U6

U6 OP VERPLAATSING (26/10/2019)


Na een aantal thuismatchen op rij hebben de U6 ondertussen ook al twee keer op verplaatsing gespeeld. Een hele ervaring: voor de eerste keer voetballen in een vreemde omgeving. Hieronder het gezelschap dat naar Moldavo in Mol trok. In de thuismatch begin september, speelden de Mollenaars onze beginnelingen nog zo’n beetje van de mat. Daar was nu geen sprake meer van. Onze jongens en één meisje weerden zich dapper (tot de vermoeidheid de bovenhand haalde) en wonnen zelfs meerdere mini-matchkes. Toppers!

Op de foto vlnr: trainer Herman Van Gorp, Leonie Wens, Sam Stessens, Thijs Van Steenbergen, Daan Raeymaekers, Wannes Peeters, Rick Van Reusel en Julien Meynendonckx, trainer Jarno Dockx.

U6 GOED OP DREEF (12/10/2019)

Op de foto rechts Thijs Van Steenbergen die al stijlvol de bal netjes voor zich uit kan drijven. Links Julien die waarschijnlijk net weer gescoord heeft, want dat is zijn specialiteit. Rechts van hem Bram die zich lijkt af te vragen wanneer krijg ik eens een goede assist… 

U6 SPELEN HUN EERSTE MATCHKES (14/09/2019)


De U6 spelen twee tegen twee, men spreekt ook van “dribbelvoetbal” bedoeling is dat de spelers heel frequent bij de bal zijn: met de bal op doel af gaan, de tegenstrever proberen te omspelen en scoren. Tegelijkertijd leren ze ook de bal af te pakken van de tegenstrever en het scoren te beletten.  Veel balcontacten betekent sterke ontwikkeling van het balgevoel.  Uiteraard mogen de spelers samenspelen, pasjes geven maar dit is NIET de hoofddoelstelling. 

De score wordt niet bijgehouden, de uitslag is absoluut niet van belang.  De kinderen moeten vooral plezier hebben in het spel.

 

Een heel seizoen lang hadden de huidige U6 (als U5) geoefend om de bal in de goede richting te krijgen, richting doel dus. Klinkt simpel, maar was het niet…  Dit gebeurde met vallen en opstaan, letterlijk.

Het was dan ook spannend te weten of zij heel die opleiding nu zouden kunnen omzetten in het spelen van echte matchkes. De vuurdoop tegen de stevige jongens uit Moldavo verliep nog moeizaam. Nu zaterdag tegen Verbroedering Balen waren onze jongsten al heel wat beter bij schot. Hieronder een sfeerfoto met een hardnekkig duel tussen twee Balenaars (links) en Daan en Liam. Twee U5-kes die ook al ver genoeg staan om met de U6 mee te voetballen…

 

Op de foto alle spelers. Vlnr begeleider Herman Van Gorp, Rick Van Reusel (momenteel gekwetst), Wannes Peeters, Leonie Wens, Liam Soethoudt, Djurre Debeuckelaer, Julien Meynendonckx, Sam  Stessens, Bram Hulselmans, Sverre Sterckx, Daan Raeymaekers en Thijs Van Steenbergen. Uiterst links ballenraper Kay Stessens.