U8

U8 VERDEDIGEN ZWANEVENSE EER IN CUP HET NIEUWSBLAD


Op woensdagavond 22 januari verkenden 2 Zwanevense duiveltjesploegen de grenzen van de provincie. De éne ging naar Schelle, de andere naar Tongerlo. Beide teams verloren nipt. 13-12 en 11-7.  De U8 op de foto, met 4 U7 in de rangen, mochten fier zijn op hun prestatie. Kijk ze glunderen. Oscar Fissette, Bas Van den Borne, Bram Leyten, Stan Van Dooren , Jesse Das en (zittend) Joppe Schots.

 

U8 ONTVINGEN ELITETEAM VAN ANTWERP


Het is een droom van elke speler eens tegen elite ploeg te mogen spelen. Voor de FC Zwaneven spelers van de U8 werd die droom werkelijkheid door de komst van Royal Antwerp. Speciaal voor deze gelegenheid mochten we op het hoofdterrein spelen. Met de spelers en ouders van Antwerp waren veel supporters meegereisd. Hoewel de weer- en terreinomstandigheden alles behalve ideaal waren begonnen we eraan. Royal Antwerp maakte al direct indruk door de discipline waarmee de spelers als professionals op het terrein werden begeleid alsook de opwarming met allerlei variaties. Als FC Zwaneven deden we het op onze manier en als één grote groep.

Voor de wedstrijdjes hadden we de groep in 2 opgesplitst. Cis, bij de ene wedstrijd en Fons bij de andere waren de scheidsrechters van dienst. Dank en grote compliment aan beiden dit te willen doen. Bij de ploeg die door Fons gefloten werd maakte FC Zwaneven al binnen de 15 seconde een goal. Dat gaf de spelers en ook de vele supporters het nodige vertrouwen. Het was met veel samenspel, mooie individuele acties en een dosis goede inzet dat we gedurende de gehele wedstrijd op voorsprong bleven. We hebben na een half uur enkele spelers van de ene ploeg bij de andere ploeg laten spelen en andersom uiteraard. En ook dat bracht de ploeg niet uit balans. In die periode van de wedstrijd hebben we bij de wedstrijd gefloten door Cis nog een tandje kunnen bijzetten en gingen we op volle sterkte. Hoewel de tegenstander graag nog een 5de kwart wilde spelen zijn we zoals gebruikelijk aan de penalties begonnen. Daarin moet ik toch bekennen dat je kon zien dat Royal Antwerp dit uitgebreid traint. Nu trainen ze daar ook wel veel meer dan bij het Zwaneven, maar ook onze spelers deden dit geweldig.

Al bij al een zeer mooie ervaring waar ze ongetwijfeld later nog veel op terugkijken. Met een einduitslag van 15-12 en 11-14 was het evenwicht daar en hebben we dit als team fantastisch gedaan.

Dank aan Lander, Christophe, Henrik, Felix, Vincent, Thomas, Jarno, Laurens, Cas, Dimas, Loic en Jesse.

U8 FC ZWANEVEN -  U8 (provinciaal) KFC DESSEL SPORT 25-5 (8/11/2020)


Voor de spelers van de U8 stond er nieuwe uitdaging op het programma. Dit keer was het de provinciale ploeg van Dessel Sport die bij FC Zwaneven op bezoek kwam. Het beloofde alleszins een spannende wedstrijd te worden met veel tegenstand. Maar niets was minder waar. Hoewel de opwarming van Dessel Sport er zeer professioneel uitzag (zelden heb ik dit zo gezien), was de wedstrijd toch echt iets anders. Ik moet het even kwijt zijn. Maar wij scoorde na de aftrap met 3 onderlinge passen binnen de 5 seconde. De toon van de wedstrijd was hierbij gezet. En ook in de daaropvolgende minuten ging het door. Met prachtige onderlinge passen van het hele team en afwisselend individuele acties van eenieder, lieten we ons van de beste kant zien. Ook het keeperswerk van Jarno was meer dan fantastisch. Dessel Sport had dan ook snel door dat het een moeilijke avond ging worden. De vraag was eerder hoeveel goals ze van FC Zwaneven moesten incasseren, alsook hoeveel kansen wij niet zouden benutten, waardoor de teller niet harder opliep. Op een paar schoonheidsfoutjes aan de kant van FC Zwaneven na, waardoor Dessel Sport een paar kansen kreeg om te schieten op goal, verliep alles volgens ons plan. Alle spelers van FC Zwaneven hebben hun goaltje meegepikt. Complimenten aan Thomas, Loïc, Cas, Laurens en Felix. Ook heeft Jarno geweldig gekeept. Als ze al bij onze goal kwamen, stond Jarno er om de bal in ieder geval niet voorbij de doellijn te laten gaan. Helaas konden we het een paar keer niet beletten als team. We leren de spelers bij ons dan ook duidelijk; Goals maak je samen en tegengoals veroorzaak je samen. Een wedstrijd kun je enkel winnen als team en niet als individu. Dit gezegd hebbende. Nu zijn jullie waarschijnlijk benieuwd naar de einduitslag, en die liegt er niet om. In 60 minuten hebben we er 25 gescoord. Het was dus zeker de moeite voor het publiek van FC Zwaneven. Met pijn en moeite heeft Dessel Sport er nog 5 kunnen maken, waardoor de einduitslag 25-5 voor FC Zwaneven was. Echt een ongelooflijke prestatie  waar we als club zeer tevreden mogen zijn. En hiermee zetten we het jaar 2020 goed in. Dat belooft!!!

U8 - KFC DE KEMPEN 11-9 (18/12/2019)


Op woensdag 19 december stond er weer een mooie wedstrijd gepland voor onze jongens van de U8. Nadat de eerste seizoenshelft heel sterk afgerond was, wilde trainer Martin afsluiten met een echte beproeving. De lichting U8 van KFC De Kempen speelt nl. op het hoogste niveau provinciaal en is daarin ook nog eens ongeslagen. De tegenstanders uit Tielen-Lichtaart stuurde voor deze ontmoeting hun sterkste equipe richting Oud-Turnhout, dus wij wilden daar niet voor onder doen. De volgende spelers waren voor deze avond match opgeroepen: Cas, Felix, Jarno, Jesse, Laurens en Loïc.

Vanaf de aftrap was al snel duidelijk dat de tegenstand sterk was, maar dat onze jongens de overhand hadden. De 1-0 en de 2-0 viel dan ook snel door goed samenspel en de snelheid van Cas. Daarna kregen we ook enkele individuele flitsen te zien van de jongens van de KFC de Kempen, waarbij vooral de schotkracht erg in het oog sprong. Onze jongens werkten echter zeer hard, combineerden goed en elke speler pikte zijn goaltje mee, waardoor we de rust ingingen met een 5-4 voorsprong. Het was een echt team, wat het zeer aantrekkelijk maakte voor het publiek.

Er werd in deze wedstijd gekozen voor een andere opbouw vanuit de keeper, waarbij die iets meer vrijheid kreeg om mee te voetballen en de staart wat hoger ging staan. Af en toe was het wat lastig voor keeper Jarno om niet teveel risico te nemen en het overzicht te bewaren, maar in de meeste gevallen bracht deze opbouw de tegenstander meteen in de problemen. Een keer leverde Jarno de perfect steekpass af op Cas en die nam dit dan ook met beide handen aan en scoorde knap diagonaal. Ook Laurens zorgde vanuit de staart voor een verzorgde en beheerste opbouw, wat het combinatiespel ten goede kwam. Mede daardoor zorgde hij samen met van zijn teammaten, dat de tegenstander weinig voor de keeper kon komen.

In het derde kwart hebben we de voorsprong dan ook wat kunnen vergroten al kostte dit behoorlijk veel energie! Dit begon ons in het laatste kwart een beetje op te spelen en het dreigde daardoor spannend te worden in de laatste minuten. Maar de laatste zuchtjes energie werd aangesproken om een zeer verdiende overwinning tegen een klasse tegenstander op het scorebord te noteren: 11-9. Een hele knappe teamprestatie van onze jongens.

De mooiste actie van de avond kwam dit maal op naam van Loic. Hoe hij twee belagers het bos in stuurde door een prachtige draai-en-sleep beweging was onnavolgbaar en oogde veel ontzag! Het leek wel of hij zich had laten inspireren door Lionel Messi!

Een eervolle vermelding tot slot moet er toch ook zijn voor de scheidsrechter van dienst: Fons. Hij moest zijn vrije avond opgeven om de kou te trotseren om voor ons als onpartijdige op te treden. Het was net die koude die hem vroeg in de wedstrijd parten speelde en een spierblessure opleverde. Maar Fons gaf niet op en ging al hinkelend door tot het einde van de wedstrijd; waarvoor hulde!

U8 SPELEN FINALE IN STERK BEZET TORNOOI TE RUPEL BOOM


Ze zijn nog maar net bekomen van een mooie 6de plaats, of een nieuw tornooi stond al op het programma. Dit keer een reeks die kan leiden tot een internationaal tornooi. Maar goed, zover is het nog lang niet. 

Vandaag was het een tornooi bij Rupel-Boom! Met volle zin begonnen we eraan. En probeerde alles was we geleerd hebben tot uiting te brengen. En dat hebben de tegenstanders geweten. Wij waren ingedeeld in poule A met de stevige tegenstanders.

Tot ieders verbazing speelden we de éne naar de andere ploeg naar huis. 4-3 tegen Rupel Boom: 5-2 tegen Sint Niklaas en 4-1 tegen Liedekerke. .En zo stonden we na 3 wedstrijden met 9 op 9 bovenaan in de groep. Door deze hoge score en met bijbehorend doelsaldo wisten we ons rechtstreeks te plaatsen voor de finale.

Hierin kwamen we een tegenstander tegen die net iets te goed was. Met name de keeper was van excellente klasse. Hij had dan ook alle ballen en klemvast. Tot verbazing van onze meegereisde supporters konden we dit nooit winnen. Met een uiteindelijke score van 3-1 hebben we ons tevreden moeten stellen met een 2de plaats. We hebben hierbij ploegen achter ons gelaten als; KFC Dessel,  KSK Heist, SK Londerzeel, St.-Niklaas, VK Liedekerke, KSV Temse, RB Elzestraat, SK Lochristi, KFC Rupel Boom, KFC Bevel. Al bij al een prestatie om trots op te zijn. Zie foto.

Vlnr: Loïc Budiharto, Jesse Das, Laurens Daniëls, Thomas Hermans, Jarno Wilbers, Cas Van Gool en Dimas Maes.Nogmaals complimenten aan het team. Ze hebben zeker nog eens laten zien tot waar de U8 van FC Zwaneven In staat is.

U8 SPEELT IN TORNOOI TEGEN ELITE PLOEG KV MECHELEN


FC Zwaneven U8, wie kent ze niet? Een ploeg die al jarenlang samenspeelt en onder de nodige begeleiding keer na keer blijven verrassen. Sommige spelertjes voetballen al sinds hun 3 á 4 jaar bij het FC Zwaneven. Inmiddels trainen ze 2x per week 1,5 uur en speciaal voor dit tornooi hebben we tijdelijke extra vrijdagtrainingen ingelast. En dit was nodig bleek later. Met opgeheven hoofd en zonder al te hoge verwachtingen begonnen we aan het Elite/(Inter)provinciaal toernooi. De tegenstanders waren dan ook niet de eerste de beste. De eerste in de rij was direct KV Mechelen. Een ploeg met veel individuele talenten, maar qua ploeg moesten ze in ons de meerdere herkennen. Na een paar goede momenten kwam KV Mechelen op voorsprong. Telkens kwam FC Zwaneven door goed samenspel langs zij. In de laatste minuut moesten we de winst dan toch nog afgeven aan KV Mechelen. Eindstand 3-2 (uit) Nadat we van 2 andere ploegen hebben gewonnen met respectievelijk 4-2 (thuis) en 2-5 (uit) mochten we in het toernooi strijden om de 5de en 6de plaats. Hierin kwamen een oude bekende tegen vanuit onze competitie. K. Lierse S.K. - FC Zwaneven speelde na een iets of wat rommelige wedstrijd maar met veel spannende momenten een gelijkopgaande wedstrijd. Helaas verloren we deze nipt met 4-3. Met een zeer verdienstelijke 6de plaats van de 16 ploegen hebben we een zeer goed prestatie neergezet. De spelers zijn weer een ervaring rijker en hebben als groep laten zien wat ze waard zijn. Was getekend, een tevreden trainer van het FC Zwaneven, Martin Daniëls.

OLEN – U8 A   15-4   - 26/10/2019   (in rijmvorm… )


Zware nederlaag met vijftien vier,

maar toch hadden we veel plezier.

Niet zozeer van de mooie dribbels of het tactisch samenspel

dat was wat minder, maar de inzet, die was er wel.

Gelukkig ook onder een stralende zon,

we voelden allemaal dat het beter kon.

Een veld als een vierkant zo klein.

We konden onze fysieke snelheid niet gebruiken en dat vonden de spelers niet zo fijn.

Chips met een drankje achteraf in het café.

En we zongen allemaal weer olé olé

Volgende week staan we weer met volle goesting op het veld.

Laat de bal maar rollen, dat is wat telt  (TK)

LIERSE KEMPENZONEN -  U8A   16-11 - 12/10/2019


De wedstrijd van 12 oktober stond al tijden met rood gearceerd in de agenda van onze trainer. Een prestigieuze tegenstander, waar Martin ook zijn trainersopleiding volgt en dus veel bekenden zou tegenkomen. Bovendien was al bekend dat zij ons serieus zouden gaan uitdagen. Onze jongens, bestaande uit Cas, Dimas, Jarno, Laurens, Loïc, Thomas en Vincent, waren dan ook goed voorbereid voor deze verre verplaatsing in de vroege uurtjes.

Vanaf het begin vlogen onze jongens er direct in en hadden een aantal goede kansen, maar de tegenstand was fel. Na 7 minuten viel dan ook de terechte voorsprong voor blauw-wit, met meteen het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Loïc lepelde de bal over de verdedigers van Lierse en de keeper, en liet de bal precies in de winkelhaak belanden. Daarna schoot Laurens twee keer bijna een corner direct binnen, maar o.a. de paal voorkwam dit. Nadat we de 1-1 tegen kregen lieten we nog een ingestudeerde oefening zien: een perfect ingekrulde corner van Laurens werd even perfect door Dimas uit de lucht binnen geprikt: 1-2 voorsprong voor Zwaneven.

Dat was helaas het moment, dat Lierse echt liet zien wie de betere partij was, en enkele mooie combinaties later stond er al 5-2 op het scorebord. Keeper Jarno kon er met een aantal intercepties en een goede safe nog voor zorgen dat de schade niet nog groter werd. Dit gaf Cas de mogelijkheid om met een bekeken lage bal aan te haken bij Lierse. De tegenstander wist daarna ook regelmatig enkele vrij spelers voor de goal te vinden om vervolgens eenvoudig binnen te tikken. Toen wisten we wel zeker dat wij onze meerdere moesten erkennen in het sterke Lierse. Een goal van keeper Jarno viel nog wel in het oog met een schot vanaf de middenlijn, maar toen was het kwaad al geschied. Door goed samenspel dat meestal eindigde bij Cas, waarmee hij meer dan de helft van de goals voor zijn rekening nam, hielden wij de schade uiteindelijk nog beperkt 16-11.

Het was al met al een leerrijke ochtend voor zowel de spelers als de trainers en we kijken er dan ook naar uit om Lierse volgende keer bij ons te mogen ontvangen.  (Sander Wilbers)

KSV OUD TURNHOUT -  U8C   6-12 - 12/10/2019


Afgelopen zaterdag was het, het weekend van de dorpsderby’s. Waar U8A naar Oosthoven moest, moesten de jongens van de U8C tegen de dorpsgenoten van KSV Oud Turnhout aantreden. Zoals iedere week wordt de C-ploeg gecoacht door een ouder van de A en B ploeg. Deze keer was het de beurt aan de papa van Jarno om de ploeg te begeleiden. De ploeg bestond uit de volgende namen: Alex, Bas, Hidde, Jarno, Jules, Noor en Stan.

We waren vooral extra trots op Alex en Stan, want Alex deed voor de eerste keer mee met de U8 en Stan voor de tweede keer. Van de kleine gestalte van Alex en zijn jonge leeftijd (van bouwjaar 2014) was niks te merken. Het was direct merkbaar waarom zij gevraagd waren om met de jongens van 2012 mee te sjotten. Uiteraard was de aanpassing naar het 5 tegen 5 systeem voor deze jonkies soms wat lastig, maar dit werd meer dan volledig gecompenseerd door enorme inzet en techniek van de beiden!

Ook de prestaties van de wat meer ervaren jongens in het 5 tegen 5 systeem, maakten dat we van het begin tot het eind duidelijk de bovenliggende partij waren. Wat de doelpunten betreft deed iedereen een duid in het zakje en daarmee had iedereen zijn eigen “moment of glory”. Toen de coach in het laatste kwart beloofde dat hij met Noor zijn Fortnite dansjes mee zou dansen bij ieder doelpunt, scoorde hij er vrolijk op los. Naast een mooie overwinning tegen een zeer sportieve tegenstander, hebben alle jongens en het publiek een vermakelijke ochtend beleefd. (Sander Wilbers)

U8 winnen provinciaal tornooi te Dessel Sport.  Proficiat aan het ganse team! - 15/08/2019


Onze U8 schreven zich in de competitie in in niveau 3. Om zichzelf al eens te testen namen ze op 15 augustus deel aan het tornooi in Dessel op provinciaal niveau. De klasbakken speelden alle tegenstand met ruime cijfers (telkens met minstens vier doelpunten verschil) van de mat. Hieronder Felix, Jarno, Jesse, Thomas, Loïc, Cas en Laurens met trainers Jan Hermans en Martin Daniëls. Proficiat !


Terwijl velen nog in zomerverlof zaten en de eerste trainingen weer langzaam op gang komen, werd er door KFC Dessel een tornooi georganiseerd op provinciaal niveau. Op onze vraag om hieraan deel te nemen werden menige wenkbrauwen gefronst, maar na wat aandringen kregen we als gewestelijk clubje toch toestemming om mee te doen.

Door de vakantie was het nog lastig om een sterke ploeg bijeen te krijgen, maar uiteindelijk g we me de volgende ploeg richting Dessel: Cas, Felix, Jarno, Jesse, Laurens, Loic en Thomas. Daarbij was Jarno speciaal een dagje vanuit de kust overgekomen om het team te vervolledigen.

De jongens waren wel wat gespannen, want er waren toch wel wat goede ploegen ingeschreven zoals 2 ploegen van Dessel, RC Hades uit Hasselt (niet te vergissen met Hazes J), Eendracht Aalst, Patro Eijsden uit Maasmechelen en zelfs ploegen uit Nederland. Het werd voor ons de grote vraag of we met dit niveau enigszins mee konden en de eerste test hiervoor werd RC Hades. Al snel merkten we dat de jongens uit Hasselt goed op elkaar ingespeeld waren en vooral qua combineren erg sterk waren. Vrij snel kwamen zij met 1-0 voor. Gelukkig konden we rekenen op de afstandsschoten van Loic en Cas, waarmee we enkele minuten later toch op voorsprong kwamen. Het was daarna even nodig dat Jarno zijn keeperstalent toonde, waardoor de gelijkmaker uitbleef. Dit gaf onze jongens het vertrouwen om de Limburgers te tonen uit welk hout wij gesneden waren, en voordat we het wisten stond de einduitslag 5-1 op het scorebord. Misschien was een kleiner verschil een betere afspiegeling van de match, maar daar maalden wij niet over.

Toen wij de eerste horde genomen hadden, was het vertrouwen daar en werden ASV Geel  met 4-0 en KFC Dessel met 6-1 verslagen. Toen wisten we al dat we de beste ploegen al gehad hadden en een finale al bijna niet meer te ontlopen was. De laatste twee poulewedstrijden verliepen dan ook relatief gemakkelijk gezien de uitslagen 8-2 tegen Berchem Sport en 11-3 tegen Thes Sport uit Tessenderlo. Loic en Cas hebben daarin hun doelpuntensaldo wat opgevoerd, maar ook Jesse en Thomas deden hun duit in het zakje. Vaak gebeurde dit met goed combinatiespel op aangeven van Felix van rechts en de lange ballen van Laurens, die tevens achterin zijn mannetje stond en daarbij keeper Jarno behoedde voor teveel schoten op goal.

Het behalen van de finale op een provinciaal niveau was al een grote overwinning voor ons gewestelijk ploegje, maar nu wilden wij natuurlijk het toernooi winnen. Doordat SV Marvilde uit Veldhoven in hun laatste poulewedstrijd Eendracht Aalst verslagen had, wisten wij dat we tegen “de Hollanders” moesten. Een sterk gemotiveerd Zwaneven liet al na enkele minuten weten wie er zou gaan winnen, want toen stond het al 2-0 en de eerste traantjes vloeiden al bij de tegenstanders. Iedereen gaf het beste van zich zelf, waardoor de finale met 7-1 gewonnen werd. Waar men in beginsel vraagtekens had bij onze deelnamen, was de verbazing nog veel groter, dat ons clubje deze ambitieuze tegenstanders konden verslaan en met de eerste prijs aan de haal ging. Onze jongens mogen dan ook trots zijn met de behaalde prestatie!  (Sander Wilbers)