U21

U21 – LILLE  2-1


Vandaag kwam de eerste van de stand op bezoek in Rhoode. In de heenmatch werden we genekt door hun spits. Dubbele dekking, eerst Seppe en dan bijgestaan door een collega-verdediger, was het plan van trainer Roel om die aalvlugge spits aan banden te leggen.

De wedstrijd begon gelijk op. Echte kansen bleven uit, er was vooral veel strijd. Feit was dat we goed meespeelden met de leider. Na een 20tal minuten spelen, kreeg Lille een vrije trap vanop een interessante plek. Onze muur springt, de bal wijkt af en Loïc op het verkeerde been en kansloos. Brute pech maar wel 0-1. Daarna kregen we een 100% kans. Diepe bal van Rob op Siebe (stond buitenspel), die mooi breed legt naar Branko. Spijtig dat hij de bal niet kon drukken en over het lege doel besloot.  De kans om de bordjes in evenwicht te brengen. Doeme. Volgende kans was er na een pas van Joppe C langs de lijn richting Siebe, hij werd foutief gestuit…wij dachten in de rechthoek, maar de scheids, die overigens een vlekkeloze partij floot, besliste helaas om het leder net buiten de rechthoek te leggen. De vrije trap die daarop volgde bracht tegen de fysiek grotere ploeg Lille niks op. Net voor rusten was het Joppe D die tussen 2 man zich doorwurmde, de 3e haakte hem en nu ging de bal wel op de stip. Geen Lamkel Zé in ons team wel ene Branko. Over de grond in de linkse hoek en 1-1. Ideale moment om gelijk te maken zo juist voor halftime.

Net zo we de 1e helft eindigden, begonnen we aan de 2e, met een doelpunt. Brent als targetman, op z’n Horst Hrubesch, houdt zijn verdediger af en met een subliem hakje brengt hij Siebe in stelling. Deze knalt van aan de rechthoek in de verste hoek boven in doel. 2-1. Zwaneven delirium nabij, Lille van slag. Lille moest nu komen, maar de mentaliteit van onze blauwen was er één van “over mijn lijk”. Dit geven we niet meer weg. Met z’n allen de kop ervoor. Chapeau mannen.

Enig minpuntje, als er dat al een is, was dat we vergaten Lille “dood” te doen. Vooraan kregen we veel ruimte, helaas, de laatste pas was net niet goed genoeg. Op die manier bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. Overwinning van heel de ploeg, collectief ervoor geknokt en de drie punten binnen. Op deze manier blijven we stevig op plaats 3. Dikke proficiat mannen.


De ploeg: Loïc, Wout, Joppe C, Seppe, Ruben, Olivier, Rob, Milan, Joppe D, Siebe, Gabriël, Dylan, Dieter, Branko en Brent.

RETIE –  U21   1-10 - 23/11/2019


Als je weet dat zowel trainer als delegué een rood geel verleden hadden, is het normaal dat de zenuwen strak gespannen stonden. Enkel de 3 punten volstonden…

Twee van ons mannen, Joppe C en Daan, konden pas 2e helft aantreden door “werkomstandigheden”, daarom schakelden we een hulplijn in vanuit de kern. Siebe en Oli. Niet simpel voor hen om in ons tikkie-takkie systeem van Roel mee te draaien. .Wonderwel ging dat toch vlotjes. Merci mannen voor de support. Op papier was Retie een haalbare kaart, maar op het veld ging het er het eerste kwartier anders aan toe. Ons mannen zaten al men hun kopkes in den Bikoro, Retie voelde aan dat er iets mogelijk was….

Eerste serieuze waarschuwing was er na een diepe bal, Retie spits alleen op Loïc, geen doelpunt en afgevlagd. Het sein voor ons mannen dat ze een tand moesten bijsteken en ze de 3 punten vandaag niet cadeau zouden krijgen. Eerste kans was ook direct prijs. Gabriël op Siebe en door de benen van de Retiegoalie. 0-1. De 0-2 kwam er na een combinatie van Ruben-Gabriël-Siebe. De laatste knalde hoog in doel de 0-2 binnen.. Vanaf toen waren de beste kansen voor ons. In 20’ was er een schuin schot van Ruben. Redding keeper. Niet veel later kopte Branko op de deklat op voorzet van Rob. In minuut 30 legt Brent terug op Siebe…deze past op Branko, alleen op keeper, redding van de Retie-goalie in corner. Die corner trapt Oli op de knikker van Siebe en 0-3. Een echte hattrick!! In minuut 40 kopt Oli naast op voorzet van Siebe. 42’ Joppe D knalt net naast over de grond. Laatste wapenfeit was er op slag van rusten.  Sterke Brent alleen op de keeper af, net wanneer hij wil afdrukken schuift ie uit. Jammer en onder de rust van schoeisel wisselen!! De 2e helft begonnen we sterk. Na een verre ingooi van Olivier kopte Branko naast. Pech. Niet veel later gaf Brent aan Joppe die laag binnenschoof 0-4.

Retie was zeker niet in slaapgevallen…getuige de 1-4. Diepe bal op de zoon van de Retiese voorzitter..ons mannen stonden erbij en keken ernaar en Loïc kansloos. 1-4. Efkens terug opschudding dus..ons mannen namen vanaf dat tegendoelpunt resoluut het heft in handen. Kans van Gabriël op voorzet van Elliot, keeper werkt in corner. Die corner wordt na een geharrewar door Viktor in doel gewerkt.1-5. Vanaf toen ging het snel. Elliott met de 1-6, knal hoog in doel. 1-7 kopbal van Michiel op corner van Siebe. Elliot alleen op keeper op pas van Daan. Redding van de keeper.  Michiel, die schuift zijn 2e van de namiddag binnen. 1-8 Elliott sjot nog eens voorlangs.  In minuut83 was er een goal uit het boekje…afwerker van dienst Viktor. Staalhard hoog in doel afgewerkt en 1-9. De dubbele cijfers kwamen er. Al hing er aan dat goaltje een buitenspelgeur…Elliott op Brent die binnenschoof. Goed achter de bal blijven Brent!

Dikke proficiat mannen. De overwinning werd goed gevierd in een Schoonbroeks etablissement, voor sommige tot in de vroege uurtjes…anderen gingen wijselijk vroeger naar huis. Volgende week spelen we in Oostmalle. De eerste wedstrijd van de terugronde. Niet gemakkelijk dus benen zeker goed insmeren mannen!


Onze ploeg: Loïc, Ruben, Seppe, Elliott, Rob, Branko, Joppe, Wout, Victor, Joppe (dj), Daan, Siebe, Olivier, Michiel en Brent.

 

LENTEZON A-U21   2-1 - 16/11/2019


Op het kunstgras in Beerse speelden we vandaag de topper tegen de leider. Joppe, Daan, Miguel en de Jobbe zaten respectievelijk in Spanje en de ziekenboeg. Michiel was wel terug van de partij. Hij werd door gebrek aan verdedigers op de rechtsachter geposteerd.

We begonnen goed aan de match en als neutrale toeschouwer zag je in de beginfase niet welke ploeg nu het hoogst geklasseerd stond. Het spel golfde op en neer zonder echt uitgespeelde kansen. Na een kwartier spelen een eerste echte kans van Lentezon en direct prijs. Centraal werd hun linksvoor gelanceerd en hij knalde hard in de rechterhoek voorbij Wout binnen. We lieten de moed niet zakken en probeerden te blijven voetballen. Net voor rust kreeg Rob de kans om de bordjes in evenwicht te hangen, maar op pas van ik dacht Branko, treuzelde hij iets te lang. Spijtig. 1-0 en rust.

Na de pauze was er direct stevige druk van de blauwkes. Daardoor kwam de gelijkmaker redelijk snel. Brent zet zich door op rechts, legt de bal terug naar Joppe D die mooi in de rechterhoek laag binnenschiet. 1-1. Het sein voor Lentezon om een tand bij te steken. Halverwege de tweede helft was er een mooie tussenkomst van Wout, doch de rebound werd over onze keeper netjes binnengelegd. 2-1 en terug achtervolgen. De beste kansen waren nog voor Lentezon, één keer konden we nog dreigen via een vrije trap van Milan, maar het zat er helaas niet in. In het spel lagen we zeker niet onder van de leider, dat geeft moed naar de toekomst toe. Maar we creëerden te weinig kansen om aanspraak te kunnen maken op de zege. Volgende week geven we Retie partij. Een mooi kans om terug aan te knopen met winst.

Onze ploeg: Wout-Seppe-Milan-Ruben-Victor-Joppe D-Branko-Dylan-Brent-Elliott-Loïc-Gabriël-Rob en Michiel

WECHELDERZANDE - U21   2-4 - 01/11/2019


Vrijdag met Allerheiligen maakten we de verplaatsing naar Wechel. Lager dan ons geklasseerd, dus een haalbare kaart…. Een voetbalcliché zegt dat elke match gespeeld moet worden, zo ook deze.

Trainer Roel peperde zijn manschappen in om deze keer sterk te beginnen, direct van minuut 1. De eerste minuten gingen gelijk op, Zwaneven toch de beter voetballende ploeg. Toch klom de thuisploeg op voorsprong, domme fout net buiten de zestien, scherp aangesneden vrije trap , via een carambole werd de bal in eigen doel gedevieerd. 1-0 na een tiental minuten. Eén minuut later zelfde fase, gelukkig voor ons ging de bal voorlangs en ontsnapten we aan een 2-0. Koppen gingen niet omlaag en we bleven voetballen en kansen creëren. Na een kwartier spelen, diepe bal op Brent, doet alles perfect, buiten het afwerken, recht op de keeper. Spijtig. Vijf minuten later vergeet Brent op voorzet binnen te leggen. Derde keer goede keer dan…eerste baltoets perfect richting doel en binnenknallen in de verste hoek. 1-1 verdiend. Vanaf toen speelden we goeie voetbal. Wechelderzande moest achter de bal aanlopen, spijtig dat dit niet resulteerde in goals. Tot in minuut 35. Joppe stuur slim binnendoor, borstcontrole van Loïc en in de draai binnensjotten. Mooi en 1-2. Rust.

In de 2e helft bleven Daan en Joppe Compeers op de bank, gekwetst. E r moest serieus geschoven worden in onze verdediging….Wechel nam de wedstrijd resoluut in handen nu en Zwaneven moest achteruit. Gelukkig was het voor ons steeds ‘net niet’. Een zeldzame keer dat we in de zestien kwamen van Wechel, werden we geholpen door hen. Dylan krijgt een cadeautje van de rechtsback en schuift beheerst naast de keeper de 1-3 binnen. Wechel bleef na de 1-3 komen….en kansen bijeen voetballen. Een verre voorzet vanop links,  de rechterwing moederziel alleen voor Wout en 2-3. Terug bibberen. Tactische zet van onze trainer. Elliott in de spits, Victor een rij achteruit. Dit bleek de goeie zet, bij een uitbraak van de blauwen slalomde Elliott netjes voorbij de laatste man, om onder stevige druk netjes de bal in het mandje te leggen. Proper gedaan en 2-4. Bij Wechelderzande was het vet nu van de soep en onze mannen speelden de wedstrijd proper uit. Michiel ging nog één keer op kracht door om net niet de 5e binnen te prikken, net als Elliott die naast knalde. Na 2 nederlagen knoopten we terug aan met de zege. Van hetzelfde volgende week tegen White Star. Proficiat kerels, goed gedaan.  (Wim Ooms)

Onze ploeg: Wout, Joppe C, Seppe, Milan, Daan, Ruben, Victor, Joppe D, Branko, Dylan, Brent, Elliott, Loïc en Michiel

OOSTHOVEN – U21   2-3 - 12/10/2019


Vandaag stond er voor onze juniors (en scholieren…toch 5 stuks) een regelrechte topper op het programma. Beide ploegen hadden 1 verlieswedstrijd, voor de rest alles gewonnen.

Zenuwen stonden in de beginfase naar mijn aanvoelen meer gespannen bij trainer en délégué dan bij onze 11 Zwanevense acteurs. Ons mannen hadden precies alleen de beloofde gele bakken in het achterhoofd….

Heeeeel flauwe start. Eerste goal; domme en onnodige fout op gevaarlijke plek…bal botst ook juist in een Oosthovense voet en 1-0. 

De 2-0 kwam er na mistasten van onze grootste en oudste van de bende…(straks zonder eten naar bed). De eerlijkheid gebied me om te zeggen dat we in alle linies ondermaats presteerden. Onze ‘halflijn’ strooide met foute passes en onze ‘voorlinie’ bleef keer op keer de kansen de nek omwringen.  Twee keer het doelkader telt helaas niet. Precies collectieve offday van onze kant…maar toch met het gevoel dat we nog niet verloren waren.

In de rust was een donderpreek van onze T1 dan zeker niet misplaatst…stillekes was het in de kottekes.

Hoe teleurstellend onze 1e helft was, des te meer belovend begon de 2e voor ons. Vanaf. minuut 1 werd Oosthoven naar achter gedrukt. Ik durf me niet uitdrukken in termen van balbezit maar het was mijn inziens Man City waardig….en dan moeten er kansen komen. Joppe D zet de achtervolging in.. een terugvallende bal schiet ie in de volley hoog in doel binnen. Klasse.

Oosthoven moest nu nog meer achteruit. Onze blauwen gingen resoluut op zoek naar de gelijkmaker…De bal ging perfect van voet naar voet. Tempo ging de hoogte in en Oosthoven kon die snelle balcirculatie niet blijven belopen. De gelijkmaker hing echt wel in de lucht. In minuut 58 haalde Joppe (den dj) verschroeiend uit. Recht in den winkelhaak en de bordjes hingen in evenwicht. Al wat blauw zag door het dolle heen. Dik verdiend.

Nu was het erop en erover. Ons mannen bleven goed voetballen en de 2-3 hing meer in de lucht dan de 3-2. Na een goeie actie op links, kon de Oosthovense keeper nog net redding brengen. Ene van Oosthoven ontzette de bal net op de knikker van onze Zwanevenner met de langste haren. Vic kopte perfect in de hoek onze 3e binnen. Van 2-0 naar 2-3!

Met nog een kwartier te voetballen bleven we wel de baas, maar één ieder weet dat er nog die ene kans komt op de gelijkmaker. Gelukkig kopte die van Oosthoven naast het kader (in het kader was ie voor Loïc). Oef.

Na 94 minuten floot de scheids een einde aan de wedstrijd. Flauwe eerste helft, dikke tweede.

Goed herpakt mannen. Volgende week spelen we op vrijdag in Arendonk. Alleen met 3 punten kunnen we tevreden zijn!

Onze ploeg: Loïc Jonckers, Milan Fockaert, Ruben Elst, Seppe Tuytelaers, Elliott Leigh, Rob Jespers, Branko Maes, Joppe Deckx, Dylan Schoonbaert, Wout Ooms, Victor Vandervelden, Joppe (dj) Compeers, Daan Ooms en Brent Vanherck. (eervolle vermelding voor Miguel Willemsen en Michiel Lauwerys voor de support, rap genezen mannen!)

Met dank aan Karin voor de foto

U21 aan het werk tegen Oosthoven.  Wedstrijd werd afgerond met een 1-3 overwinning - 17/08/2019