VerslagenKern

A RESERVEN KLAAR VOOR TOPPER


Nu zaterdag spelen de A-reserven hun absolute topper in de reeks. Als leider ontvangen zij het tweede gerangschikte Wortel op Rhoode. De Wortels tellen momenteel vier punten achterstand en bij winst kunnen de blauwkes die vergroten tot 7 punten. Het seizoen is nog lang maar de weg naar de kampioenstitel wordt dan wel heel breed. Afgelopen weekend gingen de mannen van T2 Manu (foto) al proefstomen bij rode lantaarn Meerle. 0-9 werd daar de niet alledaagse uitslag. Zaterdag zal het andere koek zijn. 

OLMEN - EERSTE PLOEG   3-1 (08/11/2019)


Iedereen wist dat de verplaatsing naar één van de uitgesproken titelfavorieten na de decompressie van het  behalen van de periodetitel een moeilijke match kon worden. In de eerste minuten was hier echter nog niet veel  van te merken. Zwaneven zocht de combinaties, vond die ook vaak, maar de tegenstander zorgde voor stevig weerwerk. Het was wel de thuisploeg die in de 3’ een reuzekans miste toen de spits nog wilde voorkoppen terwijl de netten voor zijn neus open lagen. Zwaneven liet zich ook aanvallend opmerken met infiltraties van Alin en de oprukkende Mathias  Engelen. Het moest echter allemaal snel snel gaan. In de 5’ mikte Anton over. In de 14’ op een counter bereikte Ilegems op maat Mathi Deproost die zijn vijftiende van het seizoen naast de keeper schoof. Dit was blijkbaar het signaal voor Olmen om een fysiek tandje bij te steken. Offensief bleken zij sterk want bij elke actie via de flanken spurtten telkens drie medespelers de grote backlijn in. Vissers miste eerst nog maar tussen de 25’ en 30’ keerde de match in hun voordeel. Een verre voorzet werd proper binnengekopt door Stockman en Steve had geen verhaal tegen een halfhoog schot van Burhan, die vrij naar binnen mocht komen. De blauwkes hadden het moeilijk en geraakten tegen de snelle en duelkrachtige tegenstanders niet meer in hun spel. We mochten dan ook niet klagen dat het aan de rust maar 2-1 stond.  

In de tweede helft leken onze jongens de zaken iets energieker te willen aanpakken. De eerste mogelijkheden waren echter weer voor Olmen. In de 51’ liep het helemaal mis. Pijnlijk balverlies op eigen helft en direct drie-vier Olmenaars voor de kansloze Steve en Vissers tikte binnen. Het was daarna wel Zwaneven dat het initiatief overnam om het halfverdronken kalf alsnog te redden. We moesten vaststellen dat sommige jongens het moeilijk hadden tegen hun vinnige belagers.

Er was echter veel inzet en de kansjes op de aansluitingstreffer stapelden zich op. Een combinatie  Mathi-Willy leverde een corner op dankzij de sterke reflex van de keeper. Michiel kopte over, Niel stuitte net op de vallende keeper en een subtiel lobje van Mathi raakte toch nog de uitgestoken vingertoppen van de attente goalie. In de 72’ beroerde Niel een scherpe voorzet van Engelen, het leer koos helaas niet de juiste hoek. Anton Claesen mocht nog twee keer hard aanleggen, de verdedigers wilden niet wijken. Jammer allemaal want een aansluitingstreffer had de match nog kunnen doen kantelen. Zwaneven had echter wel laten zien dat het ook onder druk aardig kan voetballen. Tot in de laatste minuten bleven onze jongens aandringen maar de beste pijlen waren reeds verschoten. We kunnen niet anders dan concluderen dat Olmen een sterke ploeg is die deze match verdiend won. 

De ploeg:  Steve Debacker, Dieter Willekens, Mathias Engelen, Tom Keusters, Bart Vloemans,, Michiel De Proost, Alin Maghiar, Niel Van Tongerloo (75’ Dylan Van Aarle), Anton Claesen, Mathias Deproost, Thomas Ilegems. Reservekeeper: Ben Vanspringel, Dylan Van Aarle, Aaron Huysmans, Quincy Plas.

 

EERSTE PLOEG – EXC. VORST   4-2 (03/11/2019)


Voor Zwaneven was de inzet groot. Bij winst pakte het de eerste periodetitel wat metéén een ticket zou opleveren voor de eindronde. Je voelde de stress over de natte grasmat hangen. De blauwkes probeerden, trouw aan het eigen spelsysteem, met opbouwend voetbal de bezoekers te verschalken. Niet makkelijk al zagen we al snel Zwanevenners voor doel verschijnen. Het was echter aan de overkant dat in de 9’ het doelpunt viel. Balverlies bij Alin en Smolders schiet laag in het hoekje. Dat was even bekomen maar ondanks die vroege tegenslag bleef blauwwit geduldig zichzelf. De druk vergrootte gestaag maar het rendement was niet in verhouding. Niel schoot op pas van Thomas Ilegems net naast, Alin vond niemand om zijn voorzet in doel te duwen, Mathias Engelen fetste op gemeten voorzet van Alin, een mooie aanval gestart bij Alin doorgegeven door Mathi werd door Niel op de keeper gemikt, enzovoort. In de 29’ kreeg Zwaneven een duwtje in de rug van dame fortuna. Van Genechten raakte de bal ongelukkig met de hand en de scheids legde de bal op de stip. Een knal van specialist Mathi en 1-1.

De blauwkes geraakten nu echt op toerental. Een mooi aangeven van Ilegems kon door Anton niet in doel gelegd worden, een buitenaardse voorzet van Mathias Engelen vond Mathi die zoveel schoonheid alleen maar in doel kon koppen. Michiel en Mathi DP waren nog dicht bij een derde goal, al had Vorst ook nog een kansje.

Na rust was snel duidelijk dat de groenwitte bezoekers zich niet zomaar neerlegden bij de nederlaag. Steve moest attent zijn en de scheids had, volgens de Vorstenaren, ook hier voor hens kunnen fluiten. Vanaf minuut 55 begon Zwaneven weer de kansen aanéén te rijgen. Niel over, een strak schot van Thomas Ilegems over, Dieter die net wordt afgeblokt, Mathi naast de paal, Niel die een ingooi van Engelen niet kan intikken,… ga maar door. In de 64’ dan toch bingo. Een subtiel pasje van Niel naar  Mathi en zijn nummer drie hing tegen de netten, even later zelfde situatie Niel naar Mathi en 4-1. Vier doelpunten bij op zijn conto, nu in totaal al 14! Michiel en Mathi hadden nummer vijf aan de voet maar verdedigers brachten redding. In de slotfase weerde Vorst zich nog als een duivel in een wijwatervat. Smolders trof de paal en Brabants mikte op de lat. Invaller Aaron was nog dicht bij een Zwanevense treffer, doch het was Paesen die de nederlaag van Vorst nog verzachtte.

De ploeg:  Steve Debacker, Dieter Willekens, Mathias Engelen, Tom Keusters, Bart Vloemans, Michiel De Proost (81’ Quincy Plas), Alin Maghiar, Niel Van Tongerloo, Anton Claesen, Mathias Deproost (85’ Huysmans Aaron), Thomas Ilegems (73’ Dylan Van Aarle). Reservekeeper: Ben Vanspringel.

KFC MOL – EERSTE PLOEG   2-5 (26/10/2019)


Binnen de eerste vier minuten had Thomas Ilegems, de man in vorm, al op beide palen geknald eerst een laag schot via een verdediger, daarna als afronding van een mooie aanval op aangeven van Niel. Zwaneven had de match in handen, zoveel was duidelijk. Het combineerde goed, zoals gewoonlijk, maar nu ook in een tempo hoger en accurater dan we bijvoorbeeld in Beekhoek zagen. Toch was Mol, jeugdig en vinnig, niet te onderschatten. Bij momenten vonden ze de snelste weg naar doel, met enkele corners en o.a. een poging over doel. In de 16’ claimde blauwwit een penalty na fout (?) op Michiel. In de 25’ was er even minder organisatie in de Zwanevendefensie, Wuyts kon hiervan profiteren om vanuit de tweede lijn hard de 1-0 binnen te trappen. Die achterstand hadden we niet zien aankomen, gelukkig liet Zwaneven zich niet uit zijn lood slaan en bleef op zijn manier doelgevaar zoeken en vinden. In de 27’ knalt Mathi op aangeven van Anton over. In het slotkwartier van de eerste helft verhoogt Zwaneven de druk met bijvoorbeeld oprukkende spelers zowel langs links (Mathias Engelen) als langs rechts (Dieter Willekens). In de 30’ zoeft een pegel van Mathi net over. Het kon niet blijven duren: in de 35’ dan toch prijs: een mooie draai van Thomas Ilegems na corner en Niel kopt zacht maar perfect overhoeks binnen. De logische 1-2 hing in de lucht maar Alin kon net niet Mathi bedienen en een knappe aanval afgewerkt door Thomas werd door een verdediger van de lijn gehaald.

Met nog stevigere touwen nam Zwaneven ook de tweede helft in handen. De knieën van de keeper weerden een vrije trap van Mathi af. In de 49’ pas van Alin naar Mathi, die stuit nog op een reflex van de keeper maar de rebound van Thomas “Willy’ Ilegems is onhoudbaar: 1-2. Zwaneven drukt nu door. Na fout op Mathi, mikt Niel vanuit zijn geliefkoosde hoek laag voorbij de paal: 1-3. Onze jongens nemen dan wat gas terug al zien we nog enkele heerlijke combinaties en dribbelnummers. Mol lijkt niet meer te kunnen wat het in de eerste helft deed. Alles onder controle zo lijkt het dus .. tot in de 86’ een vrijstaande speler zo maar mag inkoppen en er plots een spannende 2-3 op het scorebord staat. Mol gaat dan natuurlijk voor een punt maar na even een paniekerige reactie in de Zwanevenrangen, legt Mathi weggestuurd door invaller Dylan de overwinning vast met zijn tiende van het seizoen. In de blessuretijd bekroont Alin zijn sterke match ook nog met een fraai vijfde doelpunt.  Zo kreeg de uitslag toch nog de proporties die het Zwanevense overwicht verdiende.

De ploeg:  Steve Debacker, Dieter Willekens, Mathias Engelen, Tom Keusters, Bart Vloemans, Michiel De Proost, Alin Maghiar, Niel Van Tongerloo (83’ Aaron Huysmans), Anton Claesen, Mathias Deproost (88' Xander Staquet), Thomas Ilegems (76’ Dylan Van Aarle). Reservekeeper: Wout Ooms

 

EERSTE PLOEG – GIERLE   3-0 (20/10/2019)


Na de mindere prestatie in Beekhoek moest blauwwit zich herpakken tegen de kleurgenoten uit Gierle. Gierle droeg de rode lantaarn, onze jongens rode shirts. Het was in het begin even schrikken omdat de bezoekers in hun ijver om ook eindelijk punten te halen zich goed organiseerden. Onze jongens moesten toch wel een kleine 20 minuten zoeken naar het juiste evenwicht en naar de juiste laatste pas. Een schotje hier, een afgedwongen corner daar, een poging voorlangs, meer was het daarvoor niet. Vanaf de 25’ toch echte kansen, eerste via Mathi op steekpas van Anton, maar de keeper bracht redding. Even later uitgesponnen één-twee Mathi-Dieter-Mathi weer slechts corner, dankzij goed keeperswerk. In de 39’ oprukken van Thomas Ilegems die de bal meesterlijk naar Mathi aan de tweede paal krult, door Mathi behendig in doel getikt: dan toch de 1-0. In de 43’ was Niel VT op aangeven van Mathias Engelen wel heel kort bij de tweede goal. Die kwam er alsnog voor rust na twee kapbewegingen van Thomas Ilegems gevolgd door een onhoudbare knal. Knap.

In de tweede time kregen ook de bezoekers enkele kansen. Zo moest een sterk spelende Bart Vloemans in de 49’ een bal met de dij van de lijn halen. Dat was warm.  Een heerlijke combinatie Thomas I – Mathi – Thomas I kon voor doel net niet door Anton in de netten gewerkt worden. Even later knappe redding van keeper Steve op een poging van kortbij. In de 56’ zag iedereen behalve de scheids een penaltyfout op Anton. Niets dus. De match werd een beetje scherper met Gierle dat zich kranig bleef verweren. Tom Keusters moest ook zijn keeper assisteren en een knal van Viktor Janssen sloeg op de lat. Een dribbelactie van  Alin en enkele rushes van Mathias Engelen vonden geen afwerker. In de 75’ kon Zwaneven dan toch eindelijk de zege in een definitieve plooi leggen toen een vrije trap van Mathi afschampte op een verdediger en Niel in doel tikte. In de slotfase zat er nog meer in maar Dylan kopte een voorzet van Mathi over, Mathi knalde een teruglegger van Michiel net naast en nog steeds  Mathi wilde invaller Aron ook een goaltje gunnen maar het aangeven mislukte tot zijn eigen grote woede.

De ploeg:  Steve Debacker, Dieter Willekens, Mathias Engelen, Tom Keusters, Bart Vloemans,, Michiel De Proost, Alin Maghiar, Niel Van Tongerloo (83’ Huysmans Aaron), Anton Claesen (85’ Quincy Plas), Mathias Deproost, Thomas Ilegems (69’ Dylan Van Aarle). Reservekeeper: Ben Vanspringel.

BEEKHOEK - EERSTE PLOEG   4-1 (13/10/2019)


Sinds FC Zwaneven in de prehistorie (1988 om precies te zijn) in Beekhoek zijn allereerste titel in de clubgeschiedenis pakte, is het zelden nog feest geweest daar in Ten Aard… Om één of andere duistere reden verliezen de blauwkes daar een flink stuk van hun energie…. Dit keer maakten de jongens echt wel een heel zwakke beurt en werden ze met niet eens overdreven 4-1 cijfers met de voetjes op de grond gezet met als gevolg: leider af en uitzicht op eerste periodetitel flink ingedeukt.

Feit is dat Beekhoek fel en duelkrachtig begon en zo voor het eerst dit seizoen de blauwkes in een ondergeschikte rol dwong. Eerst dachten we nog dat houden ze niet vol maar gestuwd door hun fysieke paraatheid en successen voor doel bleek dat niet waar. Niemand bij blauwwit bleek in staat om voldoende verweer te brengen om het tij te keren. Beekhoek hanteerde rechttoe rechtaan voetbal terwijl Zwaneven er met zijn bekend recept van geduldige opbouw openingen probeerde te zoeken. Dit lukte echter al te zelden, niet alleen door het tactisch plan van de groenen maar ook door gebrek aan initiatief in eigen rangen.  In de 12’ wel een scherpe corner van Niel die de lat likte. In de 14’ komt de thuisploeg via Vervoort op een logische voorspong met een kopbal van vlakbij. Even later moest Gini in extremis nog de wankele Zwanevense meubels redden. Het was maar uitgesteld want na zwak inspelen kon Laenen de bal simpel naast keeper Steve leggen. 2-0 na 27’. Voor Zwaneven was het zoeken en niet vinden. Eén sprankelende aanval haalde onze notities. Thomas Ilegems naar Rik en die kwiek naar Mathi, doch de keeper bracht mooi redding. Hetzelfde geldt voor Steve aan de overkant op een krachtig schot. 2-0 aan de rust waarop we niets konden inbrengen.

Na de rust zagen we de blauwkes iets meer naar voor spelen, maar het stuitte onmiddellijk op een drietal doelrijpe kansen van de tegenstander. Toch links en rechts wat tekenen van beterschap met in de 61’ een splijtende pas van Anton Claesen in de voeten van Thomas Ilegems die laag voorbij de keeper schoof. 2-1. Dit had het sein voor de ommekeer moeten zijn, maar Vervoort maakte er in de 67’ aan de tweede paal al snel 3-1 van. Nu werd het natuurlijk helemaal moeilijk. De Zwanevenners waarvan de meesten het moeilijk hadden om een normaal niveau te halen, konden zich niet verdapperen. Toch nog twee knappe pogingen van Mathi met een vrije trap op de lat (70’) en een knal (73’) op de vuisten van de keeper. Dat was dan weer pech…

In de 85’ minuut viel het doelpunt aan de overkant via Persyn zodat de nederlaag nog een dikker zwart randje kreeg.

De ploeg:  Steve Debacker, Dieter Willekens, Ruben Raeymaekers (71’ Glenn Smets), Tom Keusters, Thomas Van Ginneken, Michiel De Proost, Alin Maghiar, Niel Van Tongerloo (53’ Anton Claesen), Rik Berens (80’ Brett Huysmans), Mathias Deproost, Thomas Ilegems. Reservekeeper: Ben Vanspringel.

EERSTE PLOEG – KSK KASTERLEE   1-0 (06/10/2019)


Regenachtige omstandigheden in Rhoode. De match startte met een ijzige minuut stilte ter nagedachtenis van onze overleden secretaris, Jan Van Gorp. Die minuut werd gevolgd door spontaan applaus voor de verdienste van Jan voor onze club.

 

Kasterlee had de week van tevoren in eigen huis een 0-5 pandoering gehad en dat vertaalde zich in een voorzichtige en afwachtende houding. Ondanks dat wist Zwaneven in het eerste kwartier heel wat openingen te vinden. Mathi bediende Rik maar diens schot werd afgeblokt, even later had Mathi zelf mogen afdrukken maar verkoos een minder geslaagde voorzet. In de 5’ voorzet van Dieter, dit keer mikte Rik op de paal…  De vroege openingsgoal kwam er dus niet, jammer voor de match want nu bleven de bezoekers in hun egelstelling, loerend op een countertje dat er amper kwam… In de 20’ draaide Rik knap om zijn as, leek te scoren, maar ook nu stond een verdedigend voetje in de weg. De blauwkes bleven geduldig maar moesten noodgedwongen de bal vaak in de achterste gelederen rondtikken, de bezoekers hielden alle aanvoerlijnen afgesloten. Bovendien schieten nogal wat steekballen door omwille van de kletsnatte grasmat. In de laatste tien minuten toch weer enkele kansen. Een schot van Rik op de keeper, waarna Thomas Van Ginniken lijkt te kunnen scoren maar ook nu weer sterk verdedigd op de doellijn. Op voorzet van Alin reageerde Dieter net te laat aan de tweede paal. Ook vlak voor rust komt de oververdiende voorsprong er niet. Niet van Tongerloo bedient Rik, maar die kent een pechdag: dit keer het leer op de buitenkant van de kruising.

De tweede helft begint zowaar met een kopbalkans voor de bezoekers. Kasterlee steekt nu meer de neus aan het venster maar de blauwkes blijven het gebeuren beheersen. Een vrije trap van Niel moet door de goalie onder de lat worden weg gebokst. In de 61’ kan Alin een splijtende actie tussen drie verdedigers afronden, de bal belandt echter op de lat. Het wil niet lukken en hier en daar zien we al hoofdknikjes die moedeloosheid verraden… Een kwartier voor tijd komt een zekere Nick Eykens invallen voor Kasterlee. Meteen krijgt hij een lage voorzet, maar gelukkig kan hij het leer niet raken. Zwaneven blijft op zoek naar een doelpunt. Op aangeven van Anton houden de vingertoppen van de keeper Thomas Ilegems van een doelpunt. In de 87’ een schijnbaar mislukte voorzet maar Thomas Van Ginniken gaat achter de verloren bal aan, trekt het leer vanop de achterlijn nog voor en invaller Brett omspeelt knap de keeper. Daar is de 1-0 dan toch!! In de slotfase moet keeper Steve zijn ex-ploeggenoot Nick nog van een doelpunt houden. Brett tikte in de slotfase een doorbraak nog iets te ver van de voet zodat hij Mathi niet meer kon bereiken. Zodoende bleef het bij een krappe maar oververdiende overwinning.

De ploeg:  Steve Debacker, Dieter Willekens,  Bart Vloemans, Tom Keusters, Thomas Van Ginniken, Niel Van Tongerloo (82’ Brett Huysmans), Michiel De Proost, Alin Maghiar, Rik Berens (62’ Anton Claesen), Mathias Deproost, Thomas Ilegems. Reservespelers: Ruben Raeymaekers, Anton Claesen, Brett Huysmans, Ben Vanspringel.

 

HERENTHOUT – EERSTE PLOEG   0-4 (28/09/2019)


Na een cornervariant in de eerste minuut knalde Michiel De Proost de Zwanevense aanvalsgolven op gang, zijn schot werd nog afgeblokt maar de ploeg kon niet meer afgestopt worden. Door snel storen werden de voetballende intenties van de thuisploeg in de kiem gesmoord en met snelle combinaties vond blauwwit zelf slag op keer de weg naar het doel. Na één-twee tussen Thomas Ilegems en Rik mikte Dieter nipt naast. In de 7’ stonden onze aanvallers zelfs met drie tegen één maar de ultieme pas mislukte. Het was allemaal maar uitgesteld. Na 12’ knap samenspel tussen Thomas I en Mathias Engelen. Thomas trekt hoog voor en Rik prikt de bal aan de tweede paal hoog in de netten. Daarna bouwt Zwaneven een geduldige fase in waarbij het de tegenstander dwingt om veel te bewegen. In de 28’ komt een afgeweerde corner voor de voeten van Mathi die in één tijd de bal laag weet te houden zodat deze in het onderste hoekje belandt. 0-2. Op het halfuur dan plots schaars gevaar aan de overkant, Le Bron kopt de bal zowaar op de paal. Dit was achteraf gezien het enige noemenswaardige wapenfeit aan de thuiskant. De blauwkes lieten zich niet van de wijs brengen en gingen op zoek naar een logische derde treffer. Mathi, op aangeven van Alin, trof de keeper en Rik leek een De Bruyne-voorzet van Thomas maar voor het intikken te hebben, maar raakte de bal niet. In de 37’ was een derde treffer nog dichterbij wanneer Dieter via de vuisten van de goalie op de lat mikt. In de 40’ nog maar eens een geweldige rush van Mathias Engelen, maar niemand bij zijn voorzet, gevolgd ook nog door een laag schot van Dieter dat op de vingertoppen van de keeper strandt.

Na de rust ging de jacht op een geruststellend derde doelpunt verder. Rik kon een aangeven van Michiel De Proost helaas niet onder controle krijgen. Toen op het uur Alin Rik in het straatje stuurde, omzeilde deze fluks de uitkomende keeper en toetste de bal met lage snelheid net over de doellijn, al kan het zijn dat de thuisverdediger een owngoal zal claimen. 0-3 in ieder geval. Drie minuten later bracht ook Mathi zijn dagtotaal op twee nadat de keeper een lage schuiver van Alin had gelost. Daarna hoefde het allemaal niet meer zo nodig, maar toch lieten onze jongens de supporters genieten van bij wijlen sprankelend samenspel. In het slotkwartier waren Thomas Ilegems (voorlangs), Mathias Engelen (in corner afgeweerd), Niel Van Tongerloo (van de lijn gehaald) en Mathi (op keeper) nog dicht bij de forfaitscore, maar die treffer werd opgespaard voor volgende week tegen Kasterlee.

De ploeg:  Steve Debacker, Dieter Willekens (75’ Anton Claesen),  Bart Vloemans, Tom Keusters, Matthias Engelen, Alex Stanciu, Michiel De Proost (78’ Thomas Van Ginniken), Alin Maghiar (66’ Niel Van Tongerloo), Rik Berens, Mathias Deproost, Thomas Ilegems. Reservekeeper: Ben Vanspringel.

 

RESERVEN A – OUD-TURNHOUT   7-0 (27/09/2019)


De roodgroene soortgenoten van het centrum werden met een droge 7-0 naar huis gevoetbald. Jordy Raeymaekers was met drie prachtige doelpunten de absolute uitblinker. Ook Bogdan Petcu, onze derde Roemeen kon twee keer scoren. Met deze overwinning klimt de ploeg naar een mooie tweede plaats in de rangschikking tot grote tevredenheid van coach Manu.

EERSTE PLOEG – NOORDSTAR   5-2 (22/09/2019)


De scheids startte de match enkele minuten voor drie uur. Nog voor de officiële aanvangstijd werden de bezoekers al geconfronteerd met een rode kaart na fout op de doorgebroken Rik Berens. Een strenge beslissing, zeker door de ogen van de bezoekers. Noordstar leek dan door het Zwanevense combinatiegeweld overrompeld te worden maar na 2 goals in het eerste kwartier namen de onzen gas terug. Mathi DP en Michiel dP hadden in de eerste minuten de keeper al eens getest en goed bevonden. Heerlijk samenspel tussen Rik en Mathi met een aflegger naar Dieter leidde tot de 1-0 in de 5’. Even later trof Alin de vuisten van de keeper. In de 13’ weer een loepzuivere combinatie met Thomas Ilegems en Rik in de hoofdrol. De kleinste gaf een gave voorzet en Mathi had maar voor het inkoppen. Hing een hoge score in de lucht? Vanwege het warme weer allicht verkozen onze jongens een siesta in te lassen want tot voor de rust en een heel eind na de rust viel er amper nog iets te noteren tenzij dan twee sterke pogingen van Noordstar waarop keeper Steve gelukkig attent reageerde.

Volgens trouwe supporters heerste er bij de thuisploeg iets van lankmoedigheid, wat dat dan ook moge betekenen. De scherpte was weg en die kwam pas laat in de tweede helft terug. In de 68’ luidde een fetske van  Dieter het einde van de mindere periode in. Een prachtige driehoek Mathi – Thomas Ilegems bracht Rik in stelling en die twijfelde niet: 3-0. De score liep dan snel op want met een verre perfecte voorzet vond invaller Niel Van Tongerloo Thomas Ilegems die beheerst onder de keeper mikte. Nog eens twee minuten later een doorzetten van Mathi die met een puntertje nog Rik kon bedienen: 5-0. In de  laatste 12 minuten konden de 10 bezoekers zichzelf nog belonen voor  inzet en zelfopoffering: een vrije trap week af op de muur en liet de keeper kansloos (78’). Een tweede vrije trap (83’) werd door Steve nog omhoog gebokst maar de vallende bal werd door Heeremans in de goal getipt. Rik kwam nog twee maal dicht bij een zesde doelpunt maar de keeper liet zich niet meer verschalken.

De ploeg:  Steve Debacker, Dieter Willekens,  Bart Vloemans, Tom Keusters, Matthias Engelen, Alex Stanciu (62” Anton Claesen), Michiel De Proost, Alin Maghiar (62’ Niel Van Tongerloo), Rik Berens, Mathias Deproost (71’ Aaron Huysmans), Thomas Ilegems.

 

FC TURNHOUT B – EERSTE PLOEG   0-4 (15/09/2019)


Een gehandicapt Turnhout B zou voor onze blauwkes met ambitie geen probleem mogen zijn. Toch liet een slordig Zwaneven de supporters meer dan een uur lang in twijfel.  De blauwen namen de match vanaf de eerste seconde wel in handen met veel balbezit en balletjes lateraal maar het eerste halfuur viel er letterlijk aanvallend niets te noteren. In de aanvangsfase waren er wel twee scherpe lage voorzetten van Matthias Engelen, doch zonder gevolg. De tegenstander beperkte zich tot verdedigen en tijdrekken, maar stelde aanvallend bijzonder weinig voor. Na een halfuur kwam er aan blauwwitte kant toch meer tempo en aandrang. Een schot van Ilegems belandde op een verdedigende voet en Dieter Willekens schoot aan de tweede paal over. Dit luidde een sterk laatste kwartier in. Matthi kon een schietkans niet benutten en de opgerukte Tom Keusters kreeg de bal goed aangespeeld van Matthi maar de bal in de goede richting sturen lukte net niet. In de 37’ kwam het leer nog het dichtst bij het kader via een verdediger op vrije trap van Engelen. Voor rust nog schoot Alin net over. De 0-0 ruststand was niet echt wat we verwacht hadden… 

Na de rust merkten we toch meer ijver en tempo bij de Zwanevenners. Het zou nodig zijn want de Turnhoutenaars hunkerden naar hun eerste punt. Rik werd aangespeeld eerst door Alin, daarna door Matthias Engelen maar afwerken kon de pocketspits niet. In de 50’ dan toch eindelijk een overrompelende aanval van onze jongens. Matthi mocht twee keer aanleggen maar de ervaren keeper wist raad. Toch voelden we dat de doorbraak nabij was. Een mooie combinatie Mathi naar Rik bracht Thomas Ilegems in stelling. Die besloot echter centimeters over. Er waren ondertussen bijna 70 minuten verstreken en de supporters begonnen stilaan ongerust te worden over de afloop. Maar zie in de 69’ kon Thomas Ilegems met een subliem pasje Mathias Engelen naar de achterlijn sturen, die wachtte net zo lang tot naamgenoot Deproost voor de doelmond opdook: 0-1, eindelijk! Twee minuten later was de match gespeeld. Michiel De Proost wil zich in de baklijn vrijkappen maar wordt neergetrokken. Penalty. Een klusje voor Mathi: 2-0. Het hek is dan van de dam en Zwaneven probeert goed te maken wat het de eerste helft had verzuimd. In de 77’ haalt Thomas Ilegems zwaar uit op de vuisten van de keeper. Rik prikt de rebound acrobatisch in de netten. Het mooiste doelpunt hadden we nog te goed in de slotminuut. Een halfhoge voorzet van Thomas Ilegems wordt door Mathi mooi in de netten gedumpt. Opdracht volbracht! 

De ploeg:  Steve Debacker, Dieter Willekens (65’ Niel Van Tongerloo),  Bart Vloemans (80’ Ruben Raeymaekers), Tom Keusters, Matthias Engelen, Alex Stanciu, Michiel De Proost, Alin Maghiar, Rik Berens (78’ Aaron Huysmans), Mathias Deproost, Thomas Ilegems. Reservespelers: Ruben Raeymaekers, Aaron Huysmans, Niel Van Tongerloo en Ben Vanspringel.

Geen kaarten voor FC Zwaneven

KFC ARENDONK SPORT  – EERSTE PLOEG  2-2 (07/09/2019)


Voor het eerst gingen de blauwkes op bezoek bij fusieclub Arendonk Sport op de Meulegoor. Er was sinds enkele jaren geleden nog niet veel veranderd: het veld was nog even klein, de inzet van de Arendonkers even fysiek…  Zwaneven wilde voetballend de voor de gelegenheid groene vesting doorbreken. Eens over de middellijn moest het snel en accuraat gaan want veel tijd was er niet, dat lukte niet altijd. Na balverlies was de eerste kans voor de thuisploeg, gelukkig stond Steve, een beetje gelukkig, op de juiste plaats. Met veel beweging probeerde de blauwkes in de gevarenzone te komen maar veel dreiging zat er voor de 20’ niet in, ook al omdat de Arendonkers stevig  waren in duel en de meerdere in gestalte. In de 20’ dan toch beloning voor het geduld. Op corner draait Rik  op de achterlijn nog snel en tikt de bal terug. Het leer wordt nog beroerd maar aan de tweede paal staat Dieter om de bal in te tikken. Daarna nog enkele kansjes om het meesterschap van Zwaneven te onderstrepen. Rik kan een mooi aanspelen niet afwerken en kan net niet bij de bal na doorzetten van Thomas Melis. In ieder geval leek Zwaneven de match te beheersen. Vlak voor rust dan toch een verrassende anticlimax. Van Gestel kan zich iets te gemakkelijk vrijkappen en met een harde pegel onze keeper verslaan.

Na de rust hernam Zwaneven zijn opbouwende intenties maar stuitte in de 51’ op een snelle omschakeling van de thuisploeg. Onze verdedigers dachten aan buitenspel, doch de bordjes wezen 2-1 via Vaes. Onze jongens moesten even bekomen van deze opdoffer. In de 61’ fout op Mathi Deproost, waarna Bart Vloemans de bal heerlijk krullend over de muur via de paal in de netten knalde. Zeker een hoogtepunt in het seizoen. Geen van beide ploegen wilde zich bij het gelijkspel neerleggen. Het werd zo nog een prangende slotfase waarin beide ploegen hun uitstekende conditie bewezen. Af en toe waren er ook pittige duels zo werd Thomas Melis zwaar aangetrapt en moest het veld verlaten. Arendonk miste eerst twee grote kansen en stuitte in de 84’ op keeper  Steve die een bal bij de paal weggraaide. In de 89’ zette Mathi ver door, draaide zijn tegenstander uit maar trof de keeper, de rebound van de voet van Dieter Willekens was een raket maar een verdediger bracht op de lijn redding. Zo bleef het bij een gelijkspel wat beantwoordde aan het spelbeeld en de kansen. 

De ploeg:  Steve Debacker, Dieter Willekens,  Bart Vloemans, Tom Keusters, Matthias Engelen, Thomas Melis (75’ Alex Stanciu), Michiel De Proost, Alin Maghiar, Rik Berens (78’ Niel Van Tongerloo), Mathias Deproost, Thomas Ilegems.

Reservespelers: Jordy Van Ballaer, Niel Van Tongerloo, Alex Stanciu en Ben Vanspringel.

Gele kaarten voor Dieter Willekens en Thomas Melis.

 

EERSTE PLOEG – VC POEDERLEE  3-0 (01/09/2019)


Een matuur Zwaneven stuurde promovendus Poederlee met 3-0 cijfers naar huis. Omdat de bezoekers een halfuur lang met 9 spelers verder moesten, kwamen ze eigenlijk nog goed weg.

De blauwkes, pronkend in hun nieuwe shirts van sponsor Brasserie de Lint, namen een vliegende start. Op vrije trap van Alin, raakte Dieter net niet bij de bal maar Mathi met zijn neus voor doelpunten dook voor de open doelmond net op tijd op om de zachtjes zijn eerste van het seizoen binnen te strelen (4’). Kompaan Rik Berens liet zich ook enkele keren opmerken, maar tot in de netten geraakte hij niet. Zwaneven speelde gecontroleerd en koos zijn momenten om te versnellen. In de 26’ trok Mathi voor tot bij Thomas Ilegems, die legde de bal panklaar voor zijn linker en schoof het leer onder de keeper binnen. Vlak voor rust nog twee prangende momenten. Mathi tikte de bal voorbij de keeper, maar was te ver uitgeweken om er nog meer van te maken. In de slotminuut werd onze topschutter neergetrokken door zijn belager: rood en penalty. Ook dit seizoen is Mathi niet van plan om te falen. Zo stond een veelbetekende 3-0 ruststand op het bord.

De tweede helft begon spetterend met pogingen van Mathias Engelen, Mathi en Thomas Melis. In de 64’ kreeg verdediger Orban een tweede gele kaart zodat Poederlee met z’n 9 verder moest. Wie dacht dat Zwaneven nu echt uit zijn krammen zou schieten, had het mis… de twee volgende kansen waren voor Poederlee. Tom Keusters moest zijn keeper bijstaan bij een poging van vlakbij. Het was net of de Zwanevenners verlamd waren door het gebrek aan uitdaging nu ze tegen een minderheid moesten spelen. De openingen kwamen er uiteraard nog wel, maar de laatste pass ontbrak precisie. Mathi kreeg nog een drietal kansen, een keer net naast, een keer nipt over en een keer op de lat.  De supporters keken uit naar meer goals, maar die kwamen er dus niet. (Herman VG)

De ploeg:  Steve Debacker, Dieter Willekens,  Bart Vloemans, Tom Keusters, Matthias Engelen, Thomas Melis, Michiel De Proost, Alin Maghiar (85’ Alex Cianciu), Rik Berens (75’ Brett Huysmans), Mathias Deproost (88’ Niel Van Tongerloo), Thomas Ilegems.

De terreinen van FC Zwaneven


Rhoode 11

2360 Oud-Turnhout


+32 14 45 01 58

Openingsuren kantine:


Dinsdag en donderdag: 20u - 22u

Zaterdag: 10u - 16u

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren