U13

U 13 THE BLUES  -  BL. OEVEL   4-2   - 14/09/2019


Beste mensen:  hier zijn maar 3 woorden voor: EINDELIJK,  EINDELIJK en EINDELIJK.

Al 2 wedstrijden achter elkaar hebben we voetballes gegeven aan onze tegenstanders en we hebben het altijd gezegd: “ Op termijn loont  het“ en vandaag mochten we dan ook verdiend de volle buit op ons Rhoode laten. Ik zeg nu al: Dit mogen we klasseren als een TOP-prestatie….. In de eerste helft was het nog bruut geweld van de bezoekers en wisten zij , via een afwijkende bal,  met een gelukstreffer te scoren 0 – 1. Maar na de rust nam ons “Blues”-voetbal het over en de gelijkmaker kwam er dan ook aan met een assist van Senne en afwerker van dienst Rune 1 - 1. Bij Oevel waren ze het noorden kwijt want onze gasten bleven continu dreigen met aanvallen. Achtereenvolgens noteren we voor de statistieken dat eerst Jelle de assistman was en daarna Rune . Voor de afwerking houden we het simpel en deze komen op naam van Senne die er vandaag toch weer helemaal bij was 3 – 1. Even was er ongerustheid want de opa van Jorbe wou zijn klak niet afgeven en met de zon in de ogen besefte Jorbe dan ook te laat dat er een Oevelenaar stevig uithaalde en 3 – 2. Een uitzondering want van de bezoekers kwam er iets te weinig gevaar en na enkele mislukte pogingen kon uiteindelijk Senne op aangeven van Rune de eindcijfers toch vastleggen en de buit van 4 – 2 was dan ook binnen. Mag ook gezegd worden dat onze verdediging met Jorbe, Loïc , Gijs en Gilles uitstekend werk afleverden. TOP-prestatie……


Onze U13-players zijn : Jorbe Van Elsacker, Rune De Rauw,  Nand Sannen, Gijs Huijer, Viktor Van Oerle, Toon Adriaensen, Ferre Broeckx, Mateo Milicevic, Lennert Van Reusel, Senne Versweyveld, Loïc Van Mechgelen , Jelle Van Hoppe, Axel Vermeulen , Warre Van der Veken , Lucas Bosmans,  Gilles Coppens en Sebi Gusoi.

EZAART SPORT  -  U13 THE WHITIES   1-6   - 08/09/2019


Onze “Whities” staan garant voor goed voetbal en een dosis karakter. Onze supporters zijn het gewoon maar vandaag mochten de supporters uit Mol ook mee genieten van het voetbal van onze gasten. Ondanks dat vandaag misschien wel de 2 beste voetballende spelers er niet bij waren moesten we  niet inboeten en dat is ook onze sterkte aan het worden. Dit geeft natuurlijk alleen maar positieve hoop naar de toekomst toe als we op een groot veld gaan spelen met 11 man. Enfin, dit is voor later. Vandaag is het een heel kenmerkende wedstrijd waarbij de tegenstander het eerste kwartier meestal fris en op karakter nog goed doorkomt . Het bleef dan ook nog 0–0. Maar als je een voetballende ploeg moet achterna hollen dan breekt dat op een gegeven moment zuur op. Als voetballende ploeg moet je dan geduld hebben. Als je dan ook nog een linksvoor hebt die momenteel in zijn beste vorm zit dan is succes verzekerd. Senne gaf de bal dan ook op een presenteerblaadje en Lucas wist deze te verzilveren 0–1. Het moet wel gezegd worden dat het tot de rust nog maar tot 0–1 bleef want de aanvallende helft van het terrein voor onze “ Whities” lag er echt wel slecht bij. Ze noemen dat inderdaad een patattenveld of is het meer een akker. 180° verschil tegen de momenteel toch wel mooi liggende velden op het Rhoode. Na de rust speelden we dan op de goede helft en was een weer even wennen. Vanaf de flanken werden er met regelmaat mooie kansen gecreëerd. Op aangeven van Loïc viel eindelijk dan ook de 0–2 die mooi werd afgewerkt door Nand. Die van Ezaart naderden hun overgavelimiet en onze gasten maakten hiervan gretig gebruik met een schot van Ferre en Lucas in de rebound 0–3. Dan Lucas die zijn sterke wedstrijd bevestigde met 2 assists op enerzijds Nand en Senne welke ons bracht tot de forfaitscore van 0–5. Even onachtzaam maar toch ook wel een mooi afgewerkt doelpunt van Ezaart 1–5 . Maar uiteindelijk waren het onze “Whities” die met een 1–6 lieten weten wie de baas op het veld was vandaag. Lucas bediende Senne met een corner en 1–6. Ook vandaag weer een TOP-prestatie…

KFC MOL  -  U13 THE BLUES   4-3   - 07/09/2019


Ook vandaag mochten onze “Blues” veel weerstand verwachten. En dit was in het eerste kwart duidelijk te merken want onze gasten zaten nog met de spannende eerstejaars schoolverhalen in hun hoofd en voor ze het beseften stonden ze 3–0 achter. Ondanks deze achterstand en een kleine ingreep in onze opstelling herpakten de “Blues” zich volledig in het tweede kwart. De hoofden stonden nu allemaal in dezelfde richting en de Atoommannekes kropen al voor de helft in de grond. Zwaneven kwam terug tot 3–2. Eerst op aangeven van Rune kon Loïc via de deklat in doel besluiten en de aansluitingstreffer kwam er door Jelle op aangeven van Ferre. In het derde kwart bleven onze Blues druk zetten op het doel van Mol maar iets klopte er niet want Mol bleef weerstand bieden. Het was net of ze zich niet konden verstoppen en de gelijkmaker wilde er maar niet in. We misten weer onnoemelijk veel kansen. Tijdens de laatste rust gingen de geruchten al rond dat die van Mol zich niet volledig konden ingraven want er zou juist onder het veld een betonnen bunker liggen met kernafval. Er moet iets van waar zijn want plots krijgen de Mollenaren een kleine energiestoot en wisten nog tegen te scoren ook 4–2. Maar onze “Blues” zijn een ploeg met karakter en bleven drukken op een rode muur. De thuisploeg en scheidsrechter deden er de laatste 10 minuten alles aan om de aanhoudende druk van onze blauwkes op te vangen met soms, nee geregeld, wel zware overtredingen, handsbal en een scheidsrechter die continu het spel stillegde. Toch konden we nog één keer tegenscoren door Toon op aangeven van weeral Rune 4-3. De laatste minuten waren hilarisch met een mooi toneelstuk van de thuisploeg en scheidsrechter. Ook het onsportief gedrag van Mol na de wedstrijd zullen we in de terugronde zeker niet vergeten zijn. En onze “Blues” zullen het dan op een sportieve manier doen….. Toch een goede prestatie van onze gasten met de juiste instelling, op karakter en voetbal….

U 13 THE WHITIES  – K RAMSEL FC   8-0   - 01/09/2019


Onze “Whities” speelden op hun eerste zondag tegen Ramsel uit het verre Herselt. Een onbekende tegenstander en we starten dan ook met één van onze sterkste opstellingen. Maar vanaf de eerste minuten was te zien dat de tegenstander iets te min was voor onze gasten. Het is bijna al een traditie zekers dat het eerste doelpunt door onze enige echte nummer 10 Viktor wordt binnengetrapt 1–0. Nog in het eerste kwart werd de 2–0 gemaakt door de 2 beste spelers vandaag over de gehele wedstrijd. Viktor zorgde voor de assist en Senne werkte mooi af. Voor Senne was het vandaag toch wel één van zijn Top-5 van beste wedstrijden. Hij speelde een zeer sterke wedstrijd. Er kwam dan ook veel gevaar vanop zijn linkse flank. In het tweede kwart was het Jelle die Viktor assisteerde met zijn tweede doelpunt 3 – 0. Ruststand. Na de rust gingen we gewoon door want Senne bleef met assists strooien. 4–0 door Lucas en Ferre werkte in één tijd mooi een hoekschop van Senne af 5–0. Juist voor het laatste kwartier moet er iets gebeurd zijn??? Wie , wat of hoe weten we nog niet maar op het veld verrees er een zekere Sebi die van alles en nog wat uit zijn sokken toverde met enkele mooie doelpunten en een zuivere hattrick. De 6–0 en 7–0 kwamen er natuurlijk op aangeven van Senne en Loïc zorgde mede voor de 8–0 eindcijfers. Een cleansheet, maar, hier is een grote MAAR bij want ook vandaag was er iets mis met de doellijn. Jorbe wil niet zeggen hoe hij het gefixt heeft maar inderdaad moet de bal volledig over de doellijn zijn. Gelukkig voor Jorbe was op die plaats de doellijn een halve meter breed. We steken het op de Kris die de kalklijnen trekt 😉. Dikke proficiat voor de ploeg. TOP.


Onze U13-players zijn : Jorbe Van Elsacker, Rune De Rauw,  Nand Sannen, Gijs Huijer, Viktor Van Oerle, Toon Adriaensen, Ferre Broeckx, Mateo Milicevic, Lennert Van Reusel, Senne Versweyveld, Loïc Van Mechgelen , Jelle Van Hoppe, Axel Vermeulen , Warre Van der Veken , Lucas Bosmans, Gilles Coppens, Sebi Gusoi en een slapende trainer.

VOORBEREIDING MINIEMEN U13 - 24/08/2019 


Ook dit jaar zijn we ook weer paraat voor de Beker v O—T. Meteen ook de start van onze korte maar drukke voorbereiding met respectievelijk een partij op donderdag tegen Oud-Turnhout en zaterdags tegen Oosthoven.  En in dezelfde week nog een tornooi  op zondag in Vlimmeren met aangename temperaturen van rond de 30 graden.

Op donderdagavond speelden we onze eerste wedstrijd tegen O-T . Voor iedereen is het nog werken om terug in zijn voetbalmodus te geraken. De voetbalmodus bij de roodgroenen was echter ook nog ver te zoeken want ze werden door onze Zwanevenners van “ het kaske naar de muur “ gespeeld. Ondanks het feit dat voor de wedstrijd al 3 spelers kwamen klagen over pijnlijke voeten en ééntje die zich niet goed voelde zag het er niet zo positief uit. Maar met een zeer bedrijvige voetballende keeper Rune kwam er veel gevaar vanop rechts. Rune was in zijn sas en kon op snelheid verschillende keren vanop rechts dreigen. Samen met Toon gaven ze de aanzet tot een doelpuntenkermis in de eerste helft. In het eerste kwart kon O-T nog beperken tot 0–1 vanwege een goede doelman en te veel gemiste kansen. Maar in het tweede kwart ging het iets gemakkelijker en dreven we de voorsprong op tot 0–7. Na de rust werden we iets nonchalanter , de spanning was er af en mocht de thuisploeg af en toe tegenprikken. Uiteindelijk wonnen we de partij met een klasse verschil van 2–9. Dikke proficiat voor een eerste wedstrijd welke in de opbouw nog stroef ging maar het onderlinge talent van onze gasten overheerste duidelijk.

Zaterdagvoormiddag waren de temperaturen nog te doen. Vandaag mochten we meer strijd verwachten van onze tegenstander uit Oosthoven. In het eerste kwart konden we rekenen op een meevaller want Ferre zijn voorzet belandde in doel 0–1.     Het eerste kwartier sloten we af met een 0–2 voorsprong na een mooie actie van Senne op links  en een teruglegger op Loïc. In het tweede kwart was het een gelijke strijd, na het inzetten van een voor ons onbekende snelle spits kregen onze buren een boost. Het was ook deze spits die de aansluitingstreffer binnentikte 1–2. Maar in de tweede helft kregen onze gasten terug vat op de wedstrijd en breidden zij hun voorsprong en verdiende overwinning uit tot 1–5. Vooral onze verdediging met Rune, Nand, Gijs en Ferre gaven geen ruimte meer vrij en Oosthoven kon dan ook nog maar weinig dreigen. De 1 – 3 kwam er op assist van Toon en Lennert die mooi afwerkte. De 1–4 en 1–5 kwamen er op aangeven van Loïc en waren Viktor en Toon de afwerkers. Onze U13 zorgden voor 2 mooie overwinningen in de Beker van O-T. Dikke proficiat.

Zondag zakten we dan af naar Vlimmeren voor hun jaarlijkse “U13 Oogsttornooi” in tropische temperaturen. Met Vosselaar en Hoogstraten als tegenstanders van een niveautje hoger kregen we vooral tegen Hoogstraten voetballes. Uiteindelijk hebben onze gasten alles gegeven om grote cijfers op het scorebord te vermijden. Tegen Vosselaar 0–4 en Hoogstraten 3–0 verlies bleef alles nog binnen de perken. Onze laatste wedstrijd tegen Vlimmeren was het éénrichtingsvoetbal waarbij een Vlimmerse doelman zijn ploeg recht hield. Onze U13 konden maar  2 maal scoren. Eindstand: 2–2. De ontgoocheling bij onze gasten was groot maar uiteindelijk konden we op strafschoppen de wedstrijd nog positief afsluiten. Later bleek dat er een nevenklassement voor de strafschoppen was en onze miniemen de penaltycup hadden gewonnen. Dikke proficiat.

Onze U13-players : Jorbe Van Elsacker, Rune De Rauw,  Nand Sannen, Gijs Huijer, Viktor Van Oerle, Toon Adriaensen, Ferre Broeckx, Mateo Milicevic, Lennert Van Reusel, Senne Versweyveld, Loïc Van Mechgelen en Sebi Gusoi.