Nieuws

RFC Zwaneven organiseert Dinner @ The Club:
zondag 26 maart

Op zondag 26 maart gaat onze 2de editie van 'Dinner @ The Club' door. Alle info hierover, inschrijving, menu, ... vind je HIER terug.

RFC Zwaneven organiseert quiz: vrijdag 27 januari

Op vrijdag 27 januari organiseert onze kern (spelers eerste ploeg en provinciale reserven) wederom een leuke quiz 'Algemene kennis'.
Nu 2 jaar onderbreking door corona, worden alle quizers ten velde weer in onze A-kantine verwacht voor een toffe avond.

Inschrijven voor de quiz is natuurlijk noodzakelijk en kan via e-mail (quiz@rfczwaneven.be), waarna je natuurlijk bevestiging van deelname ontvangt.

We verwachten je ploeg om 19.45u en de eerste vraag wordt gesteld rond 20.00u.

Deelnemende ploegen zijn met maximum 6 personen en deelname kost je 20 € / ploeg.

Er is plaats voor 28 ploegen en er zijn er een aantal ingeschreven, dus aarzel niet.

Beker van Oud-Turnhout


Op vrijdag 19/8 om 18.00 uur start de beker van Oud-Turnhout op de terreinen van RFC Zwaneven.  De BvO wordt gespeeld tussen de drie Oud-Turnhoutse clubs, KSKO, KSVOT en RFCZ.  Alle jeugdcategorieën nemen hieraan deel, van klein naar groot.  Een week lang zullen zij strijden om de trofee maar laat ons vooral de Olympische gedachten niet verliezen ... deelnemen is belangrijker dan winnen.  We hopen dan ook dat al onze meisjes en jongens een week lang plezier kunnen beleven aan hun wedstrijden, FUN staat bovenaan en IEDEREEN is kampioen!


De volledige kalender kunnen jullie terugvinden door hier te klikken.

Michiel wint gouden schoen seizoen '21-'22

Na een spannende strijd kwam Michiel als verdiende winnaar uit de bus.  Hij mocht de gouden schoen uit handen van de voorzitter ontvangen.  Proficiat Michiel!

We zijn uiteraard zeer trots op "onzen Michiel", Michiel speelt van kleins af bij Zwaneven, een echt jeugdproduct dus.  We hopen, en zijn daarvan overtuigd, dat Michiel ons nog vele plezante momenten doet beleven op Rhoode!

A en B reserven overtuigd kampioen!

We beseffen het mogelijk te weinig maar na Corona beleeft onze club op sportief vlak historische hoogtepunten.  Afgelopen weekend speelden zowel de A als de B reserven kampioen.  Dit gebeurde ook al eens in 2015!  De A's verloren slechts één wedstrijd, de B's rukten de laatste 8 weken onweerstaanbaar op naar de leiding in het klassement.

Proficiat aan al die geweldige spelers die naast de tonnen plezier dat ze gemaakt hebben zich ook nog eens tot kampioen van hun reeks gekroond hebben!  Top gasten!


Nu zondag kan onze eerste ploeg de superkers op de sportieve taart zetten door thuis de eindronde voor promotie naar eerste provinciale af te dwingen.  Dat zou een unicum zijn ... succes heren!

EERSTE PLOEG KENT GESLAAGDE STARTDe start van onze eerste ploeg kunnen we omschrijven als bewogen maar geslaagd. Er was de ontluisterende monsternederlaag in Lentezon (11-2) maar na vier matchen verzamelde de ploeg wel mooi 9 op 12. Het deed de blauwwitte burger deugd dat de ploeg zich met een flinke dosis inzet en gedrevenheid herpakte en de nederlaag in Lentezon degradeerde tot een “accident de parcours”.  In de reeks blijken vele ploegen aan elkaar gewaagd zodat er elke match zal moeten gestreden worden voor de punten. Zondag ontvangen we op Rhoode Verbroedering Balen dat voorlopig nog geen enkel punt heeft, maar in het verleden telkens een zeer lastige tegenstander was voor onze ploeg.

 

(foto viering van doelpunt)

HOOG AANTAL INSCHRIJVINGEN


Na de coronaperiode rees de vraag of onze club nog voldoende aantrek zou hebben. Eind september zijn we meer dan gerustgesteld. Een aantal spelers en trainers haakten af maar anderzijds mochten we bijna 60 nieuwe aansluitingen registreren waarvan 50 bij de jeugdploegen (t.e.m. U21).  Dit maakt dat alle ploegen goed tot “te” goed bevolkt zijn. Voor bepaalde ploegen is zelfs het maximum bereikt. Met de overtuigende instroom in de jongste categorieën kan onze club de toekomst weer optimistisch tegemoet zien.

 

(foto U6)

Kennismakingsdag RFC Zwaneven - 18/08/2021 van 17.30 tot 18.30 uur  

Voor alle jongens en meisjes van het jaar 2013, 2014, 2015, 2016 en 2017 - ongeacht hun niveau, organiseren we een kennismakingsdag op de terreinen van RFC Zwaneven, Rhoode 11, 2360 Oud-Turnhout. 


Die dag kan je samen met andere duiveltjes trainen en een wedstrijdje spelen.  De ouders krijgen een korte toelichting rond de sportieve en praktische werking door onze voorzitter.  Je krijgt eveneens de gelegenhied om al je vragen te stellen aan leden van het bestuur en sportieve begeleiding.  Iedereen welkom!
Is jou zoon of dochter ouder dan 9 jaar en wil je toch even komen kennismaken?  Geen probleem, kom gerust even langs en we staan klaar om jou vragen te beantwoorden.


50 jaar FC Zwaneven

 

Het doet pijn het 50 jarig jubileum van onze club te moeten laten passeren zonder voetbal. Net nu werd ook beslist dat het vervolg van de competitie wordt geannuleerd.

 

Als voorzitter  van de jarige club druk ik mijn trots uit over wat mensenhanden en mensenverstanden nu al vijf decennia lang verwezenlijken op FC Zwaneven. Het onooglijke Zwaneven, geeneens een gehucht, werd door onze club op de landkaart gezet. Spelplezier en vriendschap zijn de basis van onze vereniging. FC Zwaneven is opgericht met de bedoeling om kinderen uit de omgeving de kans te geven zich te ontspannen op het voetbalveld. En of dat gelukt is! De stichtende leden van destijds mogen zich op de borst kloppen in hun graf…  Onze dankbaarheid is groot. In al die jaren heeft de club kunnen rekenen op talrijke enthousiaste medewerkers die elk zijn bekwaamheden en sterke punten ten dienste stelde en stelt van de club. Allen samen vormen wij een sterk geheel met heel wat mogelijkheden, lees er de hoogtepunten van 50 jaar clubgeschiedenis maar eens op na. 

 

We mogen fier zijn hoe we tot op de dag van vandaag onze accommodatie steeds uitbouwden en aanpasten aan de nieuwe noden. Het begon in de vroege jaren 70 met de bouw van eerste kantine en kleedkamers op het B-terrein. In 2007 werden we een volwaardige voetbalclub met de komst van het derde terrein en vorig kalenderjaar nog, werd de volledige toog en toebehoren in de A-kantine hernieuwd, het sanitair in de B-kantine geüpgraded en werden twee extra (houten) kleedkamers opgetrokken… Petje af voor iedereen die dit buiten beeld en belangeloos voor elkaar heeft gebracht. We mogen dankbaar zijn over onze gezonde sponsorvisie. We hebben niet zo veel grote sponsors, maar enorm veel kleinere handelaars of zelfstandigen die ons steunen. Dat geeft onze club financiële stabiliteit wat in deze onzekere coronatijden van pas komt. 

 

De laatste jaren bereikte ons ledenaantal, meer dan 300, een sterke groei. Het zal, ook na Corona, een uitdaging zijn om als club jongeren te blijven aantrekken. Als we dit kunnen doen met het enthousiasme, de beleving die we in de afgelopen 50 jaar mochten ervaren dan zal dit ook in de toekomst mogelijk zijn.

 

50 jaar, dat verdient een “koninklijke” titel. Blijkbaar kan enkel het koninklijk paleis aan een 50-jarige vereniging een titel toekennen. Onze secretaris deed dan ook een aanvraag bij Filip zelve…

Als club gaan we voor de Engelse versie van koninklijk, namelijk Royal. De bestuursleden die Zwaneven boven de doopvont hielden, gingen ook voor de Engelse termen Football Club. Graag willen we ons bij die Engelse woorden aansluiten met ROYAL.

En geeft toe, ROYAL klinkt wat specialer… Dat komt dan goed uit, want we voelen ons, in alle bescheidenheid, ook een speciale club. Dat willen we ook met onze keuze voor Royal uitdrukken. 

Leve Royal Football Club Zwaneven! En op naar het 100-jarig bestaan.

 

 

Leve FC Zwaneven50 jaar FC Zwaneven - beknopte geschiedenisDe voorgeschiedenis van FC Zwaneven situeert zich op de Hoge Darisdonk nabij Corsendonck (Oud-Turnhout) waar een aantal boerenzonen in een wei (met in het midden een put!) in de jaren '65-'66 elk weekend tegen een balletje kwamen trappen. Al gauw was er honger naar echte tegenstanders en een echt terrein. In november 1966 spelen de boerenzonen een eerste match tegen een echte tegenstander, in blauwe tenue zoals de kleur van hun boerenkiel…

Vanaf mei 1968 neemt de ploeg onder de naam Zwaneven deel aan de competitie in het arbeidersverbond. Na enkele jaren vriendencompetitie met sterke prestaties, rijpten de plannen om een echte club op te richten met de bedoeling toe te treden tot de Belgische Voetbalbond. Dit gebeurde onder impuls van Gust Cornelis, Johan Van Rooy, Gerard Wens en vooral Emile Raeymaekers, vier pioniers van het eerste uur, helaas allen al een heel tijdje overleden. Eén van de voornaamste beweegredenen was de jeugd van de parochie voetbalgelegenheid te bieden. Die plannen kregen concrete vorm op de vergadering van 22 januari 1971, dag die dan ook wordt beschouwd als officiële stichtingsdatum van Football Club Zwaneven.

De blauw-witte club kreeg de steun van wijlen erevoorzitter, Meneer François Boone die de club vanaf het eerste uur met raad en daad steunde. Hij zorgde voor een nieuw terrein op Rhoode, het huidige B-terrein; een eerste kantine in hout bewerkt met carboline werd er opgetrokken.

In augustus 1971 al werd de kaap van de 100 voetbalgrage leden, seniors en jeugd, overschreden. FC Zwaneven was klaar om vanaf 1972 de competitie met een eerste ploeg, reserven, miniemen, kadetten en scholieren aan te vatten.

Op 10 september 1972 behaalt de ploeg een historisch eerste puntje in competitieverband. FC Zwaneven stond vanaf toen op de voetbalkaart. In 1981 mocht de club voor het eerst kampioenen in de jeugdreeksen vieren, daarna waren Zwanevense ploegen regelmatig aan het feest. Het zou wel 16 jaar duren, tot in april 1988, vooraleer de club zich uit vierde provinciale kon bevrijden. Ondertussen legden de bestuursleden, supportersclub en talrijke vrijwilligers de organisatorische en financiële fundamenten om een stabiele club te worden. Het kon en kan nog steeds rekenen op enthousiaste medewerkers, op tal van initiatieven, op een goede organisatie, op heel veel kleinere maar trouwe sponsors, op trouwe bestuursleden in belangrijke functies.

In de loop der jaren werd ook de accommodatie vernieuwd en uitgebreid. In 1975 werd het huidige A-terrein ingehuldigd. Kleedkamers van betonplaten of in hout werden door clubhanden vervangen door bakstenen ruimtes, in 1998 op het A-terrein, in 2004 op het B-terrein. Na een brand werd in 1993 een nieuwe B-kantine gebouwd en de A-kantine kreeg een nieuwe sanitaire blok in 2014. Recentelijk kreeg ook de toog, keuken en voorraadhok van de A-kantine een make-over.

Veel te lang was FC Zwaneven in voetbalmiddens vooral gekend om zijn slijkerig of stoffig (afhankelijk van regen of zonneschijn) B-terrein. In augustus 2007 werd eindelijk, eindelijk het C-terrein in gebruik genomen wat een enorme verbetering betekende voor de voetbalomstandigheden van klein tot groot.

Het waren ook de medewerkers van FC Zwaneven die van 1973 tot 2005 de befaamde Rhoode Kermis organiseerden, een weekend waar de bekendste Belgische artiesten optraden voor heel veel volk.

Ondanks de landelijke ligging, ver weg van de dorpskern, steeg het aantal jeugdspelers elk jaar. De laatste jaren telt de club steeds over de 300 leden, waarvan zo’n 250 actieve voetballers. Dankzij opeenvolgende sterke jeugdlichtingen ging het de club sportief voor de wind. In 1991 promoveerde het als kampioen naar tweede provinciale. Het bleef in tweede een gerespecteerde en geduchte tegenstander tot de reeksen in 2006 werden herschikt. Daarna was het heen en weer pendelen tussen derde en tweede.

 

Het huidige FC Zwaneven is kerngezond. Al jaren telt het minstens twee ploegen in de meeste leeftijdscategorieën. Na twee schitterende seizoenen promoveerde het A-elftal verdiend in coronatijden van derde naar tweede. Helaas kon dat niet echt gevierd worden…  De uitdaging, terug in tweede, waar we zo naar uitkeken, in het jubileumjaar, viel stil na vijf matchen…
EERSTE PLOEG - WUUSTWEZEL    1-0


Het team van coach Jochen begon sterk aan de wedstrijd.  Thomas Melis miste eerst maar na eend ribbel van Alin knalde Matthias Engelen de bal binnen.  De wedstrijd ging daarna op en neer zonder grote kansen.  Op inzet gaan we met een knappe voorsprong rusten.  In de tweede helft zijn Mathi en Thomas Ilegems dicht bij een tweede doelpunt maar daarna voert Wuustwezel de druk op.  Ons collectief begeeft niet en de verdediging staat pal.  Zo verzamelde Zwaneven na vijf matchen al 10 punten, goed voor een gedeelde leidersplaats in tweede provinciale.  Hopelijk krijgen onze jongens snel de kans om hun totaal nog op te krikken.

IMG_2184

RFC Zwaneven heeft BV in zijn rangen

Sinds 4 maart heeft FCZ een BV "Bekende Vrijwilliger" in zijn rangen.  Dennis verscheen op de website, facebookpagina en instagram van Voetbal Vlaanderen.  (met dank aan Anton voor het initiatief en Voetbal Vlaanderen om vrijwilligers in de spotlights te zetten)  Voor wie benieuwd is wat er in het interview te lezen is, hierbij de link naar het artikel:

https://www.voetbalvlaanderen.be/nieuws/dennis-draagt-fakkel-van-clubvrijwilliger-bij-fc-zwaneven-met-trots.


Boodschap aan Dennis: we weten Dennis dat je nu bekend bent bij de clubs en de wijde omgeving, maar moest je een aanbod krijgen, dit moet je afslaan ... den Dennis is en blijft van ons, blauw wit!


Uiteraard willen we via deze weg ook nog eens al die andere vrijwilligers die dagdagelijks onze club steunen en rechthouden bedanken.  We gaan geen namen noemen, maar iedereen die op en naast het veld en achter de schermen onze club helpt, allemaal van harte bedankt hiervoor!


Van zodra het kan hopen we jullie allemaal weer terug op onze club te kunnen ontmoeten en we zijn er zeker van dat jullie allemaal met evenveel enthousiasme zullen verder gaan in het helpen van onze club.  Bedankt, bedankt, bedankt!


Wafelslag jeugdwerking

 

Ook dit seizoen organiseert onze jeugdwerking de jaarlijkse wafelslag.


Vanaf 1 maart tem 17 april kan je jouw bestelling doorgeven aan onze spelers of je kan zelf online een bestelling plaatsen.


Alle informatie over deze wafelverkoop van je op de pagina van de wafelverkoop.


Steun onze jeugdwerking en bestel jouw doos met wafels!


6 € per doos, in 6 verschillende samenstellingen.Wanneer kan er terug gevoetbald worden?

 

Namens FC Zwaneven wens ik al onze leden en bezoekers van onze website een gelukkig en gezond 2021. Laten we in deze moeilijke omstandigheden waarin ons geluksgevoel op een laag pitje staat en onze gezondheid constant bedreigd wordt, elkaar steunen in afwachting van betere tijden…

Net als iedereen zitten wij (on?)geduldig te wachten op beterschap in deze benauwende coronatijden. We missen het voetbal, we missen het clubleven. Wanneer kan er in aanvaardbare omstandigheden terug gevoetbald worden? Voetbal Vlaanderen heeft de bedoeling om in het weekend van 13 en 14 februari de competitie voor de eerste ploegen (alsook reserven en U21) te hervatten, de jongere categorieën zouden een week vroeger het veld op mogen… De eerste ploeg zou nog 10 wedstrijden spelen zodat een halve competitie kan afgerond worden…

Of dit alles realiteit wordt, valt op het moment dat wij dit schrijven (nieuwjaarsdag) moeilijk te zeggen. Hoe evolueren de cijfers verder? Welke verrassingen heeft het zich muterende virus nog in petto? Hoe snel en efficiënt verloopt de vaccinatiecampagne? Vanaf wanneer mogen de kleedkamers en de kantines terug open? Vanaf wanneer mag er terug voluit getraind worden? …  Het enige wat we kunnen doen is afwachten. Tot nader order kunnen enkel de trainingen van de jongste spelers doorgaan ...


Voor FC Zwaneven komen de coronaperikelen dubbel hard aan. Op 22 januari 2021 namelijk bestaat  onze club precies 50 jarig. Omdat het al lang duidelijk was dat grootse plechtigheden of organisaties rond die datum onmogelijk waren, hebben we alles uitgesteld tot nader te bepalen datum. Hopelijk kunnen er in de loop van 2021 in dit verband toch initiatieven genomen worden.


Toch wil ik nu al alle vrijwilligers die zich ergens in die halve eeuw hebben ingezet voor onze mooie club danken. We zullen hier zeker nog een glas op drinken, alleen weet ik niet wanneer…


Herman VG


EERSTE PLOEG GEEFT VISITEKAARTJE AF


Na de eerste twee matchen (1 punt op 6)  begon hier en daar twijfel te rijzen over de succeskansen van onze eerste ploeg in tweede provinciale. In twee onvergetelijke matchen veegden onze jongens de  twijfel uit ieders hoofd, inclusief hun eigen hoofd. In Weelde trokken ze in een ware propagandamatch met 7 goals (tegen 4) aan het langste eind. Nu zondag lieten ze het tot nu toe ongeslagen Vlimmeren kansloos achter op eigen veld met even duidelijke als terechte 0-4 cijfers. In beide matchen scoorde goudhaantje Mathi Deproost drie keer! Zo bezet de ploeg in een (onvolledige) rangschikking op dit moment zowaar de tweede plaats…

Nu zondag ontvangen we op Rhoode Wuustwezel dat 4 punten oogstte uit 3 matchen. We hopen op niet te nat weer zodat de match op het recent opgezaaide A-terrein kan gespeeld worden. Daarna speelt de ploeg weer drie weken op rij uit: Sint-Dimpna (zaterdagavond), Zandhoven en Olmen (zaterdagavond). 

EERSTE PLOEG WINT SPEKTAKELMATCH


Liefst elf doelpunten zagen de talrijke toeschouwers in Weelde. Bij de rust stond een dartel en efficiënt Zwaneven 0-3 voor met goals van Mathias Deproost, Niel Van  Tongerloo en  Dieter  Willekens. Michiel De Proost trof ook nog de lat. De aansluitingstreffer van Weelde in de 52' bracht een kettingreactie van goals en tegengoals op gang. Via pareltjes van Mathi (2) en Niel liep blauwwit uit tot 3-7. In de slotfase bracht een strafschop de voorhistorische 4-7  op het bord. De deugddoende eerste overwinning in tweede provinciale is daarmee binnen!
Zondag speelt de ploeg wederom uit. De verplaatsing naar Vlimmeren kondigt zich aan als een stevige uitdaging want die ploeg maakte tot nu toe al behoorlijk wat indruk.

VAN DE HEMEL NAAR DE HEL…
 

Na de nederlaag tegen Olmen (2-3) is de kampioenstitel een verloren droom geworden. Ons team was minstens evenwaardig aan de sterke bezoekers, kwamen zelfs 2-0 voor maar toch liep het nog mis. Een knappe zege tegen een topploeg lag voor het grijpen en toch werd het niets…  Van de hemel naar de hel in de tien slotminuten.  Lees volledig verslag hier.

Zo zakken we naar de derde plaats en wordt de afstand van 7 punten met leider Arendonk onoverbrugbaar. Onze jongens kunnen zich stilaan concentreren op de eindronde om dan sterke tegenstanders van het type Olmen wel opzij te kunnen zetten. 

EERSTE PLOEG MOET ACHTERVOLGEN


Ons eerste team moest in Kasterlee tevreden zijn met 1-1 al waren er mogelijkheden in de eerste helft op meer. Lees verslag hier.  Met dat éne punt ziet het wel Olmen en Arendonk terug verder weglopen. Zondag ontvangen we in eigen huis Beekhoek, één van de vier topploegen uit de reeks. Willen onze jongens nog aanspraak maken op de hoofdprijs dan zullen ze ook eens een ploeg uit de top vier moeten kloppen. Hopelijk komt het zondag zover! Belangrijke wedstrijd!


NAT, NAT, NAT
Sinds enkele weken wordt de trainingsarbeid van onze ploegen gedwarsboomd door de niet aflatende regen. Dit weekend sneuvelden ook een groot aantal competitiewedstrijden door al die nattigheid. We duimen voor wat droger weer zodat iedereen weer aan trainen en voetballen toekomt.

CONCURRENTEN WINNEN NIET


Van de vier kopploegen was Zwaneven de enige die afgelopen weekend kon winnen en dat met overtuigende 4-0 cijfers met nog maar eens drie doelpunten van topschutter Mathi Deproost. Lees hier uitgebreid verslag. Leider Arendonk ging de boot in zodat de kloof terug verkleind werd tot 2 punten. De titelstrijd is nog lang niet gestreden en onze jongens doen terug volop mee. Zaterdagavond wacht de lastige verplaatsing naar Kasterlee dat het de laatste weken bijzonder goed doet.

 

EERSTE PLOEG LAAT UNIEKE KANS LIGGEN


In Noordstar kregen onze jongens de kans om de kloof met leider Arendonk te verkleinen tot 2 punten. Jammer genoeg stuitte ons team op een bijzonder gemotiveerde en sterk georganiseerde tegenstander waartegen het zelf geen voet aan de grond kreeg met een logische 2-0 nederlaag als ontgoochelend resultaat. Voor zo’n dagen is het begrip “collectieve offday” uitgevonden… De toekomst zal uitwijzen welke gevolgen deze toch wel onverwachte nederlaag heeft. Er is maar één manier om hierop te reageren en dat is door zo snel mogelijk terug te winnen.

Zondag ontvangen we Herenthout (dat tegen Arendonk 2-2 gelijk speelde!) en de punten hard nodig heeft in de strijd om het behoud. Lees volledig verslag “hier”.

EERSTE PLOEG VERLIEST VAN LEIDER


Voor zo’n 400 toeschouwers heeft onze eerste ploeg zijn meerdere moeten erkennen in leider Arendonk Sport, al zijn de 1-4 cijfers wel wat overdreven. Het goede nieuws is dat onze jongens hun tweede plaats behouden en dat er nog dertien matchen zijn om hopelijk Arendonk van de troon te stoten. Zondag 12 januari staat wederom een thuismatch op het programma tegen de kleurgenoten uit FC Turnhout die ondertussen zijn opgeklommen tot de vijfde plaats (!). We rekenen erop dat Zwaneven terug kan aanknopen met de overwinning!

VLAK NA WINTERSTOP TOPPER TEGEN LEIDER ARENDONK 


Met een makkelijke 0-4 zege in Poederlee heeft FC Zwaneven zichzelf naar de tweede positie geloodst. Na een moeizame eerste helft maakte een overtuigend blauwwit toch duidelijk wie bij de top van de rangschikking hoort.  Na 16 wedstrijden telt de ploeg nu 38 punten, één minder dan leider Arendonk Sport.  Net die ploeg zal in de eerste match na Nieuwjaar de tegenstander zijn.  Meer bepaald op zondag 5 januari om 14.30u thuis.  Supporters op post!!  Klik hier voor het volledige verslag.

COMPETITIE HALFWEG


Terwijl jeugd en reserven al aan de winterstop zijn begonnen, werkte de eerste ploeg haar laatste match van de eerste ronde af. Tegen een erg verdedigend ingesteld Ravels kwamen onze jongens niet verder dan een brilscore. Helaas werd de match ontsierd door een tumultueuze eindfase. Voor een uitgebreid verslag, lees hier. Arendonk Sport profiteerde van het puntenverlies van Olmen, Beekhoek en Zwaneven, en wordt herfstkampioen. Zondag staat de eerste match van de terugronde op de kalender. Zwaneven trekt richting Poederlee dat zich na een aarzelende start flink heeft herpakt.

DE SINT kwam langs op FC Zwaneven (08/12/2019)


Gisteren tijdens de training verscheen plots de goedheiligman op FC Zwaneven.  Hij beloonde al onze brave spelertjes met lekkers en een cadeautje ...

U15 KAMPIOEN (08/12/2019)


Onze U15 B speelden een topwedstrijd tegen KFC Dessel Sport.  Ze wonnen deze spannende wedstrijd voor de titel met 4-1 cijfers.  TOPPRESTATIE!  Onze U15 A zijn al kampioen zonder hun laatste wedstrijd te spelen.  Dikke proficiat aan alle U15 spelers en staf voor deze puike prestatie!

A RESERVEN SLUITEN HEENRONDE AF ZONDER OOK MAAR 1 WEDSTRIJD TE VERLIEZEN (23/11/2019)


Een analyse van de heenronde vertelt ons dat de A Reserven 11 gewonnen wedstrijden, 1 gelijkspel en 0 verloren wedstrijden op hun rapport hebben staan.  Dit wil niet zeggen dat het een walk in the park was, zeker niet, de tegenstander was zeer geducht wat wil zeggen dat onze jongens in de terugronde er terug voor 200% tegenaan moeten gaan.  Dit begint volgende week al tegen Poppel, waar we nota bene een gelijkspel tegen haalden in de heenronde.  Succes jongens!

SPANNENDE WEEK VOOR DE U15 (23/11/2019)


De U15 A hebben met een punt minder maar ook met een match minder dan Hoogstraten alle troeven in eigen handen. Dit weekend spelen zij bij rode lantaarn Weelde en op 8 december kunnen zij in Wortel de kroon op het werk zetten. Twee keer winnen betekent kampioen in deze reeks.

De collega’s van de U15 B zullen het in één wedstrijd moeten doen. Zij ontvangen nu donderdagavond leider Dessel sport dat nog niet verloor. Winst zou betekenen dat onze jongens ook in deze reeks de kampioenstitel pakken. Makkelijk zal het echter zeker niet zijn.

EERSTE PLOEG HANDHAAFT ZICH IN KOPGROEP


De vier ploegen, waaronder FC Zwaneven, die zich in het klassement hebben afgescheiden van de rest blijven alle vier met evenveel overtuiging winnen. Onze blauwkes schuiven vrolijk mee in dit selecte kopgroepje. Met een 3-0 thuis tegen Mol Rauw en een 0-3 in Linda Olen (lees uitgebreid verslag hier) heeft ons team na 13 matchen de kaap van de 30 punten overschreden. Zondag staat alweer de laatste thuismatch voor Nieuwjaar op het programma. Tegenstander is Excelsior Bouwel, een stevige middenmoter. Daarna volgen nog twee uitmatchen: de derby op zaterdagavond 07/12 in Flandria en de verplaatsing naar Poederlee.  De eerste match na nieuwjaar wordt meteen een flinke topper: thuis tegen Arendonk.  Klik hier voor het volledige verslag.

OP NAAR 30 PUNTEN


Vier ploegen hebben zich in het klassement afgescheiden en dankzij een 3-0 overwinning tegen Rauw blijft FC Zwaneven daarbij horen. Het lijkt erop dat het tussen deze vier toppers zal gaan om in april de kampioenstitel te vieren. De drie concurrenten moeten alle drie na Nieuwjaar nog naar Rhoode komen. Wie kans wil blijven maken, zal in tussentijd de punten moeten blijven pakken.  Voor FC Zwaneven ligt de volgende uitdaging nu zondag bij Linda Olen, een ploeg in degradatienood. Bij winst wordt de kaap van de 30 punten overschreden.

Lees uitgebreid verslag  hier.

A RESERVEN WINNEN TOPPER TEGEN WORTEL MET 1-0 (16/11/2019)


Voorbije zaterdag speelden onze A reserven een zeer belangrijke wedstrijd in hun competitie.  Onze jongens leefden de ganse week naar deze wedstrijd toe en stonden scherper dan ooit.  Al na drie minuten stond het 1-0.  Op aangeven van Aaron werkte Dylan perfect af, een gedroomde start.  Onze jongens bleven bikkelen en er kwamen kansen aan beide kanten.  De beste kansen waren nog voor Zwaneven echter scoren zat er niet meer in.  Een dikke proficiat aan het ganse team, ze hebben een dijk van een wedstrijd gespeeld!  Ook dank aan de talrijk aanwezige supporters!  TOP!

VERLIES IN OLMEN KOST OOK LEIDERSPLAATS


De eerste opdracht na het behalen van de periodetitel was het bekampen van het ambitieuze Olmen in eigen vesting. De blauwkes begonnen goed maar stuitten dan toch op de power en snelheid van uitvoering van de thuisspelers. Ondanks een sterke tweede helft moesten onze jongens hun meerdere erkennen in de plaatselijke kleurgenoten. Door die nederlaag (3-1) verliest blauwwit zijn eerste plaats aan Beekhoek en Olmen komt op gelijke hoogte. Zaak is nu om zondag tegen Mol Rauw terug aan te knopen met de winst zodat het plaatsje in het koppelotonnetje minstens kan behouden blijven. Aftrap om 14:30u.

 

OLMEN – EERSTE PLOEG       3-1


Na een grote kans voor Olmen speelde Zwaneven een sterk eerste kwart. Op pas van Thomas Ilegems kon Mathi Deproost zijn vijftiende van het seizoen maken. Tussen de 25’ en 30’ keerde het tij volledig met een rake kopbal en een halfhoog schot. Even  leken onze jongens helemaal te verzuipen, zeker toen het 3-1 werd kort na rust. De manschappen van trainer Jochen rechtten dan de rug, gingen op zoek naar de aansluitingstreffer maar dat lukte net niet. Deze avond was Olmen in ieder geval sterker en efficiënter. Lees uitgebreid verslag  hier.

FC ZWANEVEN PAKT EERSTE PERIODE IN STIJL !


Met een overtuigende prestatie (4-2) tegen een sterk aanklampend Vorst heeft FC Zwaneven voor het eerst in zijn geschiedenis een periodetitel gepakt. Mathias Deproost scoorde vier keer! Na 10 matchen totaliseert ons elftal 25 punten op 30, beter dan al de andere ploegen. Onze ploeg is nu sowieso geplaatst voor de eindronde en kan met een gerust hart het vervolg van de competitie tegemoet zien. We denken echter niet dat de groep nu op haar lauweren zal gaan rusten. De kampioenstitel op het einde van het seizoen wordt nu de doelstelling. Onderweg daarnaartoe liggen er nog heel wat hindernissen… zo bijvoorbeeld de verplaatsing naar het sterke Olmen nu vrijdagavond 8 november. Aftrap om 20.15u

 

EERSTE PLOEG – EXC. VORST   4-2


Onze blauwen lieten zich niet uit hun lood slaan door een vroege achterstand. Het had echter wel een strafschop nodig, omgezet door Mathi, in de 29’ om echt los te komen. Daarvoor werden al heel wat kansen gemist. Nog voor rust kopte Mathi een heerlijke voorzet van naamgenoot Engelen binnen. Vorst weerde zich sterk in de tweede time maar via Mathi telkens op subtiel aangeven van Niel klom blauwwit naar een logische 4-1. Een vijfde goal was meerdere keren heel dichtbij, maar het was Vorst dat de nederlaag nog kon verzachten met een tweede doelpunt. Samen met de supporters werd de periodetitel uitbundig gevierd. Lees uitgebreid verslag hier.

ZONDAG KAN EERSTE PLOEG PERIODETITEL PAKKEN


Na een gave prestatie in KFC Mol (2-5) blijft onze eerste ploeg de rangschikking aanvoeren. Zo staan we mogelijk voor een eerste hoogtepunt dit seizoen. Winst zondag tegen Excelsior Vorst betekent immers dat onze club voor het eerst in zijn bestaan een periodetitel kan pakken. Zo’n periodetitel betekent dat men sowieso mag deelnemen aan de eindronde op het einde van het seizoen. 

Echte supporters mogen deze afspraak met de geschiedenis niet missen.


Let op! Aftrap vanaf dit weekend om 14.30u.


KFC MOL – EERSTE PLOEG        2-5


Op bezoek bij KFC Mol speelden onze blauwkes een sterke partij. Eerst ontbraken de doelpunten en de thuisploeg kwam zelfs op voorsprong maar door hun tempo en technisch overwicht trokken onze jongens in de tweede helft overtuigend het laken naar zich toe. Niel scoorde nog voor rust. Kort na rust leken Thomas Ilegems en nog eens Niel de winst vast te leggen. Ondanks het Zwanevense overwicht lukte Mol vijf minuten voor tijd een onverwachte aansluitingstreffer. Geen nood, onze jongens schakelden nog een vitesje hoger en Mathi en Alin maakten in de resterende tijd de karwei af met fraaie goals.

Lees uitgebreid verslag hier.


TERUG NAAR DE EERSTE PLAATS


Het kan verkeren in het voetbal. Vorige week zakte onze eerste ploeg na de 4-1 nederlaag in Beekhoek van 1 naar 4. Nu met de 3-0 zege tegen rode lantaarn klimt het terug naar plaats één en komt de eerste periodetitel weer in het vizier.

Na een aarzelend begin nam Zwaneven met twee mooie doelpunten voor rust de maat van Gierle. Thomas Ilegems had een beslissende voet in de twee goals. Mathi werkte een meesterlijke voorzet van hem voorbij de keeper en Thomas zelf maakte vlak voor rust knap de 2-0. Gierle gaf zich ook in de tweede helft niet echt gewonnen tot Niel op vrije trap van Mathi de 3-0 liet aantekenen.

Zaterdagavond trekken we naar de Boeretang om KFC Mol te bekampen. Aftrap om 19:30u.

Volledig verslag: lees hier.

BEEKHOEK - EERSTE PLOEG       4-1


Mede door een collectief en fysiek sterke tegenstander kwam Zwaneven te weinig momenten op zijn normaal niveau. Onze jongens brachten te weinig verweer en liepen op twee doelpunten binnen het halfuur. Mathi zag de grootste Zwanevenkans gestuit door de keeper. Toen onze ploeg na rust ontsnapt was aan een hogere achterstand, kon Thomas Ilegems op aangeven van Anton toch milderen. Een kentering betekende het echter niet, daarvoor kwam het derde thuisdoelpunt te snel. Mathi kende nog pech met zijn schoten maar uiteindelijk viel er weinig af te dingen op de 4-1 eindstand.

Zondag thuis tegen rode lantaarn Gierle hopen we terug het Zwaneven te zien waarvan we denken dat het dit seizoen hoog kan eindigen.

Voor uitgebreid verslag lees hier.

OVERLIJDEN JAN VAN GORP - 04/10/2019


Beste Zwanevenners, met diepe droefheid moeten we jullie het overlijden melden van onze trouwe secretaris en gerechtigde correspondent Jan Van Gorp. Jan was al geruime tijd ziek en had zijn functie beetje bij beetje doorgeschoven naar Luc Melis. Recentelijk had hij besloten om zijn functie definitief vaarwel te zeggen. Hoewel zijn toestand ernstig was, komt zijn overlijden voor al wie hem gekend heeft, toch nog onverwacht. Gisteren, donderdag 3 oktober, brachten we hem nog een bezoek om hem in naam van FC Zwaneven te danken voor 44 (!!) jaar trouwe en stipte dienst voor de club. Al was het vaak achter de schermen, Jan heeft een onschatbare bijdrage geleverd in de werking van onze club. Dank voor alles, Jan! Onze gedachten gaan hier ook uit naar Fien, zijn echtgenote, die samen met hem de slepende ziekte heeft gedragen. Veel sterkte! 


De uitvaart van Jan vindt plaats op vrijdag 11 oktober om 11.30u in de aula van het crematorium te Turnhout. Voor het lezen van de rouwkaart, klik hier.

HERENTHOUT – EERSTE PLOEG       0-4


Een vlotte uitzege in Herenthout leverde onze eerste ploeg de koppositie op in de voorlopige rangschikking. De jongens van trainer Jochen hadden de match in handen van de eerste tot de laatste minuut. Voor rust zorgden Rik Berens, op aangeven van Thomas Ilegems, en Mathi Deproost, na corner, voor de 0-2. Dieter Willekens trof de lat. Na rust deden spitsbroeders, Rik en Mathi, er elk nog eentje bij, telkens na voorbereidend werk van Alin Magyar.

Zondag kan blauwwit als leider de derby tegen Kasterlee aangaan!

Voor uitgebreid verslag lees hier.

EERSTE PLOEG – NOORDSTAR          5-2


In de eerste minuut al verloren de bezoekers een verdediger met een rode kaart. Twee mooie combinaties leidden naar evenveel vroege goals. In de 6’ via Dieters Willekens, in de 15’ via Mathias Deproost. Daarna sputterde de motor tot diep in de tweede helft. Rond het uur stond het binnen de 10 minuten (61’, 65’ en 70’) plots 5-0 via Rik Berens (2x) en Thomas Ilegems. In de laatste minuten gunden de 10 hardwerkende bezoekers zichzelf nog twee eerredders na stilstaande fases.

Lees uitgebreid verslag hier.

Onze ploeg haalde zo na vier matchen de kaap van de 10 punten en bezet een gedeelde tweede plaats. Zaterdagavond 28/09 staat de match in Herenthout op de kalender.

FC TURNHOUT B – EERSTE PLOEG         0-4


Bijna 70 minuten lang lieten de blauwkes hun supporters in twijfel over de goede afloop. Er was wel veel balbezit maar echt gevaarlijke aanvallen kwamen er tegen een verdedigend ingesteld Turnhout te weinig. In de slotfase (69’) brak topschutter Mathi Deproost op aangeven van naamgenoot Engelen dan toch de ban. Twee minuten later was het pad naar de zege tegen een onmondige thuisploeg helemaal geëffend met een penalty na fout op Michiel de Proost, omgezet door Mathi. Rik Berens prikte een rebound na schot van Thomas Ilegems binnen, waarna Mathi in de slotminuut nog een knap vierde doelpunt maakte. Zo ging blauwwit toch nog met een ruime zege naar huis.


(uitgebreid verslag in rubriek teams / kern of klik hier)

KFC Arendonk Sport - EERSTE PLOEG   2-2


Op het kleine veld van Arendonk toonden de Zwanevenners zich voetballend sterker maar moesten uiteindelijk vrede nemen met een fel bevochten, maar terecht gelijkspel. Na actie van Rik Berens zorgde Dieter Willekens voor een verdiende voorsprong (23’). Vlak voor rust maakte Arendonk ietwat verrassend gelijk. Na de 2-1 in de 51’ zag het er helemaal penibel uit maar Bart Vloemans zette met een magistrale vrije trap de bordjes terug in evenwicht. Beide ploegen gingen in een prangend slotkwartier nog voor de overwinning. Ondanks meerdere spannende fases voor beide doelen, wijzigde de score niet meer.


(uitgebreid verslag in rubriek teams / kern of klik hier)

EERSTE PLOEG – VC POEDERLEE  3-0


Gelanceerd door een vroeg doelpunt van Mathi Deproost zette Zwaneven de bezoekers in de eerste helft op een ruime 3-0 achterstand. Thomas Ilegems schoof de bal onder de keeper (26’) en Mathi zette een strafschop om (44’). Met 11 tegen 10 en vanaf minuut 65 met 11 tegen 9 leken de blauwkes op weg naar een nog ruimere zege. De pogingen waren er wel, maar te vaak liep er iets mis bij de voorlaatste pas. Mathi trof nog de lat.

(uitgebreid verslag in rubriek teams / kern of klik hier)

Start competitie - 31/08/2019


Dit weekend start de competitie zowel voor de jeugd als voor de reserven en eerste elftal. Succes aan alle teams!

Zondag start ons eerste elftal thuis tegen VC Poederlee in een gloed nieuwe uitrusting.  Alle supporters present om 15.00 uur in Rhoode!

Dank aan onze hoofdsponsors: Brasserie De Lint, Café Dépôt, HBM en Delidis.  Uiteraard ook dank aan alle sponsors van FC Zwaneven.  Je kan het overzicht simpelweg bekijken door hier te klikken of door bovenaan de pagina op "Partners van FC Zwaneven" te klikken. 

Scheidrechters gezocht! - 30/08/2019


Iedereen is altijd blij dat er een scheidsrechter aanwezig is tijdens onze wedstrijden. Om het aantal scheidsrechters op peil te houden is het natuurlijk nodig dat er elk seizoen nieuwe kandidaten zijn. Zin in een scheidsrechters opleiding? Klik dan even hier of doe eens een babbel met Tom Bouvé op onze club.

FC Zwaneven wint beker van Oud-Turnhout.  Proficiat aan alle jeugdspelers en reserven! - 24/08/2019De nieuwe uitrusting is gearriveerd.  We zijn er helemaal klaar voor! - 22/08/2019Ruime winst in wedstrijden - 19/08/2019


Onze ploegen zijn er als de vliegende vaart ingevlogen deze voorbereiding. Zo noteerden we dit weekend ruime overwinningen van ons eerste elftal tegen Sint-Dimpna B (7-0), onze A-reserven (5-8) tegen Oud-Turnhout, de B-reserven tegen White Star (6-2), onze U21 tegen Oosthven (1-3) en als uitschieter onze U8 tegen Oosthoven (5-24).

Verder noteerden we ook tornooiwinst van onze U8 op het provinciaal tornooi van Dessel Sport, en een 2de plaats voor onze U7 op het zelfde tornooi in Dessel. Proficiat aan spelers en begeleiders.BVA - Ezaart Sport vs FC Zwaneven: vlotte winst - 10/08/2019


Voor de tweede bekerwedstrijd trok F.C. Zwaneven naar Ezaart, uitkomende in 4de provinciale.  Onze blauwen waren gedurende de hele wedstrijd duidelijk de betere ploeg, wat dan ook resulteerde in een niet eens overdreven 1-4 overinning.Interesse om te voetballen bij FC Zwaneven? - 09/08/2019


Vanaf 7 augustus hervatten de trainingen voor alle ploegen. Wie belangstelling heeft om bij FC Zwaneven te voetballen, in welke leeftijdscategorie dan ook, kan zich aanmelden via herman.vangorp@fczwaneven.be . Je krijgt dan alle nodige info. 
Voetballen bij onze club kan vanaf 4 jaar, zowel jongens als meisjes. Je kan ook gewoon naar de trainingen komen en vrijblijvend enkele keren meedoen.
Trainingsmomenten van de jongste categorieën: 
U5 (°2015): woensdag 16.30u – 17.15u
U6 (°2014): woensdag 17.15u – 18.00 
U7 (°2013): woensdag 17.15u – 18.15u
U8 (°2012) en U9 (°2011): maandag en woensdag 18u – 19.15u
Welkom bij F.C. Zwaneven.Nieuwe seizoen komt op gang - 05/08/2019


De kernspelers hebben reeds enkele trainingen achter de rug, onze velden en kantines kregen een grondige poetsbeurt, lijnen werden uitgetekend, ... alles in het teken van de nakende start van het nieuwe seizoen.
De seizoenskalender kan je nu reeds terugvinden via het menu 'Matchen', zodat je meteen weet welke wedstrijden er de volgende dagen/weken op het programma staan.FC Zwaneven - Olen United - 05/08/2019


Verleden zaterdag speelde onze blauwen hun eerste wedstrijd in het kader van de Beker van Antwerpen tegen Olen United.
De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel, doelpunt gescoord door Mathias Deproost.


Dindagavond speelt F.C. Zwaneven om 19.30u op het veld van De Kempen een oefenwedstrijd en zaterdag 10/8 is er de 2de bekerwedstrijd op het veld van Ezaart, aftrap om 18.30u.Onze zonnepanelen


F.C. Zwaneven heeft ondertussen zonnepanelen geplaatst op het dak van onze beide kantines.  Deze zonnepanelen zijn actief sinds 1 oktober 2018.  We willen jullie graag elke maand de 'opbrengst' tonen van de panelen op onze kantine.


Schema van de A-kantine

Schema van de B-kantineSportongeval


Omdat de procedure omtrent de aangifte van een sportongeval toch niet zo evident is en dat er wel wat documenten dienen ingevuld te worden, hebben we op onze website de juist te volgen procedure gezet. Klik Sportongeval voor de juiste info.