Nieuws

EERSTE PLOEG GEEFT VISITEKAARTJE AF


Na de eerste twee matchen (1 punt op 6)  begon hier en daar twijfel te rijzen over de succeskansen van onze eerste ploeg in tweede provinciale. In twee onvergetelijke matchen veegden onze jongens de  twijfel uit ieders hoofd, inclusief hun eigen hoofd. In Weelde trokken ze in een ware propagandamatch met 7 goals (tegen 4) aan het langste eind. Nu zondag lieten ze het tot nu toe ongeslagen Vlimmeren kansloos achter op eigen veld met even duidelijke als terechte 0-4 cijfers. In beide matchen scoorde goudhaantje Mathi Deproost drie keer! Zo bezet de ploeg in een (onvolledige) rangschikking op dit moment zowaar de tweede plaats…

Nu zondag ontvangen we op Rhoode Wuustwezel dat 4 punten oogstte uit 3 matchen. We hopen op niet te nat weer zodat de match op het recent opgezaaide A-terrein kan gespeeld worden. Daarna speelt de ploeg weer drie weken op rij uit: Sint-Dimpna (zaterdagavond), Zandhoven en Olmen (zaterdagavond). 

EERSTE PLOEG WINT SPEKTAKELMATCH


Liefst elf doelpunten zagen de talrijke toeschouwers in Weelde. Bij de rust stond een dartel en efficiënt Zwaneven 0-3 voor met goals van Mathias Deproost, Niel Van  Tongerloo en  Dieter  Willekens. Michiel De Proost trof ook nog de lat. De aansluitingstreffer van Weelde in de 52' bracht een kettingreactie van goals en tegengoals op gang. Via pareltjes van Mathi (2) en Niel liep blauwwit uit tot 3-7. In de slotfase bracht een strafschop de voorhistorische 4-7  op het bord. De deugddoende eerste overwinning in tweede provinciale is daarmee binnen!
Zondag speelt de ploeg wederom uit. De verplaatsing naar Vlimmeren kondigt zich aan als een stevige uitdaging want die ploeg maakte tot nu toe al behoorlijk wat indruk.

VAN DE HEMEL NAAR DE HEL…
 

Na de nederlaag tegen Olmen (2-3) is de kampioenstitel een verloren droom geworden. Ons team was minstens evenwaardig aan de sterke bezoekers, kwamen zelfs 2-0 voor maar toch liep het nog mis. Een knappe zege tegen een topploeg lag voor het grijpen en toch werd het niets…  Van de hemel naar de hel in de tien slotminuten.  Lees volledig verslag hier.

Zo zakken we naar de derde plaats en wordt de afstand van 7 punten met leider Arendonk onoverbrugbaar. Onze jongens kunnen zich stilaan concentreren op de eindronde om dan sterke tegenstanders van het type Olmen wel opzij te kunnen zetten. 

EERSTE PLOEG MOET ACHTERVOLGEN


Ons eerste team moest in Kasterlee tevreden zijn met 1-1 al waren er mogelijkheden in de eerste helft op meer. Lees verslag hier.  Met dat éne punt ziet het wel Olmen en Arendonk terug verder weglopen. Zondag ontvangen we in eigen huis Beekhoek, één van de vier topploegen uit de reeks. Willen onze jongens nog aanspraak maken op de hoofdprijs dan zullen ze ook eens een ploeg uit de top vier moeten kloppen. Hopelijk komt het zondag zover! Belangrijke wedstrijd!


NAT, NAT, NAT
Sinds enkele weken wordt de trainingsarbeid van onze ploegen gedwarsboomd door de niet aflatende regen. Dit weekend sneuvelden ook een groot aantal competitiewedstrijden door al die nattigheid. We duimen voor wat droger weer zodat iedereen weer aan trainen en voetballen toekomt.

CONCURRENTEN WINNEN NIET


Van de vier kopploegen was Zwaneven de enige die afgelopen weekend kon winnen en dat met overtuigende 4-0 cijfers met nog maar eens drie doelpunten van topschutter Mathi Deproost. Lees hier uitgebreid verslag. Leider Arendonk ging de boot in zodat de kloof terug verkleind werd tot 2 punten. De titelstrijd is nog lang niet gestreden en onze jongens doen terug volop mee. Zaterdagavond wacht de lastige verplaatsing naar Kasterlee dat het de laatste weken bijzonder goed doet.

 

EERSTE PLOEG LAAT UNIEKE KANS LIGGEN


In Noordstar kregen onze jongens de kans om de kloof met leider Arendonk te verkleinen tot 2 punten. Jammer genoeg stuitte ons team op een bijzonder gemotiveerde en sterk georganiseerde tegenstander waartegen het zelf geen voet aan de grond kreeg met een logische 2-0 nederlaag als ontgoochelend resultaat. Voor zo’n dagen is het begrip “collectieve offday” uitgevonden… De toekomst zal uitwijzen welke gevolgen deze toch wel onverwachte nederlaag heeft. Er is maar één manier om hierop te reageren en dat is door zo snel mogelijk terug te winnen.

Zondag ontvangen we Herenthout (dat tegen Arendonk 2-2 gelijk speelde!) en de punten hard nodig heeft in de strijd om het behoud. Lees volledig verslag “hier”.

EERSTE PLOEG VERLIEST VAN LEIDER


Voor zo’n 400 toeschouwers heeft onze eerste ploeg zijn meerdere moeten erkennen in leider Arendonk Sport, al zijn de 1-4 cijfers wel wat overdreven. Het goede nieuws is dat onze jongens hun tweede plaats behouden en dat er nog dertien matchen zijn om hopelijk Arendonk van de troon te stoten. Zondag 12 januari staat wederom een thuismatch op het programma tegen de kleurgenoten uit FC Turnhout die ondertussen zijn opgeklommen tot de vijfde plaats (!). We rekenen erop dat Zwaneven terug kan aanknopen met de overwinning!

VLAK NA WINTERSTOP TOPPER TEGEN LEIDER ARENDONK 


Met een makkelijke 0-4 zege in Poederlee heeft FC Zwaneven zichzelf naar de tweede positie geloodst. Na een moeizame eerste helft maakte een overtuigend blauwwit toch duidelijk wie bij de top van de rangschikking hoort.  Na 16 wedstrijden telt de ploeg nu 38 punten, één minder dan leider Arendonk Sport.  Net die ploeg zal in de eerste match na Nieuwjaar de tegenstander zijn.  Meer bepaald op zondag 5 januari om 14.30u thuis.  Supporters op post!!  Klik hier voor het volledige verslag.

COMPETITIE HALFWEG


Terwijl jeugd en reserven al aan de winterstop zijn begonnen, werkte de eerste ploeg haar laatste match van de eerste ronde af. Tegen een erg verdedigend ingesteld Ravels kwamen onze jongens niet verder dan een brilscore. Helaas werd de match ontsierd door een tumultueuze eindfase. Voor een uitgebreid verslag, lees hier. Arendonk Sport profiteerde van het puntenverlies van Olmen, Beekhoek en Zwaneven, en wordt herfstkampioen. Zondag staat de eerste match van de terugronde op de kalender. Zwaneven trekt richting Poederlee dat zich na een aarzelende start flink heeft herpakt.

DE SINT kwam langs op FC Zwaneven (08/12/2019)


Gisteren tijdens de training verscheen plots de goedheiligman op FC Zwaneven.  Hij beloonde al onze brave spelertjes met lekkers en een cadeautje ...

U15 KAMPIOEN (08/12/2019)


Onze U15 B speelden een topwedstrijd tegen KFC Dessel Sport.  Ze wonnen deze spannende wedstrijd voor de titel met 4-1 cijfers.  TOPPRESTATIE!  Onze U15 A zijn al kampioen zonder hun laatste wedstrijd te spelen.  Dikke proficiat aan alle U15 spelers en staf voor deze puike prestatie!

A RESERVEN SLUITEN HEENRONDE AF ZONDER OOK MAAR 1 WEDSTRIJD TE VERLIEZEN (23/11/2019)


Een analyse van de heenronde vertelt ons dat de A Reserven 11 gewonnen wedstrijden, 1 gelijkspel en 0 verloren wedstrijden op hun rapport hebben staan.  Dit wil niet zeggen dat het een walk in the park was, zeker niet, de tegenstander was zeer geducht wat wil zeggen dat onze jongens in de terugronde er terug voor 200% tegenaan moeten gaan.  Dit begint volgende week al tegen Poppel, waar we nota bene een gelijkspel tegen haalden in de heenronde.  Succes jongens!

SPANNENDE WEEK VOOR DE U15 (23/11/2019)


De U15 A hebben met een punt minder maar ook met een match minder dan Hoogstraten alle troeven in eigen handen. Dit weekend spelen zij bij rode lantaarn Weelde en op 8 december kunnen zij in Wortel de kroon op het werk zetten. Twee keer winnen betekent kampioen in deze reeks.

De collega’s van de U15 B zullen het in één wedstrijd moeten doen. Zij ontvangen nu donderdagavond leider Dessel sport dat nog niet verloor. Winst zou betekenen dat onze jongens ook in deze reeks de kampioenstitel pakken. Makkelijk zal het echter zeker niet zijn.

EERSTE PLOEG HANDHAAFT ZICH IN KOPGROEP


De vier ploegen, waaronder FC Zwaneven, die zich in het klassement hebben afgescheiden van de rest blijven alle vier met evenveel overtuiging winnen. Onze blauwkes schuiven vrolijk mee in dit selecte kopgroepje. Met een 3-0 thuis tegen Mol Rauw en een 0-3 in Linda Olen (lees uitgebreid verslag hier) heeft ons team na 13 matchen de kaap van de 30 punten overschreden. Zondag staat alweer de laatste thuismatch voor Nieuwjaar op het programma. Tegenstander is Excelsior Bouwel, een stevige middenmoter. Daarna volgen nog twee uitmatchen: de derby op zaterdagavond 07/12 in Flandria en de verplaatsing naar Poederlee.  De eerste match na nieuwjaar wordt meteen een flinke topper: thuis tegen Arendonk.  Klik hier voor het volledige verslag.

OP NAAR 30 PUNTEN


Vier ploegen hebben zich in het klassement afgescheiden en dankzij een 3-0 overwinning tegen Rauw blijft FC Zwaneven daarbij horen. Het lijkt erop dat het tussen deze vier toppers zal gaan om in april de kampioenstitel te vieren. De drie concurrenten moeten alle drie na Nieuwjaar nog naar Rhoode komen. Wie kans wil blijven maken, zal in tussentijd de punten moeten blijven pakken.  Voor FC Zwaneven ligt de volgende uitdaging nu zondag bij Linda Olen, een ploeg in degradatienood. Bij winst wordt de kaap van de 30 punten overschreden.

Lees uitgebreid verslag  hier.

A RESERVEN WINNEN TOPPER TEGEN WORTEL MET 1-0 (16/11/2019)


Voorbije zaterdag speelden onze A reserven een zeer belangrijke wedstrijd in hun competitie.  Onze jongens leefden de ganse week naar deze wedstrijd toe en stonden scherper dan ooit.  Al na drie minuten stond het 1-0.  Op aangeven van Aaron werkte Dylan perfect af, een gedroomde start.  Onze jongens bleven bikkelen en er kwamen kansen aan beide kanten.  De beste kansen waren nog voor Zwaneven echter scoren zat er niet meer in.  Een dikke proficiat aan het ganse team, ze hebben een dijk van een wedstrijd gespeeld!  Ook dank aan de talrijk aanwezige supporters!  TOP!

VERLIES IN OLMEN KOST OOK LEIDERSPLAATS


De eerste opdracht na het behalen van de periodetitel was het bekampen van het ambitieuze Olmen in eigen vesting. De blauwkes begonnen goed maar stuitten dan toch op de power en snelheid van uitvoering van de thuisspelers. Ondanks een sterke tweede helft moesten onze jongens hun meerdere erkennen in de plaatselijke kleurgenoten. Door die nederlaag (3-1) verliest blauwwit zijn eerste plaats aan Beekhoek en Olmen komt op gelijke hoogte. Zaak is nu om zondag tegen Mol Rauw terug aan te knopen met de winst zodat het plaatsje in het koppelotonnetje minstens kan behouden blijven. Aftrap om 14:30u.

 

OLMEN – EERSTE PLOEG       3-1


Na een grote kans voor Olmen speelde Zwaneven een sterk eerste kwart. Op pas van Thomas Ilegems kon Mathi Deproost zijn vijftiende van het seizoen maken. Tussen de 25’ en 30’ keerde het tij volledig met een rake kopbal en een halfhoog schot. Even  leken onze jongens helemaal te verzuipen, zeker toen het 3-1 werd kort na rust. De manschappen van trainer Jochen rechtten dan de rug, gingen op zoek naar de aansluitingstreffer maar dat lukte net niet. Deze avond was Olmen in ieder geval sterker en efficiënter. Lees uitgebreid verslag  hier.

FC ZWANEVEN PAKT EERSTE PERIODE IN STIJL !


Met een overtuigende prestatie (4-2) tegen een sterk aanklampend Vorst heeft FC Zwaneven voor het eerst in zijn geschiedenis een periodetitel gepakt. Mathias Deproost scoorde vier keer! Na 10 matchen totaliseert ons elftal 25 punten op 30, beter dan al de andere ploegen. Onze ploeg is nu sowieso geplaatst voor de eindronde en kan met een gerust hart het vervolg van de competitie tegemoet zien. We denken echter niet dat de groep nu op haar lauweren zal gaan rusten. De kampioenstitel op het einde van het seizoen wordt nu de doelstelling. Onderweg daarnaartoe liggen er nog heel wat hindernissen… zo bijvoorbeeld de verplaatsing naar het sterke Olmen nu vrijdagavond 8 november. Aftrap om 20.15u

 

EERSTE PLOEG – EXC. VORST   4-2


Onze blauwen lieten zich niet uit hun lood slaan door een vroege achterstand. Het had echter wel een strafschop nodig, omgezet door Mathi, in de 29’ om echt los te komen. Daarvoor werden al heel wat kansen gemist. Nog voor rust kopte Mathi een heerlijke voorzet van naamgenoot Engelen binnen. Vorst weerde zich sterk in de tweede time maar via Mathi telkens op subtiel aangeven van Niel klom blauwwit naar een logische 4-1. Een vijfde goal was meerdere keren heel dichtbij, maar het was Vorst dat de nederlaag nog kon verzachten met een tweede doelpunt. Samen met de supporters werd de periodetitel uitbundig gevierd. Lees uitgebreid verslag hier.

ZONDAG KAN EERSTE PLOEG PERIODETITEL PAKKEN


Na een gave prestatie in KFC Mol (2-5) blijft onze eerste ploeg de rangschikking aanvoeren. Zo staan we mogelijk voor een eerste hoogtepunt dit seizoen. Winst zondag tegen Excelsior Vorst betekent immers dat onze club voor het eerst in zijn bestaan een periodetitel kan pakken. Zo’n periodetitel betekent dat men sowieso mag deelnemen aan de eindronde op het einde van het seizoen. 

Echte supporters mogen deze afspraak met de geschiedenis niet missen.


Let op! Aftrap vanaf dit weekend om 14.30u.


KFC MOL – EERSTE PLOEG        2-5


Op bezoek bij KFC Mol speelden onze blauwkes een sterke partij. Eerst ontbraken de doelpunten en de thuisploeg kwam zelfs op voorsprong maar door hun tempo en technisch overwicht trokken onze jongens in de tweede helft overtuigend het laken naar zich toe. Niel scoorde nog voor rust. Kort na rust leken Thomas Ilegems en nog eens Niel de winst vast te leggen. Ondanks het Zwanevense overwicht lukte Mol vijf minuten voor tijd een onverwachte aansluitingstreffer. Geen nood, onze jongens schakelden nog een vitesje hoger en Mathi en Alin maakten in de resterende tijd de karwei af met fraaie goals.

Lees uitgebreid verslag hier.


TERUG NAAR DE EERSTE PLAATS


Het kan verkeren in het voetbal. Vorige week zakte onze eerste ploeg na de 4-1 nederlaag in Beekhoek van 1 naar 4. Nu met de 3-0 zege tegen rode lantaarn klimt het terug naar plaats één en komt de eerste periodetitel weer in het vizier.

Na een aarzelend begin nam Zwaneven met twee mooie doelpunten voor rust de maat van Gierle. Thomas Ilegems had een beslissende voet in de twee goals. Mathi werkte een meesterlijke voorzet van hem voorbij de keeper en Thomas zelf maakte vlak voor rust knap de 2-0. Gierle gaf zich ook in de tweede helft niet echt gewonnen tot Niel op vrije trap van Mathi de 3-0 liet aantekenen.

Zaterdagavond trekken we naar de Boeretang om KFC Mol te bekampen. Aftrap om 19:30u.

Volledig verslag: lees hier.

BEEKHOEK - EERSTE PLOEG       4-1


Mede door een collectief en fysiek sterke tegenstander kwam Zwaneven te weinig momenten op zijn normaal niveau. Onze jongens brachten te weinig verweer en liepen op twee doelpunten binnen het halfuur. Mathi zag de grootste Zwanevenkans gestuit door de keeper. Toen onze ploeg na rust ontsnapt was aan een hogere achterstand, kon Thomas Ilegems op aangeven van Anton toch milderen. Een kentering betekende het echter niet, daarvoor kwam het derde thuisdoelpunt te snel. Mathi kende nog pech met zijn schoten maar uiteindelijk viel er weinig af te dingen op de 4-1 eindstand.

Zondag thuis tegen rode lantaarn Gierle hopen we terug het Zwaneven te zien waarvan we denken dat het dit seizoen hoog kan eindigen.

Voor uitgebreid verslag lees hier.

OVERLIJDEN JAN VAN GORP - 04/10/2019


Beste Zwanevenners, met diepe droefheid moeten we jullie het overlijden melden van onze trouwe secretaris en gerechtigde correspondent Jan Van Gorp. Jan was al geruime tijd ziek en had zijn functie beetje bij beetje doorgeschoven naar Luc Melis. Recentelijk had hij besloten om zijn functie definitief vaarwel te zeggen. Hoewel zijn toestand ernstig was, komt zijn overlijden voor al wie hem gekend heeft, toch nog onverwacht. Gisteren, donderdag 3 oktober, brachten we hem nog een bezoek om hem in naam van FC Zwaneven te danken voor 44 (!!) jaar trouwe en stipte dienst voor de club. Al was het vaak achter de schermen, Jan heeft een onschatbare bijdrage geleverd in de werking van onze club. Dank voor alles, Jan! Onze gedachten gaan hier ook uit naar Fien, zijn echtgenote, die samen met hem de slepende ziekte heeft gedragen. Veel sterkte! 


De uitvaart van Jan vindt plaats op vrijdag 11 oktober om 11.30u in de aula van het crematorium te Turnhout. Voor het lezen van de rouwkaart, klik hier.

HERENTHOUT – EERSTE PLOEG       0-4


Een vlotte uitzege in Herenthout leverde onze eerste ploeg de koppositie op in de voorlopige rangschikking. De jongens van trainer Jochen hadden de match in handen van de eerste tot de laatste minuut. Voor rust zorgden Rik Berens, op aangeven van Thomas Ilegems, en Mathi Deproost, na corner, voor de 0-2. Dieter Willekens trof de lat. Na rust deden spitsbroeders, Rik en Mathi, er elk nog eentje bij, telkens na voorbereidend werk van Alin Magyar.

Zondag kan blauwwit als leider de derby tegen Kasterlee aangaan!

Voor uitgebreid verslag lees hier.

EERSTE PLOEG – NOORDSTAR          5-2


In de eerste minuut al verloren de bezoekers een verdediger met een rode kaart. Twee mooie combinaties leidden naar evenveel vroege goals. In de 6’ via Dieters Willekens, in de 15’ via Mathias Deproost. Daarna sputterde de motor tot diep in de tweede helft. Rond het uur stond het binnen de 10 minuten (61’, 65’ en 70’) plots 5-0 via Rik Berens (2x) en Thomas Ilegems. In de laatste minuten gunden de 10 hardwerkende bezoekers zichzelf nog twee eerredders na stilstaande fases.

Lees uitgebreid verslag hier.

Onze ploeg haalde zo na vier matchen de kaap van de 10 punten en bezet een gedeelde tweede plaats. Zaterdagavond 28/09 staat de match in Herenthout op de kalender.

FC TURNHOUT B – EERSTE PLOEG         0-4


Bijna 70 minuten lang lieten de blauwkes hun supporters in twijfel over de goede afloop. Er was wel veel balbezit maar echt gevaarlijke aanvallen kwamen er tegen een verdedigend ingesteld Turnhout te weinig. In de slotfase (69’) brak topschutter Mathi Deproost op aangeven van naamgenoot Engelen dan toch de ban. Twee minuten later was het pad naar de zege tegen een onmondige thuisploeg helemaal geëffend met een penalty na fout op Michiel de Proost, omgezet door Mathi. Rik Berens prikte een rebound na schot van Thomas Ilegems binnen, waarna Mathi in de slotminuut nog een knap vierde doelpunt maakte. Zo ging blauwwit toch nog met een ruime zege naar huis.


(uitgebreid verslag in rubriek teams / kern of klik hier)

KFC Arendonk Sport - EERSTE PLOEG   2-2


Op het kleine veld van Arendonk toonden de Zwanevenners zich voetballend sterker maar moesten uiteindelijk vrede nemen met een fel bevochten, maar terecht gelijkspel. Na actie van Rik Berens zorgde Dieter Willekens voor een verdiende voorsprong (23’). Vlak voor rust maakte Arendonk ietwat verrassend gelijk. Na de 2-1 in de 51’ zag het er helemaal penibel uit maar Bart Vloemans zette met een magistrale vrije trap de bordjes terug in evenwicht. Beide ploegen gingen in een prangend slotkwartier nog voor de overwinning. Ondanks meerdere spannende fases voor beide doelen, wijzigde de score niet meer.


(uitgebreid verslag in rubriek teams / kern of klik hier)

EERSTE PLOEG – VC POEDERLEE  3-0


Gelanceerd door een vroeg doelpunt van Mathi Deproost zette Zwaneven de bezoekers in de eerste helft op een ruime 3-0 achterstand. Thomas Ilegems schoof de bal onder de keeper (26’) en Mathi zette een strafschop om (44’). Met 11 tegen 10 en vanaf minuut 65 met 11 tegen 9 leken de blauwkes op weg naar een nog ruimere zege. De pogingen waren er wel, maar te vaak liep er iets mis bij de voorlaatste pas. Mathi trof nog de lat.

(uitgebreid verslag in rubriek teams / kern of klik hier)

Start competitie - 31/08/2019


Dit weekend start de competitie zowel voor de jeugd als voor de reserven en eerste elftal. Succes aan alle teams!

Zondag start ons eerste elftal thuis tegen VC Poederlee in een gloed nieuwe uitrusting.  Alle supporters present om 15.00 uur in Rhoode!

Dank aan onze hoofdsponsors: Brasserie De Lint, Café Dépôt, HBM en Delidis.  Uiteraard ook dank aan alle sponsors van FC Zwaneven.  Je kan het overzicht simpelweg bekijken door hier te klikken of door bovenaan de pagina op "Partners van FC Zwaneven" te klikken. 

Scheidrechters gezocht! - 30/08/2019


Iedereen is altijd blij dat er een scheidsrechter aanwezig is tijdens onze wedstrijden. Om het aantal scheidsrechters op peil te houden is het natuurlijk nodig dat er elk seizoen nieuwe kandidaten zijn. Zin in een scheidsrechters opleiding? Klik dan even hier of doe eens een babbel met Tom Bouvé op onze club.

FC Zwaneven wint beker van Oud-Turnhout.  Proficiat aan alle jeugdspelers en reserven! - 24/08/2019De nieuwe uitrusting is gearriveerd.  We zijn er helemaal klaar voor! - 22/08/2019Ruime winst in wedstrijden - 19/08/2019


Onze ploegen zijn er als de vliegende vaart ingevlogen deze voorbereiding. Zo noteerden we dit weekend ruime overwinningen van ons eerste elftal tegen Sint-Dimpna B (7-0), onze A-reserven (5-8) tegen Oud-Turnhout, de B-reserven tegen White Star (6-2), onze U21 tegen Oosthven (1-3) en als uitschieter onze U8 tegen Oosthoven (5-24).

Verder noteerden we ook tornooiwinst van onze U8 op het provinciaal tornooi van Dessel Sport, en een 2de plaats voor onze U7 op het zelfde tornooi in Dessel. Proficiat aan spelers en begeleiders.BVA - Ezaart Sport vs FC Zwaneven: vlotte winst - 10/08/2019


Voor de tweede bekerwedstrijd trok F.C. Zwaneven naar Ezaart, uitkomende in 4de provinciale.  Onze blauwen waren gedurende de hele wedstrijd duidelijk de betere ploeg, wat dan ook resulteerde in een niet eens overdreven 1-4 overinning.Interesse om te voetballen bij FC Zwaneven? - 09/08/2019


Vanaf 7 augustus hervatten de trainingen voor alle ploegen. Wie belangstelling heeft om bij FC Zwaneven te voetballen, in welke leeftijdscategorie dan ook, kan zich aanmelden via herman.vangorp@fczwaneven.be . Je krijgt dan alle nodige info. 
Voetballen bij onze club kan vanaf 4 jaar, zowel jongens als meisjes. Je kan ook gewoon naar de trainingen komen en vrijblijvend enkele keren meedoen.
Trainingsmomenten van de jongste categorieën: 
U5 (°2015): woensdag 16.30u – 17.15u
U6 (°2014): woensdag 17.15u – 18.00 
U7 (°2013): woensdag 17.15u – 18.15u
U8 (°2012) en U9 (°2011): maandag en woensdag 18u – 19.15u
Welkom bij F.C. Zwaneven.Nieuwe seizoen komt op gang - 05/08/2019


De kernspelers hebben reeds enkele trainingen achter de rug, onze velden en kantines kregen een grondige poetsbeurt, lijnen werden uitgetekend, ... alles in het teken van de nakende start van het nieuwe seizoen.
De seizoenskalender kan je nu reeds terugvinden via het menu 'Matchen', zodat je meteen weet welke wedstrijden er de volgende dagen/weken op het programma staan.FC Zwaneven - Olen United - 05/08/2019


Verleden zaterdag speelde onze blauwen hun eerste wedstrijd in het kader van de Beker van Antwerpen tegen Olen United.
De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel, doelpunt gescoord door Mathias Deproost.


Dindagavond speelt F.C. Zwaneven om 19.30u op het veld van De Kempen een oefenwedstrijd en zaterdag 10/8 is er de 2de bekerwedstrijd op het veld van Ezaart, aftrap om 18.30u.Onze zonnepanelen


F.C. Zwaneven heeft ondertussen zonnepanelen geplaatst op het dak van onze beide kantines.  Deze zonnepanelen zijn actief sinds 1 oktober 2018.  We willen jullie graag elke maand de 'opbrengst' tonen van de panelen op onze kantine.


Schema van de A-kantine

Schema van de B-kantineSportongeval


Omdat de procedure omtrent de aangifte van een sportongeval toch niet zo evident is en dat er wel wat documenten dienen ingevuld te worden, hebben we op onze website de juist te volgen procedure gezet. Klik Sportongeval voor de juiste info.De terreinen van FC Zwaneven


Rhoode 11

2360 Oud-Turnhout


+32 14 45 01 58

Openingsuren kantine:


Dinsdag en donderdag: 20u - 22u

Zaterdag: 10u - 16u

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren