U10

OUD-TURNHOUT – U10    3-7


Op deze koude zaterdagmorgen stond voor onze U10 de wedstrijd tegen onze dorpsgenoten op het programma. De nieuw “samengestelde” ploeg met een mix van U10 en U9 hadden de voorbije 2 wedstrijden wisselend succes gehad. Eén keer winst en één keer nipt verlies. Voor deze wedstrijd waren er enkele afmeldingen wegens ziekte waardoor we maar nipt aan 8 spelers kwamen, maar toch gingen zij het beste van zich geven.

Na een aarzelende start kwamen onze blauwkes toch aan enkele mooie kansen voor Kevin, Mathis en ook Charlene had een mogelijkheid, helaas zonder positief resultaat. De voorsprong kwam er uiteindelijk toch wanneer een voorzet van Kevin door de benen van de verdediger in het doel verdween. 0-1.De 0-2 liet niet lang op zich wachten en Arthur, onze helper in spelersnood, kon na een mooie individuele actie onze 2e goal maken net voor het einde van het eerste kwart. Ondertussen hadden onze verdedigers Louis, Pepijn en Flor alle aanvallen kunnen afstoppen van de thuisploeg. Zij en onze keeper Twan waren niet van plan om een tegendoelpunt te incasseren.

Het 2e kwart was bijna een maat voor niets want er was vooral middenveld spel met weinig kansen. De schaarse kansen warden steeds gered door de plaatselijke keeper of net een Oud-Turnhouts been ertussen. Toch konden we onze 3e van de voormiddag scoren. 0-3.

Na de (opwarmende) pauze gingen onze jongens vliegensvlug van start en werd de kloof vergroot met een doelpunt van Flor 0-4.  Nadien kwam Oud-Turnhout beter in het spel en  creëerden ook enkele kansen maar onze doelman van het 3e en 4e kwart Kevin stond pal. Pepijn, die in de voorlinie was komen te staan maakte er met een afstandsschot 0-5 van. Daar dacht Mathis hetzelfde over een ook hij maakte er met een mooi lobje vanop 20m over de keeper 0-6 van. Match gespeeld en dan konden de teugels een beetje gevierd worden. Daarmee kon de thuisploeg een keertje tegenscoren. 1-6. Nog voor het einde van het 3e kwart kon Arthur nog een goaltje meepikken en zo de stand op 1-7 brengen.

Het 4e kwart werd duidelijk dat we geen wissels hadden en ook Arthur had al een match in de benen en Oud-Turnhout kon nog 2 maal scoren en zo de uitslag op 3-7 brengen.

Er werden mooie combinaties op de mat gelegd en er werd goed verdedigd. Een leuke derbyzege was het resultaat met prachtige combinaties en doorzettingsvermogen.

Ook een dankjewel aan de papa’s die de ijskoude hebben doorstaan om 60 minuten naar hun idolen te blijven kijken  en ook aan de mama’s (achter het glas   ) die ongetwijfeld luid Zwaneven hebben aangemoedigd!  Tom Keusters

U 10 JUICHEN WEER - 19/10/2019

Arthur, Briek, Vic, Mathis, Charlene, Fil, Arno, Tristan, Briek, Kevin en  Flor met gebalde vusiten na de match in White Start (5-4). Nipte nederlaag maar toch voldoende reden om de vuisten te ballen…

OOSTHOVEN – U10   1-4 - 12/10/2019


De U10 klopten in de derby op Oosthoven de plaatselijke mauven met 1-4. Knappe uitslag. Het was dan ook zeer terecht dat ze het zithokje van de bezoekers inpalmden om met vuist in de lucht de zege te vieren.

Vlnr: Briek Peeters, Tristan Leyten, Fil Nuyts, Vic Vandermaesen, Nand Blockx, Adrian, Lander Maes, Kevin Van Burk, Mathis Meuwes, Flor Peeters