VerslagenKern

KFC ARENDONK SPORT  – EERSTE PLOEG  2-2 (07/09/2019)


Voor het eerst gingen de blauwkes op bezoek bij fusieclub Arendonk Sport op de Meulegoor. Er was sinds enkele jaren geleden nog niet veel veranderd: het veld was nog even klein, de inzet van de Arendonkers even fysiek…  Zwaneven wilde voetballend de voor de gelegenheid groene vesting doorbreken. Eens over de middellijn moest het snel en accuraat gaan want veel tijd was er niet, dat lukte niet altijd. Na balverlies was de eerste kans voor de thuisploeg, gelukkig stond Steve, een beetje gelukkig, op de juiste plaats. Met veel beweging probeerde de blauwkes in de gevarenzone te komen maar veel dreiging zat er voor de 20’ niet in, ook al omdat de Arendonkers stevig  waren in duel en de meerdere in gestalte. In de 20’ dan toch beloning voor het geduld. Op corner draait Rik  op de achterlijn nog snel en tikt de bal terug. Het leer wordt nog beroerd maar aan de tweede paal staat Dieter om de bal in te tikken. Daarna nog enkele kansjes om het meesterschap van Zwaneven te onderstrepen. Rik kan een mooi aanspelen niet afwerken en kan net niet bij de bal na doorzetten van Thomas Melis. In ieder geval leek Zwaneven de match te beheersen. Vlak voor rust dan toch een verrassende anticlimax. Van Gestel kan zich iets te gemakkelijk vrijkappen en met een harde pegel onze keeper verslaan.

Na de rust hernam Zwaneven zijn opbouwende intenties maar stuitte in de 51’ op een snelle omschakeling van de thuisploeg. Onze verdedigers dachten aan buitenspel, doch de bordjes wezen 2-1 via Vaes. Onze jongens moesten even bekomen van deze opdoffer. In de 61’ fout op Mathi Deproost, waarna Bart Vloemans de bal heerlijk krullend over de muur via de paal in de netten knalde. Zeker een hoogtepunt in het seizoen. Geen van beide ploegen wilde zich bij het gelijkspel neerleggen. Het werd zo nog een prangende slotfase waarin beide ploegen hun uitstekende conditie bewezen. Af en toe waren er ook pittige duels zo werd Thomas Melis zwaar aangetrapt en moest het veld verlaten. Arendonk miste eerst twee grote kansen en stuitte in de 84’ op keeper  Steve die een bal bij de paal weggraaide. In de 89’ zette Mathi ver door, draaide zijn tegenstander uit maar trof de keeper, de rebound van de voet van Dieter Willekens was een raket maar een verdediger bracht op de lijn redding. Zo bleef het bij een gelijkspel wat beantwoordde aan het spelbeeld en de kansen. 

De ploeg:  Steve Debacker, Dieter Willekens,  Bart Vloemans, Tom Keusters, Matthias Engelen, Thomas Melis (75’ Alex Stanciu), Michiel De Proost, Alin Maghiar, Rik Berens (78’ Niel Van Tongerloo), Mathias Deproost, Thomas Ilegems.

Reservespelers: Jordy Van Ballaer, Niel Van Tongerloo, Alex Stanciu en Ben Vanspringel.

Gele kaarten voor Dieter Willekens en Thomas Melis.

 

EERSTE PLOEG – VC POEDERLEE  3-0 (01/09/2019)


Een matuur Zwaneven stuurde promovendus Poederlee met 3-0 cijfers naar huis. Omdat de bezoekers een halfuur lang met 9 spelers verder moesten, kwamen ze eigenlijk nog goed weg.

De blauwkes, pronkend in hun nieuwe shirts van sponsor Brasserie de Lint, namen een vliegende start. Op vrije trap van Alin, raakte Dieter net niet bij de bal maar Mathi met zijn neus voor doelpunten dook voor de open doelmond net op tijd op om de zachtjes zijn eerste van het seizoen binnen te strelen (4’). Kompaan Rik Berens liet zich ook enkele keren opmerken, maar tot in de netten geraakte hij niet. Zwaneven speelde gecontroleerd en koos zijn momenten om te versnellen. In de 26’ trok Mathi voor tot bij Thomas Ilegems, die legde de bal panklaar voor zijn linker en schoof het leer onder de keeper binnen. Vlak voor rust nog twee prangende momenten. Mathi tikte de bal voorbij de keeper, maar was te ver uitgeweken om er nog meer van te maken. In de slotminuut werd onze topschutter neergetrokken door zijn belager: rood en penalty. Ook dit seizoen is Mathi niet van plan om te falen. Zo stond een veelbetekende 3-0 ruststand op het bord.

De tweede helft begon spetterend met pogingen van Mathias Engelen, Mathi en Thomas Melis. In de 64’ kreeg verdediger Orban een tweede gele kaart zodat Poederlee met z’n 9 verder moest. Wie dacht dat Zwaneven nu echt uit zijn krammen zou schieten, had het mis… de twee volgende kansen waren voor Poederlee. Tom Keusters moest zijn keeper bijstaan bij een poging van vlakbij. Het was net of de Zwanevenners verlamd waren door het gebrek aan uitdaging nu ze tegen een minderheid moesten spelen. De openingen kwamen er uiteraard nog wel, maar de laatste pass ontbrak precisie. Mathi kreeg nog een drietal kansen, een keer net naast, een keer nipt over en een keer op de lat.  De supporters keken uit naar meer goals, maar die kwamen er dus niet. (Herman VG)

De ploeg:  Steve Debacker, Dieter Willekens,  Bart Vloemans, Tom Keusters, Matthias Engelen, Thomas Melis, Michiel De Proost, Alin Maghiar (85’ Alex Cianciu), Rik Berens (75’ Brett Huysmans), Mathias Deproost (88’ Niel Van Tongerloo), Thomas Ilegems.

De terreinen van FC Zwaneven


Rhoode 11

2360 Oud-Turnhout


+32 14 45 01 58

Openingsuren kantine:


Dinsdag en donderdag: 20u - 22u

Zaterdag: 10u - 16u

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren