14/05/2019 -SCHITTEREND SEIZOEN NIET BELOOND
 

Puntenrecord, doelpuntenrecord, topschuttersrecord, al wat in cijfers kan gevat worden, sneuvelde dit prachtige seizoen. Bovendien brachten onze blauwwitten het hele seizoen aantrekkelijk voetbal waarmee ze zowel in de competitie als in de eindronde vriend en tegenstander in verwondering brachten. In de eindronde voor promotie straalde onze groep gedrevenheid en voetbalhonger uit om de begeerde overstap naar tweede te pakken. Het mocht niet zijn…
Loenhout bleek vooral op Rhoode (0-3) onwrikbaar al hadden onze jongens wat pech bij de afwerking. In Loenhout ging de groep voor de overwinning om alzo eventueel als beste verliezer toch nog de overstap te maken. De 1-1 is op zich een mooi resultaat, maar onvoldoende om te promoveren. Die promotie zou om verschillende redenen dik verdiend geweest zijn…
Wel blijft FC Zwaneven als het ware eerste reserve mocht er hier of daar toch nog iets tussenkomen waardoor een ploeg wegvalt…
Jongens, wat hebben wij genoten van dit seizoen!!

Loenhout - Eerste ploeg 1-1
De thuisploeg teerde op de 0-3 voorsprong van de heenmatch en speelde minder scherp dan donderdag. Dylan en Thomas Il. creërden het eerste gevaar. In de 13’ schiet Thomas hard op de keeper en Jani kan de rebound inkoppen. Er waren nog tussenkomsten van de sterke keeper nodig om Zwaneven (via Mathi) van een tweede goal te houden. Na de rust kwamen de blauwkes meer onder druk te staan. Na corner valt de 1-1. Daarna is het weer de keeper die Dylan,  Mathi en invaller  RIk van een tweede doelpunt houdt.  Na de match is het snel duidelijk dat één punt niet volstaat om te promoveren en de koppetjes gaan teleurgesteld naar beneden. De mensen van Loenhout beoordeelden Zwaneven als een uitstekende ploeg die ook wel de overgang naar tweede verdiende. Mooie woorden, maar in deze omstandigheden des te pijnlijker….

Thomas Janssens hangt schoenen aan de haak


Eigenlijk willen we het niet geloven maar de match in Loenhout was ook de laatste match van onze kapitein “de Chas”.
Na 10 jaar trouwe dienst heeft Thomas Janssens beslist om de schoenen aan de haak te hangen…
In die 10 jaar had Thomas de harten veroverd van alle Zwanevenners, door zijn spelstijl, zijn joviale persoonlijkheid, zijn clubhart…

Let wel: Het is niet omdat Thomas bij de eerste ploeg zijn schoenen aan de haak heeft gehangen, dat hij niet meer te zien zal zijn op de Zwanevense velden. Over een vrije overgang naar de B-reserven doen de geruchten de ronde, maar Thomas zal dit wel het beste weten... We'll see!

Bedankt Thomas!

Mathias Deproost wint gouden schoen

Als je 36 doelpunten maakt, val je in de prijzen. Het was dan ook geen verrassing dat topschutter Mathi de gouden schoen in ontvangst mocht nemen. Hij kreeg het blinkende ding van ex-speler Nick Eykens. Michiel De Proost eindigde heel verdienstelijk op de tweede plaats.

Eindstand Gouden schoen 2018-2019:
1. Mathias Deproost (1.338 p.)
2. Michiel De Proost (1.029 p.)
3. Dylan Van Aarle (654 p.)
4. Thomas Ilegems (629 p.)
5. Thomas Janssens (382 p.)
6. Thomas Melis (354 p.)
7. Steve Debacker (248 p.)
8. Alin Maghiar (243 p.)
9. Keusters Tom (167 p.)
10. Dieter Willekens (165 p.)

Interesse om te voetballen bij F.C. Zwaneven?
Het huidige seizoen loopt op zijn laatste voetbalbenen…. We denken reeds aan volgend seizoen. In augustus hervatten de trainingen voor alle ploegen. Wie belangstelling heeft om bij FC Zwaneven te voetballen, in welke leeftijdscategorie dan ook, kan zich via herman.vangorp@skynet.be aanmelden. Je krijgt dan alle nodige info en je zal uitgenodigd worden voor de eerste trainingen begin augustus. Voetballen bij onze club kan vanaf 4 jaar.  Welkom bij FC Zwaneven.

Weekkalender
De volledige weekkalender van de competitiematchen is raadpleegbaar. Deze wordt regelmatig geüpdatet. De officiële gegevens omtrent de matchen vind je telkens onder rubriek aanduidingen.  

Sportongeval
Omdat de procedure omtrent de aangifte van een sportongeval toch niet zo evident is en dat er wel wat documenten dienen ingevuld te worden, hebben we op onze website de juiste te volgen procedure gezet. Klik in de menu op 'Sportongeval' voor de juiste info.

Onze zonnepanelen
F.C. Zwaneven heeft ondertussen zonnepanelen geplaatst op het dak van onze beide kantines.
Deze zonnepanelen zijn actief sinds 1 oktober.
We willen jullie graag elke maand de 'opbrengst' tonen van de panelen op onze kantine.

Schema van de A-kantine
Schema van de B-kantine

Enkele nuttige links
Hieronder vind je enkele nuttige links terug van de voetbalbond en dergelijke:

Sportleven
Afgelastingen door het slechte weer
Algemene website van de Belgische voetbalbond