20/11/2018 - UNIEKE KANS GEMIST
 

Linda Olen heeft zijn reputatie als titelkandidaat op Rhoode met verve komen onderstrepen. Voor als wat blauwwit is, voelde de nederlaag aan als een gemiste kans om een topploeg te kloppen. Na goed 11 minuten werden de bezoekers immers herleid tot tien. Maar Zwaneven kon het numerieke overwicht niet verzilveren. Om een topploeg te kunnen kloppen moeten alle spelers top zijn, en dat was helaas niet het geval. Zo lieten onze jongens een unieke kans om aan te sluiten bij de absolute top liggen. Wil Zwaneven zijn positie in de stand handhaven, dan is de opdracht voor volgende weken duidelijk: winnen.
Zondag staat de match op Netezonen op de kalender.

Eerste ploeg - Linda Olen 1-2
Zwaneven zette onmiddellijk zichzelf lullig op achterstand met een te harde terugspeelbal. Toen na 11’  de bezoekende keeper rood kreeg na hens buiten het doelgebied en Dylan de vrije trap voorbij de reservedoelman krulde, zag het er plots heel anders uit. De blauwkes leken dan de maat te nemen van de sterke bezoekers, doch Mathie en Quinten misten de kansen. Jammer want Olen hervond al gauw zijn organisatie en hield onze jongens, waarvan er meerdere niet hun dagje hadden, onder de knoet.
In de tweede helft ontwikkelden beide ploegen een hels tempo. Zwaneven deed niet onder, maar de bezoekers benutten beter de kortste weg naar doel.  Van Roosbroeck van Olen mikte onbegrijpelijk naast. Aan de overkant zagen Thomas Ilegems, Mathias Deproost, Alin Maghiar en Dylan mooie aanvallen telkens nog gered.  En dan… tot overmaat van ramp: op één van de vlijmscherpe tegenacties schuift Thomas Janssens de bal weer in eigen netten…  Onze jongens bleven het proberen maar Olen gaf geen krimp ook omdat er te veel afval zat in de blauwwitte combinaties. Thomas Melis trof nog wel de paal, dus het bleef bij net niet. 

Ploeg van week: U8
De coaches Hakan Leppens, Hans de Meulder en  Tom Keusters hebben een mooie bende van 15 spelers onder hun hoede: de U8. Ze gaan elke week voor de winst al lukt dat niet altijd.  Spelers op de foto: staand vlnr: Vince, Twan, Marcello, William, Stan, Jace en Thimon. Zittend vlnr Peter, Wout, Simon, Louis, Karel, Lisa, Lien en Fil.

Mosselfeest jeugdwerking op 8 en 9 december
In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 december is er weer het jaarlijkse mosselfeest van onze jeugdwerking.
Op zaterdag kan je komen eten tussen 16.30u en 19.30u en op zondag vanaf 11.30u tot 14.00u.
Wie wil genieten van dit culinair hoogtepunt kan zich al inschrijven. Een aanrader !!
Inschrijving kan via het inschrijvingsfomulier. Je kan je inschrijving binnen brengen in onze kantine of doorsturen naar mosselfeest@fczwaneven.be. Inschrijven kan tot en met zondag 2 december.

Weekkalender
De volledige weekkalender van de competitiematchen is raadpleegbaar. Deze wordt regelmatig geüpdatet. De officiële gegevens omtrent de matchen vind je telkens onder rubriek aanduidingen.  

Sportongeval
Omdat de procedure omtrent de aangifte van een sportongeval toch niet zo evident is en dat er wel wat documenten dienen ingevuld te worden, hebben we op onze website de juiste te volgen procedure gezet. Klik in de menu op 'Sportongeval' voor de juiste info.

Interesse om te voetballen bij F.C. Zwaneven?

In augustus hervatten de trainingen voor alle ploegen. Voetballen bij FC Zwaneven kan vanaf 4 jaar.  Voor een aanmelding of meer info kan je terecht op email herman.vangorp@skynet.be

Je kan ook vrijblijvend een training bijwonen. Hierbij de trainingsuren van de jongste categorieën:
U5 (° 2014) en U6 (°2013) elke woensdag om 17.15u. (niet op 15/08) 
U7 (°2012) en U8 (°2011) elke woensdag om 18u. (niet op 15/08).
Welkom bij F.C. Zwaneven!

Onze zonnepanelen
F.C. Zwaneven heeft ondertussen zonnepanelen geplaatst op het dak van onze beide kantines.
Deze zonnepanelen zijn actief sinds 1 oktober.
We willen jullie graag elke maand de 'opbrengst' tonen van de panelen op onze kantine.

Schema van de A-kantine
Schema van de B-kantine

Enkele nuttige links
Hieronder vind je enkele nuttige links terug van de voetbalbond en dergelijke:

Sportleven
Afgelastingen door het slechte weer
Algemene website van de Belgische voetbalbond