk bleef het bij die 11-12.. Door een enorme gedrevenheid konden onze blauwtjes deze match winnend afsluiten. Ze mogen terecht fier zijn op deze overwinning. Ze hebben er van de eerste minuut tot de laatste snik voor gevochten. Een rasechte derby en dus doet dit wellicht extra deugd. Fil, Jace, Lien, Lisa, Peter, Simon, Stan en Thimon: Bedankt om ons een match te bezorgen die bol stond van spanning en inzet! Maar bovenal: bravo! Knap gedaan! (Hans De Meulder)

Oosthoven - U9: 18-13   - 21/08/2019


De helft van onze U9-voetballers mocht hun voetbalseizoen 2019-2020 op gang trappen met een match tegen de buren van KSK Oosthoven. Deze beladen match telde mee voor de immens befaamde, althans binnen Oud-Turnhout, beker van Oud-Turnhout. 

Het eerste kwart begon met een kans voor Oosthoven. Het schot ging echter naast. Onze zwaantjes waren direct gewaarschuwd en trokken in de aanval. Na een rush op links kon Peter hard uithalen op doel. Patat! De 0-1 stond op het bord! De volgende kans was voor Oosthoven maar keeper Wout kon de gelijkmaker voorkomen. Onze blauwtjes kregen ook nog enkele kansen maar die 2de goal wou er maar niet vallen. Uiteindelijk viel ze dan toch, maar aan de overkant. Op een corner werd de bal kort voor ons doel getrapt. De bal werd enkel door een blauwtje aangeraakt maar belandde zo wel in eigen doel. 1-1 dus. Oosthoven kwam hierdoor wat meer in de match en al gauw viel dan ook de 2-1. De wedstrijd bleef op en neer gaan al was Oosthoven toch iets gretiger en aggresiever in het spel. Na een tijdje werd het dan ook 3-1. Al had doelman Wout toen al wel enkele knappe reddingen gemaakt en hadden Lien, Twan en Fil ook al kansen gehad op een 2de blauw-wit doelpunt. Na de 3-1 gingen de hoofdjes heel even naar beneden en daar profiteerd Oosthoven onmiddellijk van. We gingen uiteindelijk de rust in met een 5-1 achterstand.

Die achterstand ombuigen in een voorsprong is natuurlijk zo goed al onmogelijk maar onze zwaantjes gaven het in ieder geval niet zomaar cadeau. Het 2de kwart begon zelfs identiek als het 1ste kwart. Namelijk met een doelpunt voor FC Zwaneven, gemaakt door Peter. Peter had zich vrij gespeeld op links en vanuit een vrij scherpe hoek de bal hard naast de keeper in doel getrapt, 5-2! De wedstrijd leek hierdoor even terug open te liggen. Er waren kansen voor beide teams maar de doelpunten vielen maar aan 1 kant. Ondanks enkele knappe reddingen van doelman Wout ging de score dus van 5-2 tot 8-2. Aan de overkant waren er kansen voor onder andere Fil, Thimon en Lisa. Op hoekschop kwam de bal bij Twan terecht waarop die de bal door het pak in doel trapte, 8-3. Kort na de aftrap liep Oosthoven echter opnieuw uit: 9-3. Tegen het einde van het tweede trokken onze blauwtjes meer en meer het laken naar zich toe. Twan kon dit overwicht ook omzetten in een doelpunt, 9-4. Niet veel later liepen Peter en Lien alleen op doel af. Peter legde de bal opzij voor Lien die daarna de bal knap binnen trapte: 9-5. Dit was meteen ook de ruststand.

Het derde kwart begon net als de eerste 2 kwartjes met een doelpunt van blauw-witte makelij. Thimon kon na een pass van Stan op doel afgaan en de bal mooi in de verste hoek binnen trappen, 9-6. Net als bij eerdere doelpunten kwam er direct reactie van Oosthoven. In eerste instantie hield Twan, dankzij enkele knappe reddingen en dankzij balrecuperaties van staart Lisa, de netten nog spik en span. Maar na enige tijd wist Oosthoven dan toch te scoren. 2x zelfs en dus was de stand plots 11-6. Een volgende actie ontstond er nadat Stan op het middenveld de bal kon veroveren. Na enkele paarse spelers in de wind te hebben gezegd kon hij alleen op doel gaan en mooi besluiten: 11-7. Opnieuw kwam er die reactie van de tegenstander om de voorsprong op peil te houden: 12-7. Peter zorgde er voor dat we gelijke tred konden houden: 12-8.

Het laatste kwart werd al snel duidelijk dat we ons geen illusies moesten maken. Twee doelpunten van de spelers uit Oosthoven deed ons naar een achterstand van 6 doelpunten aankijken: 14-8. Niet lang daarna zorgde de tweeling Lien en Wout voor animo bij de blauw-witte supporters. Eerst was er Wout die knap de 14-9 afrondde en daarna was er Lien die na hard werk van Fil ons ook op dubbele cijfers bracht: 14-10. Helaas was de tegenstander niet onder de indruk en enkele minuten later was de achterstand opnieuw flink uitgediept: 17-10. Dit ondanks enkele knappe saves van keeper Thimon. Een rush van Twan dwars door het midden liet hem toe om de 17-11 tussenstand op het bord te schilderen. En nog was het niet gedaan. Peter maakte er eerst 17-12 van. Maar 1 minuut later was het echter al 18-12. Tot slot maakte de maker van het eerste doelpunt van de match ook het laatste. Peter zorgde namelijk voor de 18-13. Na de match konden de spelers van Oosthoven schijnbaar niet snel genoeg naar huis vertrekken want penalties hebben ze niet getrapt. Dat hebben onze zwaantjes dan maar alleen gedaan. Met opnieuw enkele knappe reddingen maar ook enkele beauty's van penalties.

Conclusie: Wie naar deze match kwam kijken zal zich zeker niet verveeld hebben. Beide teams speelden met open vizier en met volle overtuiging. Nadat we even niet goed in de match zaten tijdens het openingskwartier bleven onze blauwtjes goed gelijke tred houden. De 5-1 ging uiteindelijk over in een 18-13. En dit tegen een ploeg waar we vorig jaar nog zwaar tegen verloren hadden. Een duidelijk bewijs dat het werk van onze spelers op training niet voor niks geweest is! Iedereen zette zich volledig in en speelde in functie van de ploeg! Knap werk! Een dikke bravo aan Fil, Lien, Lisa, Peter, Stan, Thimon, Twan en Wout! Doe zo verder! (Hans De Meulder)

De terreinen van FC Zwaneven


Rhoode 11

2360 Oud-Turnhout


+32 14 45 01 58

Openingsuren kantine:


Dinsdag en donderdag: 20u - 22u

Zaterdag: 10u - 16u

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren