U9

KVV RAUW SPORT MOL –  U9C 6-8


Op de laatste zaterdag van januari mocht onze U9C-ploeg op bezoek bij Rauw Sport Mol. Het veld waar we op moesten spelen had de afmetingen van een 8 tegen 8 veld. Het loopvermogen van onze zwaantjes en hun conditie werd vandaag zwaar op de proef gesteld. Onze zwaantjes begonnen heel sterk aan de wedstrijd. Al snel kon Lien de score openen. Na knap storen kon ze de bal veroveren en in de linker beneden hoek trappen: 0-1.

En na een combinatie op links met Lien kon Peter koelbloedig de bal in doel trappen: 0-2. Onze zwaantjes waren heer en meester. Ook Stan, Wout en Lisa hadden kansen om te scoren. Na een rush door het centrum kon Peter de 0-3 op het scorebord trappen. Kansen van de thuisploeg werden door staart Lisa en keeper Marcello vakkundig tenietgedaan. Tegen het einde van het eerste kwart kon Peter op aangeven van Stan zijn hattrick vervolledigen: 0-4.

Het tweede kwart gingen onze zwaantjes verder met druk zetten. Een schot van Wout ging voorlangs. Al kwam de thuisploeg meer en meer in de match. Tussendoor kon keeper Marcello met enkele knappe reddingen de thuisploeg het scoren beletten. Al moest hij zich wel 1x omdraaien: 1-4. Kansen aan de overkant waren er voor Peter, Wout, Stan, Lien en Lisa. Geheel volgens het verloop van het spel kon Peter de 1-5 voor het einde van dit kwart binnen leggen.

Het derde kwart kwam er nog meer druk van de thuisploeg. Bij keeperbal werd op alle blauwtjes een mannetje of vrouwtje gezet en had keeper Wout geen aanspeelpunt meer. Een knappe lange crosspass van Lisa gaf Peter de mogelijkheid om alleen op doel te lopen en de 1-6 binnen te trappen. Het vastzetten van al onze spelers had echter tot gevolg dat de thuisploeg vrij eenvoudig de 2-6 kon binnen trappen. Onze zwaantjes lieten het niet aan hun hart komen en na knap samenspel tussen Marcello, Stan en Peter kon Peter de 2-7 binnenkant paal in doel trappen. Op gelijkaardige manier van de 2-6 kon Mol opnieuw milderen tot 3-7.

Het laatste kwart was al snel duidelijk dat het grote veld en slechts 1 wisselspeler hebben een groot nadeel werd. Onze zwaantjes waren moegestreden en sleepten zich naar het einde. Keeper Wout hield goed stand maar was kansloos tegen de 4-7. Onze zwaantjes bleven druk zetten en na uitstekend storen van Lien kon zij Stan bedienen waardoor die de 4-8 maar binnen te tikken had. Een knappe actie tussen Stan, Lien en Peter bleef jammer genoeg onbenut. Ook Lisa en Marcello zouden dit kwart nog doelkansen krijgen. Hoe moe ze ook waren, onze zwaantjes bleven aanvallen. De counters werden hierdoor razend gevaarlijk. Op 1 van die counters moest keeper Wout alles uit de (ribben)kast halen om de tegenstander van een doelpunt te houden. Met gekneusde ribben tot gevolg, al had hij tijdens de wedstrijd hierover geen kik gegeven. Rauw Sport kon echter nog 2x scoren waardoor de match eindigde op 6-8. Onze nieuwe sponsor stond erbij en was trots op de prestatie van de spelers in hun gloednieuwe shirts.

Beste zwaantjes van U9C: dit was weer bijzonder knap. Jullie lieten knappe combinaties zien en jullie gingen door tot de laatste snik! Ik bewonder jullie voor jullie strijdlust! Lien, Lisa, Marcello, Peter, Stan en Wout: Bravo! Echt een knap resultaat! Knappe overwinning! Hans

 

U9 ZOCHTEN DROGE ZAAL OP


Vele matchen werden zaterdag en zondag afgelast, ook die van de U9. Niet getreurd, via via kreeg trainer Hakan een uitnodiging om in de zaal te oefenen tegen De Kempen op zaterdagavond. Zes dapperen gingen er op af. Zie foto. Een uur hebben ze keihard gestreden maar de winst zat er niet in. Wel werd het een stevige training. De Zwanevenners speelden in hun nieuwe uitrusting gesponsord door het bedrijfje van Hakan en Leen, gespecialiseerd in energetische energie. Zie ook crystalenergetics.be

Op de foto, pronkend met de nieuwe uitrusting: Achteraan Lien Van Oerle, Peter de Meulder en Louis Heerman. Zittend: Lisa Leppens, Simon Van Lutsenborg en Wout Van Oerle.

HOOGSTRATEN VV – U9B      8-8


Voor de eerste match na nieuwjaar mochten de spelers van U9B op bezoek bij het grote Hoogstraten. Alhoewel onze zwaantjes de mooiste combinaties op de mat legden en de meeste kansen hadden was het toch de thuisploeg die eerst kon scoren: 1-0. Onze zwaantjes bleven drukken maar kansen van Simon, Vince en Oliver gingen niet over de doellijn. Al was er na enige tijd wel een schot op doel van Simon dat gelost werd door de keeper. Oliver was goed gevolgd en kon de bal knap binnen trappen: 1-1. De blauwwitte brigade bleef drukken maar hierdoor kwam er achteraan ook ruimte vrij. De snelle flanken van de thuisploeg hadden geen medelijden want ook al kon keeper Peter enkele ballen goed pakken, hij moest toestaan dat de thuisploeg uitliep tot 3-1.

Het tweede kwart begon alvast goed voor onze zwaantjes. Na een knappe combinatie tussen Lisa, Vince en Simon kon Simon de 3-2 aansluitingstreffer scoren. Onze zwaantjes gingen op hun elan verder en de bal was quasi continu op de helft van Hoogstraten. Er waren kansen voor Vince, Louis en Simon maar de bal ging niet over de lijn. Hoogstraten kon met wat geluk wel scoren. Tweemaal zelfs: 5-2. Al stond keeper Oliver wel goed te keepen. Nog voor het einde van dit kwart kon Peter op aangeven van Lisa de achterstand verkleinen: 5-3.

Het derde kwart begon net als het 2de: met een doelpunt van Simon: 5-4. Hierdoor lag de match terug open. Al bleef het opletten voor de counters van de thuisploeg. De snedige versnellingen van hun vleugelspelers zorgden regelmatig voor paniek achterin. Vince was sterk aan het keepen maar toch kon de thuisploeg weer uitlopen tot 7-4. Aan de overkant waren er kansen voor Simon, Louis, Oliver en Lisa. Het was Simon die na knap storen voor de 7-5 kon zorgen. Al werd dit doelpunt ook voor het einde van dit kwart ook weer tenietgedaan want Hoogstraten kon nog 1x scoren: 8-5.

Het laatste kwart starten met een achterstand van 3 doelpunten is geen cadeau.  Een combinatie van Vince, Oliver en Peter maakte dat Peter  al snel de 8-6 kon scoren. Een tijd later kon Louis een voorzet vol op de wreef nemen en zo de keeper verschalken: 8-7. De gelijkmaker hing in de lucht! En die viel er ook: vanop links kon Peter doorzetten en de bal voorbij de keeper in doel trappen: 8-8. Het was al van de 1-1 in het eerste kwart geleden dat beide teams op gelijke hoogte stonden. Wat volgde was een einde van de match vol spanning. Keeper Simon moest al bij al niet heel veel werk op knappen, maar het werk dat hij moest opknappen deed hij wel prima! Er vielen nog kansen aan beide kanten maar een winnend doelpunt zat er voor beide teams niet meer in.

8-8 is een mooie uitslag als je weet dat onze zwaantjes op een gegeven momenten 5-2 achter stonden. Lis, Louis, Oliver, Peter, Simon & Vince: knap gespeeld. Jullie bleven geduldig werken tot op het einde. Vol vertrouwen gingen jullie ertegen aan. Zeer knap! Dit gelijkspel is een verdienste van jullie allemaal! Dit is een overwinning waard!  Hans

KSK WEELDE - FC ZWANEVEN U9C   19-8 - 11/01/2020


Zaterdag 11/1 mochten onze zwaantjes van U9C hun 2de seizoenshelft aanvangen op het veld van KSK Weelde.

Ze begonnen aarzelend aan de wedstrijd. Voor ze goed en wel begonnen waren keken ze aan tegen een 2-0 achterstand. Langzaamaan kwam FC Zwaneven in de wedstrijd. Na een assist van Lien kon Peter alvast de eer redden door de 2-1 te scoren. De vreugde bij onze blauwtjes was echter van korte duur. Een speler van KSK Weelde knalde niet veel later de bal tegen de onderkant van de lat

en op een ongelukkige manier belandde de bal via de rug van keeper Marcello in doel: 3-1. Dit was een beetje tekenend voor de hele wedstrijd. KSK Weelde bleek net zoals in eerdere confrontaties heel efficiënt voor doel. Met het gevolg dat we na het eerste kwartier gingen rusten met een 6-1 achterstand.

Het tweede kwart speelden onze zwaantjes fel, goed georganiseerd en met een goed samenspel. Na een assist van Peter kon Stan de 6-2 binnen trappen. Onze zwaantjes keken niet meer naar de tussenstand. Dat KSK Weelde ondertussen met wat geluk de 7-2 kon scoren deed er dan ook niet toe. Integendeel, na een 2de assist van Lien zette Peter de 7-3 op het scorebord zetten. Nadat keeper Wout moest toestaan dat Weelde weer 5 doelpunten uitliep kon Peter, na knap storen van Lien, alleen op doel gaan en het 4de doelpunt voor Zwaneven maken.

Het derde kwart hadden onze blauwtjes tegenslag in de afwerking en zonder veel kansen te hebben liep Weelde opnieuw verder uit. Al snel stond het zelfs 12-4. Puur in cijfers lijkt dat alsof onze blauwtjes er niet aan te pas kwamen. Niets was minder waar. Alleen misten we dat tikkeltje geluk voor doel. Een perfect voorbeeld hiervan was een trap op doel van Fil die millimeters naast ging. Ook Marcello, Stan, Lisa en Lien misten dat tikkeltje geluk voor doel. Tegen het einde van het kwart moest keeper Wout, ondanks enkele knappe reddingen, zelfs nog de 13-4 toestaan.     

Dat we deze partij niet zouden winnen was al een tijdje duidelijk. Maar dit betekende niet dat onze zwaantjes zich zomaar naar huis lieten spelen. Na een pass van Stan kon Wout de 13-5 knap binnen tikken. Hierop volgende 2 doelpunten van Weelde, maar FC Zwaneven bleef ervoor gaan alsof elk doelpunt het winnend doelpunt kon zijn. Nu was het aan Wout om de assist te geven. Afwerker van dienst was nu Fil: 15-6. Nadat tussendoor Weelde weer verder weg liep tot 17-6 was het aan Lien om op aangeven van Lisa haar doelpuntje mee te pikken: 17-7. De wedstrijd lag helemaal open en er werd snel en mooi gecombineerd. Er waren nog kansen voor Fil, Stan en Wout maar de bal wilde er niet in. Na de 18-7 van Weelde liet Peter dan toch nog de netten trillen na een knappe doorsteekpass van Lisa: 18-8. Uiteindelijk werd het nog 19-8 in een wedstrijd die heel aangenaam om volgen was. In tegenstelling tot wat de uitslag doet vermoeden.

Het begin speelden ze te terughoudend en een tegenstander als Weelde straft dat onmiddellijk af. Daarna kwamen ze goed in de match. Voor elke bal gaan, de tegenstrever het moeilijk maken en tegen eigen doel drukken: knap! Fil, Lien, Lisa, Marcello, Peter, Stan en Wout: goed gespeeld! Prima gewerkt! Leuke match! Hans

 

U9C – EZAART  4-10


Op een koude zaterdagochtend kwam KFC Ezaart Sport op bezoek om onze U9C-ploeg te bekampen. Het was al snel duidelijk dat Ezaart hier niet voor een beleefdheidsbezoekje was. De bezoekers speelden heel fel en drukten onze blauwtjes tegen hun eigen doel. Ze kwamen het eerste kwartier er moeilijk uit. Al was het zeker geen walk-over. Ondanks enkele knappe reddingen van Marcello kon Ezaart 2 maal scoren dit kwart: 0-2.

Het 2de kwart trokken onze zwaantjes meer naar voor. Hierdoor kwam er meer ruimte achterin en daar kon Ezaart van profiteren. Ze verdubbelden de score tot 0-4. Ondertussen hadden zwaantjes Lisa, Wout en Fil enkele kansen in elkaar gebokst maar spijtig genoeg ging de bal er niet in. Uiteindelijk was het Peter die op aangeven van Lien kon doorgaan op doel en mooi kon afwerken: 1-4. De ban leek hierna gebroken want niet veel later was het Lisa die Lien bediende om de 2-4 in verste hoek binnen te tikken. Hierdoor schoten de roodgele bezoekers weer wakker. In 3 keer werd het 2-7. Tussendoor kregen onder andere de enkels van onze blauwwitten het hard te verduren. Stan beëindigde dit kwart al hinkend, Lien haar enkel lag werkelijk open en ook Wout was even gaan bekomen na een stevige ingreep.

Het derde kwart drukten onze blauwtjes de tegenstander tegen hun doel. Al was het wel opletten op de counter. Pijntjes of niet … onze blauwtjes gingen ervoor. Achterin zorgde Wout er voor dat geen enkele bal binnen ging. Jammer genoeg ging er dit kwart er aan de overkant ook geen bal in. Er waren kansen voor Lisa, Stan, Fil, Peter en Lien maar telkens was er wel een roodgele tussenkomst dat ons van een doelpunt verhinderde.

Met een 2-7 tussenstand gingen we dus het laatste kwart in. Onze zwaantjes waren ondertussen de trappen op hun enkels grondig beu en gingen ook feller spelen. Met momenten leek het meer op een rugbymatch dan op voetbal. Ezaart bleef efficiënter voor doel en toonde dit door uit te lopen tot 2-9. Een fout op Lien die alleen naar doel ging bleef, zoals vele fouten, onbestraft. Al kreeg Lien niet veel later haar gelijk door de 3-9 te scoren. En al had zowat elk zwaantje wel ergens een pijntje, ze bleven ervoor gaan. Ook nadat de 3-10 was gevallen. Zo kon Peter na knap werk van Fil de 4-10 eindstand in doel trappen. Bewonderingswaardig! Hoe deze spelers na elke trap die ze te verduren kregen toch bleven strijden en amper stonden te klagen. En al stonden ze verschillende doelpunten achter, ze bleven ervoor gaan! Echt knap! Ik kan trouwens meegeven dat op de maandagtraining na deze match menig speler nog last had van pijntjes door de pijnlijke trappen van de Ezaartse spelers. En toch bleven ze tot het einde doorspelen! Bravo! Applaus! Fil, Lien, Lisa, Marcello, Peter, Stan en Wout: goed gedaan!  Hans

U9A – FLANDRIA RAVELS 11-11 - 23/11/2019


Met een 7-7 uitslag op het veld van Flandria wisten we vooraf dat dit geen makkie zou worden.

Onze blauwtjes trokken direct ten aanval. Helaas waren de counters van Flandria vlijmscherp. Keeper Wout deed zijn uiterste best maar al gauw keken we tegen een 0-5 achterstand aan. Blijkbaar hadden onze zwaantjes dat nodig om wakker te worden of wilden ze de tegenstander deze voorsprong gunnen? Al had Flandria het geluk wel aan hun kant gehad. Tussendoor waren er immers kansen geweest voor William, Louis en Lien. Tegen het einde van het tweede kwart begon het tij dan toch te keren. Na een knap uitgesponnen aanval kon Jace de nul van FC Zwaneven wegvegen: 1-5. Even later kon Peter knap doorzetten. Na een combinatie met Lien kwam hij voor doel. Net voor hij tegen de vlakte werd gewerkt door de Ravelse doelman en een verdediger kon hij de bal toch nog een tikje geven waardoor Louis voor een open doel de bal kon binnen tikken: 2-5.

Het tweede kwart was het weer aan onze blauwtjes om te drukken. De tegenstander lag echter op vinkenslag. Op een counter werden we weer koud gepakt: 2-6. Onze blauwtjes lieten het niet aan hun hart komen. Na een mooie pass van Lisa kon Jace doorgaan op links en uiteindelijk via een tikje de bal net in de linkerhoek laten hobbelen: 3-6. Onze blauwtjes gingen op dit elan verder en konden dit kwart ook nog een vierde keer scoren. Dit keer was het Peter die de bal over de lijn kreeg: 4-6. Onze zwaantjes kregen hoop om weer langszij te komen maar de counters bleven uiteraard (iets te) gevaarlijk. Ondanks knap keepwerk van Karel gingen we dus rusten met een 4-8 tussenstand.

Na een peptalk tijdens de rust namen onze zwaantjes de wedstrijd helemaal in handen. Ze knutselden kans na kans in elkaar. Ze lieten echt knap combinatievoetbal zien. Peter, Jace en Wout hadden enkele kansen om dichterbij te komen. Na enige tijd werd dit werk dan toch beloond. Eerst was er Peter om de 5-8 op het bord te trappen. Dan was het aan Jace om na een knappe pass van Wout de 6-8 binnen te trappen. Helemaal spannend werd het toen William na een pass van Lisa over de rechterflank kon doorzetten en vanuit een schuine hoek de 7-8 scoorde.

Met slechts 1 doelpunt verschil zou het laatste kwart dus over de wedstrijd gaan beslissen. En ook al drukten onze blauwtjes de tegenstander achteruit: na enkele minuten leek de situatie er weer vrij penibel er uit te zien want Flandria vergrootte de voorsprong weer tot 3 doelpunten: 7-10. Al was het laatste doelpunt er wel gekomen nadat onze blauwtjes kort daarvoor de bal over de zijlijn hadden zien gaan en waren ze er onterecht van uitgegaan dat de scheidsrechter dit wel zou recht zetten. Maar dan was het weer aan Jace om zijn duivels te ontbinden. Na een combinatie met Lien kon hij de 8-10 scoren. Enkele seconden na de aftrap van dit doelpunt kon Peter het leer bemachtigen, doorgaan en ook afwerken: 9-10. En het was nog niet gedaan: Na een dieptepass van Peter kon Jace doorgaan en ondanks een tussenkomst van de Ravelse doelman toch nog net afwerken: 10-10. Na pakweg 50 minuten voetbal stonden we plots weer langszij. Onze blauwtjes gingen voluit voor de overwinning. De wedstrijd ging fel op en neer. Op een tegenstoot (met een al dan niet opzettelijk handsbal van een Ravelse speler dat onbestraft bleef) kwamen we weer achter te staan. Maar dankzij een mooie combinatie van Lisa, Peter en Karel kon Karel de bal in de korte hoek met een simpel maar leep tikje naast de Ravelse keeper plaatsen: 11-11. Meteen ook de einduitslag.

Jace, Karel, Lien, Lisa, Louis, Peter, William & Wout: BRAVO! Helemaal van 0-5 teruggekomen tot een 11-11 gelijkspel. Bewonderingswaardig hoe je het hoofd koel hielden en telkens opnieuw bleven opbouwen. Jullie hebben getoond dat jullie, ondanks enkele beslissingen van de scheidsrechter in jullie nadeel, bleven doorzetten en alsnog een gelijkspel uit de brand konden slepen. Iedereen heeft zijn aandeel in dit knap resultaat! Hiermee tonen jullie nog eens hoe belangrijk het is om goed samen te werken en in eigen kunnen te blijven geloven.

Hans

U9A – VC POEDERLEE 7-4 - 16/11/2019


De heenmatch was op 10-10 geëindigd nadat onze blauwtjes het op het einde een beetje hadden weg gegeven. Ze hadden dus nog iets recht te zetten.

De thuisploeg begon vrij aardig aan de wedstrijd. Er volgden al snel enkele doelpogingen. De kansen kwamen van de voeten van Jace, Lien en Stan. Na dit beginoffensief kwamen de bezoekers meer en meer op counter dreigen. Enkele keren kwamen we goed weg maar de 0-1 kon een goede keepende Wout dan toch niet verhinderen. Onze zwaantjes bleven drukken maar het was opletten voor counters. Tot op assist van William Lien de gelijkmaker kon scoren. Onze zwaantjes hadden de weg naar het doel gevonden want niet veel later kon Louis met een magistrale dieptepass Lien bedienen die daarna met links de bal subtiel in doel tikte, 2-1. Onze blauwtjes bleven ervoor gaan. Na knap stoorwerk van Lien en Peter kon Peter de bal veroveren en nog net een beslissend toetsje geven. Hierdoor hobbelde de bal stilletjes in de rechterhoek van het doel: 3-1. Zwaneven deelde de lakens uit, maar kansen van William, Lien, Lisa en Peter gingen niet over de doellijn.

Het tweede kwart gingen onze Zwaantjes op hun elan verder. Jace had al snel een kans maar de bal belandde net naast het doel. Alhoewel de tegenstander dit kwart slechts 3 maal in de geburen van het doel van onze goed keepende keeper Stan kwamen, konden ze toch 2 maal scoren: 3-3. Zwaneven reageerde gepast en de Poederlee kwam er nog maar amper uit. Onze blauwtjes creëerden een vracht aan kansen, maar de bal wou er niet meer in. Halfweg was de tussenstand 3-3.

Ook in het begin van het derde kwart drukte FC Zwaneven Poederlee tegen hun doel. Al snel kon Jace onze blauwtjes terug op een verdiende voorsprong trappen: 4-3. En ook het volgende doelpunt kwam op naam van Jace: 5-3. Er volgden nog verscheidene kansen voor Jace, Wout, Stan, William en Lien maar er werd niet gescoord. Integendeel zelfs. Poederlee kon op een zeldzame counter onze keeper Louis verschalken: 5-4.

Met een minieme voorsprong van 1 doelpunt gingen we het laatste kwart in. Al snel wist Stan de bal te veroveren en William knap te bedienen. William twijfelde niet en knalde de 6-4 voorbij de bezoekende keeper. Tussendoor wist keeper Wout de netten properder te houden met enkele knappe reddingen. Onze zwaantjes hadden ook nog enkele kansen. Dit via Peter, William, Lien, Stan en Jace. Uiteindelijk kon Jace op aangeven van Lisa naar doel gaan en zo de 7-4 eindstand op het scorebord trappen.

Deze overwinning was oververdiend voor onze blauwtjes. Ze creëerden een massa kansen. Onze supporters waren ook getuige van enkele knappe 1-2’tjes! Collectief samen spelen maakt duidelijk het verschil. Jace, Lien, Lisa, Louis, Peter, Stan, William en Wout: knap gewerkt!  Hans De Meulder

MINDERHOUT - U9A   7-11 - 26/10/2019


Onze zwaantjes begonnen niet zo schitterend aan de match. Er was geen samenhang en hierdoor duurde het 8 minuten eer we een eerste echte kans bij elkaar hadden gespeeld. Ondertussen keken we al tegen een 1-0 achterstand aan. Het eerste kwart eindigde uiteindelijk op een verdiende 2-0 voorsprong voor de thuisploeg. En dan mochten we nog blij zijn dat enerzijds keeper Wout verschillende ballen had gepakt en anderzijds dat het de thuisploeg aan efficiëntie ontbrak. Met momenten was het echt ping-pong voetbal want er werd door beide ploegen veel te veel voor de lange bal geopteerd.

Ook het tweede kwart begon niet te best. Op een corner van Minderhout werd de bal vakkundig door een blauwwitte speler in eigen doel verlengd. Zo hadden we tenminste toch al 1 doelpunt gemaakt: 3-0. Geleidelijk aan kwam FC Zwaneven dan toch in de match. Onder andere Lien en William hadden kansen. Door 2 doelpunten van Peter deden we dan plots weer mee: 3-2. Er volgden nog kansen voor Wout en Stan maar de bal ging er niet meer in. Erger nog, Minderhout kon ook nog scoren dit kwart. We gingen de rust in met een 4-2 achterstand.

Het derde kwart gingen onze zwaantjes dan toch op hun normaal niveau voetballen. De bal werd meer rond gespeeld en de knappe combinaties volgden. Eerst was er Stan die de aansluitingstreffer kon binnen trappen. Ook William en Jace volgden het voorbeeld van Stan. Onze achterstand hadden ze dus omgezet naar een 4-5 voorsprong. Ook Lien had nog enkele kansen. Maar het was Minderhout die tot scoren kwam, ondanks het puike keeperswerk van Karel. Onze blauwtjes kwamen zo weer achter kwamen te staan: 6-5. Dankzij goed storingswerk kon Wout voor de bordjes net voor rust toch nog gelijk laten hangen: 6-6.

Het laatste kwartier ging dus bepalend zijn over winst en verlies. Onze zwaantjes konden als eerste een doelpunt maken. Peter was de schutter van dienst. Lang konden we hier echter niet op teren want Minderhout maakte al snel weer gelijk. De wedstrijd lag nu helemaal open en het was Stan die met een pure hattrick de match besliste. Keeper Wout kwam achterin niet echt meer in de problemen. William bracht met een laatste doelpunt de eindstand op 7-11.

Onze blauwtjes waren moeizaam aan de match begonnen. In het begin van de match speelde ze niet bepaald als een team. Door later in de match over te gaan naar combinatiespel en rond te passen kwamen ze er wel aan toe. Voetbal is een teamsport, dat is wel duidelijk. Een strakke wind maakte het moeilijk om te voetballen maar uiteindelijk wisten we hier dan toch ons voordeel uit te halen. Goed gewerkt allemaal! Jace, Karel, Lien, Peter, Stan, William & Wout: bedankt voor de inzet! Hans

U9A – KSK WEELDE   10-14 - 02/11/2019


Na het 27-10-verlies in de heenmatch wisten onze zwaantjes dat winnen geen gemakkelijke opdracht zou zijn. Maar ze waren vastberaden om hun vel duur te verkopen. En zo geschiedde … Wij scoorden evenveel als toen, maar konden het aantal tegengoals nu aanzienlijk beperken. Knap.  Lees volledig verslag via website! Na een pass van Louis kon Stan alleen doorgaan op doel. Stan plaatste de bal ongrijpbaar in de rechterbovenhoek: 1-0. De bezoekers wisten meteen dat ze het niet cadeau gingen krijgen. De wedstrijd ging hierna goed op en neer en beide ploegen creëerden kansen. Ondanks een sterk keepende Jace kon Weelde de achterstand ombuigen in een voorsprong. Een combinatie tussen Louis, William en Stan maakte dat we de bordjes weer gelijk konden hangen: 2-2. Hierna kregen onze roodjes (Weelde is immers ook blauw-wit) een les in efficiëntie. Qua kansen moesten ze niet onderdoen, maar de bal ging maar in 1 mandje. We gingen rusten met een 2-5 achterstand.

Het tweede kwart waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Ze gingen verder op hetzelfde elan. Een bal van Peter ging tegen de paal, niet veel later ging een poging net naast en ook de keeper van Weelde kon kansen van Jace, Lisa en William verijdelen. Onze zwaantjes drukten Weelde achteruit. Maar de bal ging er dus niet in. Wat krijg je dan op de duur … Yep, een tegendoelpunt: 2-6. Onze roodjes lieten zich niet uit hun lood meppen. Integendeel. Hardnekkig zochten ze naar doelpunten. Gelukkig wist Stan vandaag het doel staan: 3-6. En ook de 4-6 kwam er op aangeven van Stan. Stan trapte de corner voor de kooi en een been van de bezoekers verlengde knap onhoudbaar binnen. Dit was ook de tussenstand halfweg.

In het begin van het derde kwart kon een prima keepende Marcello enkele knappe reddingen uit zijn keepershandschoenen schudden maar hij kon niet verhinderen dat Weelde verder uitliep: 4-8. Onze zwaantjes konden nog even milderen dankzij knap werk van Jace tot op 5-8 maar daarna nam Weelde het commando weer over: 5-10. William kon op rechts de bal veroveren, doorzetten en ook knap binnen trappen: 6-10. Na een knappe balrecuperatie door staart Lisa, ging de bal via William tot bij Stan die knap afrondde: 7-11. Na wat kansen aan beide kanten waren het enkel onze roodjes die dit kwart konden scoren. Stan kon na knap werk van Peter binnen trappen: 8-11.

Het laatste kwart gingen onze zwaantjes er nog vol voor. Na 2 doelpunten van een vlot scorende Stan stond het zelfs plots 10- 11. Dit gaf onze zwaantjes weer moed. Misschien een beetje te veel moed want een puik keepende William moest zich daarna nog 3x omdraaien: 10-14. Zwaantjes Stan, Louis, Lisa, Jace, Peter en Marcello konden nog enkele kansen in elkaar knutselen maar ze kregen de bal niet meer over de doellijn. 10-14 was dus de eindstand.

Ik had dit al eerder in dit verslag gemeld, maar qua aantal kansen moesten we dus  helemaal niet onderdoen tegenover Weelde. De tegenstander was vandaag simpelweg efficiënter. De knappe remonte van 6-11 naar 10-11 bewijst alleen maar dat we mits iets meer geluk het laken zeker naar ons toe zouden hebben getrokken. Jace, Lisa, Louis H., Marcello, Peter, Stan en William: knap gedaan! Een knap staaltje van doorzettingsvermogen! Jullie hebben op geen enkel moment jullie hoofd laten hangen. Super!

KFC TURNHOUT – U9A   8-9 - 09/11/2019


Op een koude maar zonnige novembermorgen met een strakke wind moesten onze U9-spelers naar Turnhout. Al snel stonden we op voorsprong. Een foutje achterin van de thuisploeg maakte dat Lien na een dieptepass van Stan de 0-1 kon scoren. We begonnen met girlpower want niet veel later kon Lisa op afstand afleggen. De bal ging maar net naast. Onze zwaantjes waren veruit de bedrijvigste ploeg. Op aangeven van Peter kon Lien de bal binnen trappen, 0-2. En ook de derde goal kwam er van dit duo. Na goed storen van Peter kwam de bal bij Lien terecht en die besloot knap haar loepzuivere hattrick: 0-3. Ondertussen was het opletten voor counters. Op 1 van die counters konden de herten van Turnhout hard binnen knallen: 1-3. Keeper Karel was kansloos. En al hadden we nog tonnen kansen om de voorsprong nog veel groter te maken dit kwart, er werden er maar 2 benut. Lien en Stan waren de doelpuntenmakers van dienst.

Turnhout kon al vrij snel in het tweede kwart milderen tot 2-5. Onze blauwtjes waren niet onder de indruk want op aangeven van Louis kon Jace de 2-6 binnen trappen. En alhoewel we nog enkele mooie kansen versierden dankzij Jace, Peter, Louis, Lisa, Lien en Stan, het was de thuisploeg die opnieuw dichter kwam tot op 3-6. Een bedrijvige Louis zorgde er daarna voor dat de voorsprong van 4 doelpunten intact bleef: 3-7. Al bij al had keeper Wout dit kwart weinig werk gehad.

In het derde kwart kwam de tegenstander meer en meer in de match. Enkele foutjes achterin, waaronder een owngoal, maakte dat in een korte tijd Turnhout 3 doelpunten kon maken. We stonden dus plots nog maar 1 doelpunt voor. Onze zwaantjes werden stilaan wakker en er volgde enkele knappe combinaties. Al kreeg het scorebord hierdoor geen facelift. Na enige tijd was er dan wel Stan om ons terug wat meer ademruimte te geven. Hij scoorde de 6-8. Een sterk keepende Wout zorgde er voor dat Turnhout niet meer kon scoren.

Vol vertrouwen gingen onze blauwtjes het vierde kwart in. Onze blauwtjes drukten door maar de tegenstander loerde op de counter. Het was dan ook de thuisploeg die als eerste kon scoren dit kwart. Het ging nu heel goed op en neer met 2 ploegen die er vol voor gingen. Het speltempo lag heel hoog en beide ploegen trapten de bal snel in. Het spel lag dus amper stil. 2 doelpunten van Turnhout werden terecht afgekeurd omdat bij een intrap de bal niet aangeraakt werd door een andere speler. Uiteindelijk werd de 8-8 gescoord op een moment dat onze blauwtjes niet op positie stonden na een intrap kort nadat een Zwanevense speler even verzorging nodig had. Het doelpunt werd gescoord op het moment dat uw verslaggever zich zelfs nog steeds op het veld bevond. Onze zwaantjes voelden zich een beetje bekocht en met nog 2 minuten op de teller deden ze alles om deze zure tegentreffer ongedaan te maken. Er volgde een knappe combinatie vanaf Lisa, over Jace naar Peter die zich ontdeed van al wat Turnhouts was en knap in de verste benedenhoek besloot: 8-9! Meteen de eindstand.

Ondanks een 1-5 voorsprong wisten onze zwaantjes er toch weer een spannende thriller van te maken met pas een beslissende treffer in de slotminuten. Op het moment dat de voorsprong geruststellend leek werd het gaspedaal iets te fel gelost en morsten we te veel met kansen. Desalniettemin hebben onze zwaantjes een knappe wedstrijd gespeeld. Staarten Lisa, Jace en Louis zorgden samen met keepers Karel en Wout dat de tegenstander niet meer dan 8 doelpunten konden maken. Een overwinning met maar 1 doelpunt verschil betekent dat elke inspanning beslissend was. Jace, Karel, Lien, Lisa, Louis, Peter, Stan en Wout: proficiat! Een verdiende overwinning! Bravo!

SK WEELDE – U9B   6-8 - 26/10/2019


Zaterdagmorgen om 10u was het verzamelen geblazen om richting Weelde te rijden. Onder een mooi herfstzonnetje begonnen onze blauwkes aan de wedstrijd. Het begon met een kleine studieronde van de 2 ploegen, met enkele kansen voor de beide teams.

We hielden heel goed stand tegen een heel stug en stevige thuisploeg. Na enkele minuten kon de thuisploeg een 1e keer scoren maar we lieten ons niet van de wijs brengen hierdoor en al combinerend konden we aan enkele mooie kansen komen, helaas zonder een doelpunt. Daarna kon Weelde ook een paar keer op doel trappen maar keeper Simon en onze verdediger Louis H. konden andere doelpunten tegenhouden. We kwamen beter en beter in de wedstrijd en op 2 minuten tijd konden we evenveel keer scoren en stonden we plots 1-2 voor. De wedstrijd ging nu goed op en neer en ook de doelpunten volgden in sneltempo elkaar op. Zo stond het na de eerste 2 kwartjes al 3-3.

De spannende wedstrijd bleef aangenaam om te zien en de toeschouwers werden dan ook verwend. Weelde kon terug op voorsprong komen en zelfs uitlopen tot 5-3. Onze linker- en rechterflankspeler zoals Vince, Thimon en ook Twan en Louis VDV hadden het niet makkelijk maar konden toch een paar keer onze spits Oliver in stelling brengen doch de afwerking bleef een beetje haperen. Maar toen sloeg de motor terug aan en konden we terugkomen tot 5-5. Ondertussen was Twan onze keeper geworden en was Marcello de verdediger. Zij hielden goed stand en kwamen gepast tussen zodat ze onze aanvallende spelers in stelling konden brengen en we kwamen toen ook terug voor 5-6.

Het laatste kwart zou beslissen wie deze match ging winnen. Helaas begon het niet zo goed voor ons en kon Weelde op 6-6 komen. Toch zat het venijn in de staart van de wedstrijd want we konden de laatste 5 minuten nog 2 keer scoren en zo de eindstand op 6-8 brengen. Héél veel inzet gezien vandaag en mooie combinaties op de mat gelegd en zo oververdiend kunnen winnen.


Op de foto vlnr Louis H, Twan, Vince, Oliver, Louis VDV, Thimon, Simon. Marcello en Fil ontbreken.

U9A – OLEN UNITED   17-3 - 19/10/2019


De match was nog niet lang bezig toen Stan al 2 doelpunten had gemaakt en al 1x de paal had getroffen. Ook Wout trof de paal. Naast een wereldrecordpoging paal-treffen konden onze zwaantjes nog 3 doelpunten maken dit kwart. Doelpuntenmakers van dienst waren William, Stan en Wout. Keeper Karel en de staarten Lisa en Jace zorgden er persoonlijk voor dat de bezoekers zo goed al geen kansen kregen.

Het tweede kwart kabbelde de match rustig verder. Beide ploegen hadden enkele kleine kansen. Al was het overwicht duidelijk voor de thuisploeg. Dit vertaalde zich ook in welgeteld 1 doelpunt. Stan scoorde de 6-0. Keeper Wout en staart Lisa kwamen nooit in de problemen achterin.

Het derde kwart besloten onze blauwtjes om de gashendel nog eens even open te zetten. Op voorzet van William knalde Lien de 7-0 binnen. Even terug naar de record-poging paal-treffen: Stan deed er een schepje bij nadat hij op de paal kon trappen na sterk voorbereidend werk van Lien en William. Lien miste even later heel nipt de paal. Gelukkig was het langs de goede kant van de paal: 8-0. En geen 8 zonder 9 … Peter zorgde voor de 9-0 op voorzet van Stan. Op een zeldzame counter van de bezoekers werd het tussendoor 9-1. Uiteindelijk gingen we een laatste keer rusten met een geruststellende 10-1 voorsprong. Lien had het 10de blauwwitte doelpunt achter haar naam gezet.

Tijdens het laatste kwart werd er ontzettend aanvallend gespeeld door onze zwaantjes. De tegenstander werd tegen het eigen  doelhout geplet. Dit betekent natuurlijk doelpunten voor (William met 11-1, 12-1 en 14-1, Peter met 13-1 en Jace met 15-1) en tegen (15-2 en 15-3). Beide tegendoelpunten waren wel grotendeels te wijten aan een iets te grote aanvalsdrift. Hierna werd er weer behoedzamer gevoetbald met weliswaar nog 2 extra doelpunten (Jace en Lien), al had Lisa ook nog wel enkele kansen gehad om de score nog verder uit te diepen. Uiteindelijk was de uitslag 17-3.

Het was al van meet af aan duidelijk dat de tegenstander moest onderdoen voor onze blauwtjes. We speelden kort op de bal en zaten de Olense spelers direct op de huid, op een sportieve manier weliswaar. Jace, Karel, Lien, Lisa, Peter, Stan, William & Wout: knap gespeeld en/of gekeept. Mag ik er nog even op wijzen dat de keepers Karel en Wout samen met de staarten Lisa en Jace knap werk hebben geleverd. Net als de rest van de ploeg uiteraard. Goed bezig!

U9A – KSK OOSTHOVEN B   10-5 - 12/10/2019


Afgelopen zaterdag kwamen de buren uit Oosthoven op bezoek. Enkele gezichten kwamen ons nog heel bekend voor. Tijdens de beker van Oud-Turnhout moesten we nog het onderspit delven ten opzichte van enkele spelers van deze ploeg.

De bezoekers speelden lieten steeds een speler voorin hangen. Dit maakte dat het steeds opletten was voor de counter. De start van onze zwaantjes was eerder aarzelend te noemen. Tot plots Karel met een splijtende pass werd aangespeeld en alleen op doel kon gaan. Karel wachtte duizelingwekkend lang vooraleer hij afdrukte maar de bal ging uiteindelijk in de kort hoek binnen: 1-0! Onze zwaantjes hadden daarna meer balbezit maar het was onze keeper Marcello die zich 2 maal moest omdraaien. We gingen rusten met een 1-2 achterstand.

Het tweede kwart was nog niet lang op gang gefloten wanneer Peter Lien bediende. Lien liet de kans niet liggen: 2-2. En niet veel later was Lien daar weer. Lien trapte op doel maar de keeper van Oosthoven kon de bal weg tikken. Karel was goed gevolgd en werkte de bal in doel: 3-2. Onze zwaantjes kregen vertrouwen en namen de bovenhand. Al was er achterin in wel een knappe redding van keeper Marcello nodig om de voorsprong te kunnen behouden. En al hadden Lien, Karel en Stan en Jace nog kansen om de voorsprong uit te diepen: halfweg was de tussenstand 3-2.

Het begin van het derde kwart gingen onze blauwtjes er vol voor. Eerst kon was er Karel die na een dieptepass van Peter weer alleen op doel kon gaan en daardoor de voorsprong kon verdubbelen: 4-2. Wat later kon Jace doorgaan op doel. Jace knalde op doel maar de bal ging tegen de paal. Karel kon de bal recupereren en uiteindelijk naar doel trappen: 5-2! En nog was Karel zijn honger nog niet gestild. Toen Karel de bal eigenvoetig kon veroveren, ging hij alleen door en rondde af: 6-2. En ook het daaropvolgend doelpunt was van blauwwitte makelij. Jace passte diep naar Karel. Karel ging de bal op links halen en knalde vanuit een scherpe hoek naar doel. De keeper moest de bal lossen en een goed gevolgde Peter trapte binnen: 7-2. Tussendoor had keeper Wout enkele pogingen van de bezoekers verijdeld. 7-2 leek een geruststellende voorsprong, maar 2 cadeautjes van onze blauwtjes later gingen we rusten met een 7-4 voorsprong.

Het laatste kwart zetten ons zwaantjes de puntjes op de hoofdletter i. Eerst was er Lisa, die opnieuw een sterke match speelde als staart, die op de paal trapte. Maar dit was slechts uitstel van executie want Karel trapte vervolgens de 8-4 binnen. Ook Marcello had nog 2 kansen. Tijdens een zeldzame prik van Oosthoven konden die in eerste instantie nog milderen tot 8-5. Na enkele kansen van onder andere Jace en Stan kon Jace de 9-5 staalhard binnen trappen. Keeper Wout zorgde voor rust achterin. De 9-5 leek de eindstand te worden maar na een pass van Stan kon Lien ook nog een keertje scoren. Het fluitsignaal klonk uiteindelijk bij een verdiende 10-5 overwinning.

Bravo! Deze U9-spelers speelden opnieuw als een echt team. Onze zwaantjes zochten steeds goed de vrije man of vrouw en waren goed bij de les. Knap samenspel, mooie crosspasses, dieptepasses en veel inzet. Jace, Lien, Lisa, Karel, Marcello, Peter, Stan en Wout: een verdiende zege. Knap gedaan!  Hans

KFC FLANDRIA –  U9A   7-7   - 05/10/2019


Wanneer onze spelers het veld op gingen voor de opwarming was al het duidelijk dat het een beladen duel ging worden. Onze 2 meiden kregen immers al direct van de Ravelse spelers de vraag wat ze op een voetbalveld kwamen zoeken. Ze konden maar beter langs de kant gaan zitten was hun tip. 

De match zelf begon tamelijk evenwichtig al had de bezoekende ploeg duidelijk meer kansen. Een schot van Lien werd gepakt door de keeper. Stan besloot naast. Wout trapte uit een schuine hoek in het zijnet en een knal van Jace ging net over. Aan de andere kant zorgde sterke staart Lisa, subtiel storende Louis en puik keepende Karel ervoor dat de thuisploeg niet tot scoren kwam. Het was pas laat in het eerste kwart dat de score geopend werd. Schutter van dienst was Peter. Een lichtjes afgeweken bal op doel belandde in de verste benedenhoek. 0-1. Meteen ook de eindstand van het eerste kwart.

Het tweede kwart was nog maar net begonnen toen Ravels de gelijkmaker voorbij keeper Wout kon trappen. Hierna ging de wedstrijd even gelijk op en neer. Al was Stan wel alleen op weg naar doel om de 1-2 te scoren toen hij achteraan aan werd getrapt. Onze zwaantjes kregen wel een vrije trap maar de kans was hierdoor wel weg. Er werd veel middenveld-voetbal gespeeld. Uiteindelijk kon Jace zich na een knappe actie vrij spelen. Stan was ook goed gevolgd en plots stonden Jace en Stan samen aan de bal voor doel. Stan was net iets sneller bij de bal en knalde de bal mooi in de linker beneden hoek binnen: 1-2. Bij een volgende actie vertrok de bal achterin via Wout naar Lisa. Lisa vond de vrijgelopen Peter op links. Peter gaf de bal aan de Karel. Karel dribbelde nog even met de bal om de Ravelse keeper was zenuwachtiger te maken en knalde de bal daarna loeihard in de korte hoek binnen: 1-3. Alweer een knappe actie van onze blauwtjes. 1 minuutje erna volgde een quasi identieke actie. Peter vond de doorgelopen Karel en die toonde opnieuw zijn tor-instinct: 1-4. En het overwicht werd nog duidelijker toen onze zwaantjes een zoveelste vrij trap kregen. Peter legde de bal achteruit voor Jace die de 1-5 ruststand uit zijn voetbalsloffen stampte.

Flandria kwam al snel in het derde kwart tot scoren. Ze kregen hierdoor moed. Niet veel later stond het plots al 3-5. Onze blauwtjes kwamen hierna gelukkig weer in de match. Er waren kansen voor L3 (Lisa, Lien & Louis) en Stan maar de Ravelse goalie belette dat we weer uitliepen. Maar dan was het weer tijd voor de grote Karel & Peter-show. Peter vond opnieuw Karel en u raadt het al … bingo: 3-6. En een knappe 1-2 later kon Karel zelfs de 3-7 scoren. Flandria bleef echter niet bij de pakken zitten. Na wat geharrewar voor het doel van Wout waarbij een sterk keepende Wout op een moment zijn hand op de bal had gelegd maar deze er weer onderuit werd getrapt, werd de 4-7 gescoord. Onze zwaantjes waren hierdoor even uit hun lood geslagen. We gingen voor een laatste keer rusten met een 5-7 tussenstand. Over tussenstand gesproken trouwens. Ik wil hier even tussendoor al de lezers bedanken die de moeite doen om verslagen op de site te gaan lezen. Als beloning krijg je een high-five van de verslaggever. Vraag ernaar bij de dichtstbijzijnde ontmoeting!

Het laatste kwart verdedigde Ravels heel kort en dus was het moeilijker om de vrije man te vinden. De blauwwitten hadden niet zo veel kansen meer en Ravels loerde gevaarlijk op de counter. Keeper Jace moest zich na enkele minuten al een eerste keer omdraaien. 6-7 en Ravels rook duidelijk zwanenbloed. De gemoederen raakte even verhit toen Lien alleen op doel afging en opnieuw achteraan werd aangetikt. De vrije trap die hierna volgde leverde opnieuw niets op. Karel deed even het zijnet trillen maar voor de rest was het pompen of verzuipen. Jace moest enkele knappe reddingen uit zijn hoed toveren om de voorsprong te kunnen behouden. 1 minuut voor tijd was het dan toch zo ver. Flandria trapte de zure gelijkmaker binnen: 7-7. In de minuut die volgde gingen beide de teams nog voluit voor de overwinning, maar het bleef bij een gelijkspel.

Onze zwaantjes hebben knap gespeeld en met momenten knap combinatievoetbal laten zien. We kregen zelfs de complimenten van de Ravelse scheidsrechter en trainer. Goed bezig! We hebben nu weer een overwinning uit handen gegeven op het einde van de match maar bij deze krijgen Jace, Karel, Lien, Lisa, Louis, Peter, Stan en Wout toch een applaus voor hun inzet van uw verslaggever. Jullie laten zien dat je met teamwerk heel veel kunt bereiken! Bravo!!! Applaus! Wat ook knap was dat onze zwaantjes geen overtredingen maakten en heel de tijd rustig hun spel bleven spelen. Van fair-play gesproken! FC Zwaneven mag trots zijn op deze spelers! Hans

VC POEDERLEE -  U9A   10-10   - 28/09/2019


De wedstrijd was nog maar net op gang gefloten toen Lien knap de diepte in werd gestuurd. Lien besloot echter op de keeper. Ook Stan kreeg een kans om de score te openen maar zijn schot ging naast. Derde kans, goede kans? Stan mocht een corner trappen. Jace stond op de goede plek en … doelpunt! 1-0. Een verdiende voorsprong. Even later was het weer aan Stan, maar jammer genoeg ging ook nu de bal net naast. Op een zeldzame prik kon Poederlee echter scoren, 1-1. Bij een volgende actie passte William knap naar Peter. Peter trapte naar doel maar opnieuw ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. De bezoekers bleven de bedrijvigste ploeg. William kon van heel ver naar doel trappen. De bal ging juist naast de paal binnen. Knap doelpunt! 1-2. Na slecht wegwerken achterin kon Poederlee opnieuw langszij komen. We gingen dus rusten bij een 2-2 tussenstand.

Het 2de kwart was nog geen minuut ver toen Jace knap kon doorzetten door het centrum. Hij kon naar doel trappen en de 2-3 was een feit. Dit zag er goed uit! Poederlee kwam echter stilaan meer opzetten en onze zwaantjes waren iets te braaf in de duels. Het gevolg was dat we enkele minuten later plots tegen een 5-3 achterstand stonden aan te kijken. Keeper Oliver deed wat hij kon maar deze ballen waren moeilijk te pakken. Onze zwaantjes bleven echter niet bij de pakken zitten. Na een knappe pass van William kon Wout de blauwwitten weer dichterbij trappen: 5-4. Dit was echter van korte duur want ook Poederlee was bij de les: 6-4. Nog voor het einde van dit kwart kon Peter Wout bedienen en die twijfelde niet: 6-5.

De ploeg die in het derde kwart als eerste kon scoren was de thuisploeg: 7-5. Onze blauwtjes leken op een vrij zure nederlaag af te stevenen. Na knap werk van Jace kon Jace Stan bedienen en die liet de kans niet liggen: 7-6. FC Zwaneven bleef de bedrijvigste ploeg en het spel verliep vooral op de helft van de roodgroenen. De counters waren echter heel gevaarlijk. Staarten Lisa en Louis deden goed hun best en konden veel opvangen. Op zo’n tegenprik moest keeper Wout toelaten dat de thuisploeg weer tot 2 doelpunten uitliep: 8-6. Onze zwaantjes bleven ervoor gaan. Zo ging een trap van Lisa net naast. Op een corner ingetrapt door Jace duwde de keeper de bal in eigen doel: 8-7. En toen een beetje later Peter een corner trapte werd opnieuw de bal door een speler van Poederlee in eigen doel gewerkt: 8-8. Na 2 own-goals stonden we plots weer gelijk. Onze blauwtjes bleven drukken maar vergaten de tegenstander KO te spelen. Er waren kansen voor Peter, Oliver, William en Louis maar de bal ging er niet in. Onder andere een bal van Peter werd op de lijn gered.

Met een stand van 8-8 gingen we het laatste kwart in. FC Zwaneven bleef de bepalende ploeg. Op voorzet van Jace bracht Lien de blauwwitten opnieuw op voorsprong: 8-9. Op corner was het nu aan FC Zwaneven om een own-goal te maken: 9-9. Met nog 5 minuten te gaan was het spanning troef. Niet onverdiend kon William voor een 10de doelpunt voor de zwaantjes zorgen. Maar bij de laatste kans van de wedstrijd kon de thuisploeg echter gelijk maken: 10-10!

Een gelijkspel is niet slecht maar uw verslaggever was toch van mening dat FC Zwaneven dit duel had kunnen winnen. Desalniettemin mogen onze jongens en meisjes tevreden zijn over hun spel: goed gewerkt! Jullie hebben verschillende knappe acties op het veld getoond! Jace, Lien, Lisa, Louis, Oliver, Peter, Stan, William & Wout: goed gedaan!  Hans

U9A – KFC TURNHOUT   17-11   - 21/09/2019


Zaterdag 21 september kwam KFC Turnhout op bezoek.

Beide ploegen begonnen eerder aarzelend aan de match. Maar de zwaantjes zochten meer de ruimte op en combineerden duidelijk beter dan de hertjes. Stan kon zo naar een vrijstaande Karel passen die niet aarzelde en de 1-0 binnen trapte. Onze blauwtjes bleven druk uitvoeren. Wout en Lien kregen nog enkele mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen maar jammer genoeg ging de bal niet over de doellijn. Het was echter Turnhout die het eerstvolgende doelpunt kon maken: 1-1. Niet veel daarna stond het even later zelfs 1-2! Onze zwaantjes waren niet onder de indruk. Een knappe 1-2 gevolgd door nog zo’n 1-2 tussen Peter en Karel maakte dat Karel alleen voor doel kwam te staan en de bal had kon binnen knallen: 2-2. Dankzij enkele reddingen van keeper William gingen we met deze tussenstand rusten. Al hadden onze blauwtjes ook nog wel enkele kansjes.

Het tweede kwart drukten de blauwtjes de oranje herten weer tegen hun doel. Er vielen dan ook enkele kansen maar het was wachten tot een actie van William eer de score veranderde. William kwam alleen voor doel en wist de keepster te omspelen en zo de bal binnen te jassen, 3-2. Ook Stan kon de doelvrouw verschalken: 4-2. Toen Turnhout snel kon milderen tot 4-3 was het duidelijk dat er weer veel doelpunten gingen vallen vandaag. Het ging daarna even heel snel. Na de 5-3 gescoord door Lien kwamen de bezoekers plots hard opzetten. En ondanks enkele reddingen van keeper Wout moesten onze zwaantjes hun voorsprong afgeven. Halfweg leidde Turnhout met een 5-6 tussenstand.

In het begin van het derde kwart verloren onze zwaantjes meer en meer de grip op de wedstrijd. Turnhout kwam er meer door en ze liepen dus ook verder uit. Zo werd het al gauw 5-8. Na een rush op links van Karel kon hij de ban breken: 6-8. Onze blauwtjes namen stilaan weer het commando over maar de kloof groeide desondanks weer tot een verschil van 3 doelpunten: 6-9. Net over halfweg 3 doelpunten achter staan … dat weer ombuigen naar een voorsprong is niet eenvoudig. Maar moeilijk gaat ook! Onze zwaantjes lieten zich dus niet zomaar inblikken. Ze trokken meer en meer het laken naar zich toe. Een tegenaanval van Lien belandde op de paal, maar Karel stond klaar om die binnen te tikken: 7-9. Dit doelpunt gaf hun duidelijk moed want de tegenaanvallen volgden elkaar in ijltempo op. Na een dieptepass van Peter kon Lien de bal aan nemen en scoren: 8-9. De volgende kans was hier trouwens bijna een exact kopie van: Lien scoorde dus ook de 9-9. En Lien ging op haar elan verder. Haar loepzuivere hattrick maakte ze door vanuit een zeer scherpe hoek naar doel te trappen: 10-9. Nu stonden onze blauwe zwaantjes plots al voor. Lien haar honger was nog niet gestild. Ze scoorde ook nog een 4de doelpunt: 11-9. En nadat Turnhout tussendoor even milderde kon Lien zelfs de 12-10 scoren. Rusten deden we met een niet geheel geruststellend tussenstand van 12-11. De bezoekers hadden immers tussendoor nog een doelpunt gemaakt. Keeper Wout had dit kwart enkele knappe reddingen uit zijn mouw geschud.

Het 4de kwartier ging dus bepalen wie deze match winnend zou afsluiten. Bij een van de eerste kansen was het al prijs. Op corner van Peter kon Wout knap in 1 keer naar doel trappen: 13-11. Niet veel later pikte ook Peter zijn doelpuntje mee: 14-11. Keeper Karel had ondertussen amper werk, maar als hij moest tussenkomen deed hij dat uitstekend. De meeste kansen waren echter te noteren aan de overkant. Zo kon Stan de bal net binnen houden en doorgaan. Vanuit een zeer scherpe hoek kon hij toch naar de goal trappen … en scoren: 15-11. Onze blauwtjes hadden gevonden hoe ze de tegenstander konden verslaan. De ene splijtende pass volgde de andere op. Nu was het Lisa die Wout bediende en zo zijn 2de doelpunt kon maken: 16-11. Een zeventiende blauwwit doelpunt kwam er van de voet van William: 17-11. De laatste kans van de match kwam er nog na een vrij trap. Peter legde bal opzij voor William maar zijn knal richting doel belandde jammer genoeg op de lat. 17-11 bleef dus de eindstand.

Het was bijzonder knap hoe onze U9A met een 6-9 tussenstand de knop nog kon omdraaien en de match kon besluiten met een 17-11 winst. Ze toonden doorzettingsvermogen, een gezonde vechtlust, veel inzet en een goede teamspirit. Een week na de eerste ploeg konden onze U9 dus ook de buren van Turnhout verslaan. Karel, Lien, Lisa, Peter, Stan, William & Wout: knap gedaan! Goed bezig!

Hans   

KSK WEELDE A –  U9A   27-10   - 14/09/2019


Zaterdag 14 september werd onze U9A-ploeg verwacht op het veld van Weelde. Weelde is altijd al een pittige tegenstander geweest en dit zou nu ook niet anders zijn.

We waren nog niet lang aan het eerste kwart begonnen wanneer de thuisploeg de score opende: 1-0. De reactie van onze blauwtjes was subliem. Lien trapte van de zijlijn in naar Karel die de bal mooi voor doel bracht waar Wout hem netjes binnen trapte. En het werd zowaar nog mooier na wederom een knap staaltje samenspel. Karel gaf een afgemeten pass naar Jace die op zijn beurt Wout bediende. Ook nu liet Wout de kans niet onbenut en de 1-2 voorsprong was een feit. Weelde nam terug het commando en boog de achterstand al snel om in een 3-2 voorsprong ondanks een goed keepende Stan. De volgende 2 kansen waren voor zwaantje Karel maar bij de eerste poging ging de bal naast terwijl bij de tweede poging de bal knap gered werd door de keeper uit Weelde. Ondertussen liep de thuisploeg verder weg en keken we al aan tegen een 5-2 achterstand. Na goed storen van Karel kon hij de bal aan Peter geven die de 5-3 binnen trapte. Nadat Weelde de 6-3 had gescoord wist Lien de bal tussendoor naar Karel te spelen en die besloot mooi: 6-4. Het waren nu onze blauwtjes die de voetbalwetten dicteerden. Na knap voorbereidend werk van Lisa en Lien kon Peter de aansluitingstreffer scoren: 6-5. En wanneer Karel niet veel daarna scoorde stonden de bordjes 6-6 gelijk. Maar ook deze score was geen lang leven beschoren. Op voorzet van Peter wist Karel onze zwaantjes verdiend op voorsprong te zetten: 6-7.

In het tweede kwart probeerden onze blauwtjes door te gaan zoals we het eerste kwartier geëindigd waren maar het uitspelen van de tegenstander lukte niet meer zo goed. Ondanks enkele pogingen van Karel, Lien, Stan en Jace ging de bal niet over de doellijn. De tegenstander daartegenover zorgde ervoor dat een sterk keepende Wout zich 8 keer moest omdraaien. De tussenstand na dit kwart was opgelopen tot 14-7.

Het derde kwart veranderde aanvankelijk het spelbeeld niet. De achterstand liep op tot 17-7. Maar stilaan kwamen onze zwaantjes terug uit hun winterslaapje. Het was Karel die voor animo zorgde bij de bezoekende supporters. Hij scoorde de 17-8. En ondanks Wout meerdere ballen had gered moest hij toch toestaan dat de thuisploeg de 18-8 binnen trapte. Onze U9 lieten dit tegendoelpunt niet aan hun blauwwit hartje komen. Eerst was er Stan die na knap werk over links de bal mooi inspeelde naar Karel die de 18-9 binnen schoot. Daarna was er Peter die een corner zo voor doel bracht dat de verdedigers van Weelde niets anders konden dan de bal in eigen doel te trappen: 18-10.

Net als de andere 3 kwartjes werd er ook nog vlot gescoord in het 4de kwart. En al hadden Wout, Stan, Peter, Jace, Lien en Lisa nog enkele mooie kansen om te scoren, de bal ging er niet meer in. Aan de overkant deed Karel wat hij kon. Maar uiteindelijk werd er afgefloten bij een 27-10 stand.

Als we de off-momentjes van het tweede en het vierde kwart even zouden negeren, dan zou de eindstand 10-10 zijn geweest. Maar ere wie ere toekomt: Weelde had deze match verdiend gewonnen. Al gaan we zeker niet vergeten dat onze U9A-meisjes en jongens Weelde met momenten knap hebben uitgespeeld. En de remonte van een 5-2 achterstand tot een 6-7 voorsprong was ook fenomenaal. Als onze zwaantjes die knappe combinaties zo blijven uitvoeren dan gaan ze nog verschillende ploegen in verlegenheid brengen. We bekijken deze zware nederlaag dus positief want Jace, Karel, Lien, Lisa, Peter, Stan en Wout: jullie hebben knappe dingen laten zien! Kop op en zo blijven verder werken! (Hans DM)

U9 – MINDERHOUT   11-10   - 07/09/2019


Zaterdag 7 september speelden onze U9 voor het eerst in het voetbalseizoen 2019-2020 op hun eigen vertrouwde voetbalveld te Rhoode, Zwaneven. Ze kregen hun leefdtijdsgenootjes van voetbalvereniging Minderhout op bezoek.

Beide ploegen begonnen eerder afwachtend aan de match. Bij een eerste dreiging van de bezoekers werden onze zwaantjes al gelijk met beide voetbalschoentjes op het veld gezet: 0-1. En alhoewel er ook een 0-2 en 0-3 volgde, men kon duidelijk zien dat onze zwaantjes meer en meer in de match kwamen. Een knappe actie van Stan was hier het perfecte voorbeeld van. Hij omspeelde op de flank knap zijn tegenstander en kneep dan naar binnen om de bal naast de keeper in doel te trappen: 1-3. Onze blauwtjes gingen meer en meer drukken. Hierdoor kwam er achteraan ruimte voor de counter en daar maakte Minderhout gretig gebruik van. Alhoewel keeper Wout zijn doel met verve verdedigde ging het via 1-4 naar een 1-5 achterstand. Dit was gelijk ook de ruststand.

Onze zwaantjes waren ondertussen een beetje onder de indruk geraakt van de tegenstander maar toch begonnen ze sterk aan het tweede kwart. In eerste instantie was er William die met een knappe doorsteekpass Jace wist te vinden. Jace wist deze kans te benutten en de 2-5 was een feit. Jace had de smaak te pakken en maakte er gelijk een pure hattrick van: na de 3-5 scoorde hij dus ook de 4-5. Minderhout was even de kluts kwijt. En alhoewel Zwaneven bleef drukken wist de Minderhoutse goalie pogingen van Karel, Lisa en William telkens te pakken. Op een van de weinige pogingen van de bezoekers wisten ze echter te scoren: 4-6. Dankzij een doelpunt van Stan bleef de achterstand binnen de perken: 5-6. Dit was tegelijk de ruststand.

Het derde kwart gingen onze blauwtjes verder door op hun elan. Al snel had Jace de bordjes weer gelijk laten hangen na een knappe actie en dito doelpunt: 6-6. Alles was weer te herdoen en onze zwaantjes plooiden een klein beetje naar achter. Minderhout kreeg hierdoor stilaan enkele kansen maar keeper Karel wist hier wel raad mee. Het waren nu de bezoekers die het deksel op de neus kregen. Peter wist voor het eerst deze wedstrijd de thuisploeg op voorsprong te brengen: 7-6. Deze voorsprong was jammer genoeg van korte duur: 7-7. De wedstrijd lag nu helemaal open. Het collectief samenspel van onze blauwtjes bleek echter efficiënter dan het countervoetbal van de Minderhoutse voetbalvereniging. Eerst was er Lien die na een mooie pass van Jace alleen voor doel kwam en zo de 8-7 kon binnentrappen. Daarna was het Peter die hard op doel trapte. De doelvrouw van de witgroenen wist dit schot tegen te houden maar zij moest de bal lossen. Lien was goed gevolgd en legde de bal mooi opzij voor Peter die hierdoor enkel maar de bal in doel te trappen had: 9-7. Niet veel later kon Stan de voorsprong nog verder uitdiepen toen hij alleen op doel ging maar jammer genoeg ging zijn schot over.

Met 2 doelpunten voorsprong konden onze blauwtjes echter nog niet zeker zijn van de overwinning. Het laatste kwart ging dus beslissen over winst of verlies. Na enkele minuutjes in dit kwart trapte Lisa een hoekschop staalhard in. De bal belandde via een lichte tik van een Minderhouts been in de goal: 10-7. En alhoewel onze blauwtjes nog verschillende kansen bij elkaar speelden via Wout, William & Karel ging de bal toch niet over de doellijn. Aan de overkant verdedigde Jace zijn doel sterk maar desondanks slopen de bezoekers stilletjes maar zeker dichterbij. Heel dichtbij zelfs want ze kwamen terug tot op 10-10. Maar dit was zonder Peter en Lien gerekend. Nadat Lien eerder Peter een doelpunt had voorgeschoteld was het nu aan Peter om iets terug te doen. Peter speelde de bal naar Lien die de 11-10 binnen schoot. Bij een volgende doorbraak werd Lien echter hard aangepakt waardoor ze vroegtijdig van het veld moest, maar de score veranderde niet meer en dus was dit tegelijk ook de winnende treffer.

Ongelofelijk! Na een 1-5 achterstand bleven onze U9-spelers geloven in eigen kunnen en bouwden ze zorgvuldig van achteruit om de achterstand zo om te buigen in een 11-10 overwinning. Zeer knap! Dit was een overwinning van het collectief want iedereen deed zijn werk en speelde voor het team. Elke speler steeg boven zichzelf en had evenveel aandeel in deze knappe overwinning. Jace, Karel, Lien, Lisa, Peter, Stan, William en Wout: wederom super goed gespeeld! Goed bezig!

Hans

OLEN UNITED – U9    3-14   - 31/08/2019


Op de laatste dag van augustus moesten onze U9A onder een loden zonnetje hun eerste match spelen van het voetbaljaar 2018-2019. Tegenstander van dienst was Olen United. 

De wedstrijd was nog maar net begonnen wanneer onze Zwaantjes een eerste kans bij elkaar kon voetballen. Jammer genoeg ging de bal er niet in, maar het was van meet af aan wel duidelijk dat FC Zwaneven de betere ploeg was. Na pakweg 3 minuten kon Oliver de nul weg vegen. Meteen zijn eerste doelpunt ook voor FC Zwaneven! Wat een knap debuut! Een voorzet van Peter van op links kon hij knap binnen tikken. De volgende kans van onze blauwtjes ging ook binnen. Ditmaal schoof een Olens been de bal mooi achter de doellijn op voorzet van Lisa, 0-2. Het spelbeeld veranderde niet. Oliver kon even later op pass van Jace de 0-3 binnen trappen. Ook Peter had enkele kansen op een vierde doelpunt, maar het was Lisa die op aangeven van Peter de 0-4 binnen jaste. Oliver kon nog voor het einde van dit kwart zijn hattrick vervolledigen na een corner. Ondertussen stond Karel onder de lat van onze blauwtjes. Hij moest welgeteld 1 bal pakken en deed dit feilloos!

Het tweede kwart werd er van hetzelfde vaatje getapt. Karel was nu schutter van dienst en al gauw had hij 2 streepjes achter zijn naam staan. Ondertussen zaten we al aan een 0-7 voorsprong. Het volgende doelpunt viel aan de overkant. Op een zeldzame tegenstoot was Stan kansloos. De thuisploeg kreeg merkbaar meer vertrouwen. Stan stond echter paraat en kon via enkele knappe reddingen voorkomen dat Olen United dichterbij kwam. Toch waren het onze zwaantjes die voor doelpunten bleven zorgen: eerst opnieuw via een Olense speler op voorzet van Jace en iets later kon Jace zelf scoren in de kortste hoek, vlak naast de keeper na een corner van op links. We gingen dus rusten met een 1-9 tussenstand.

Het derde kwart begon de temperatuur duidelijk zijn tol te eisen. De 31 graden zorgden er voor dat het tempo een beetje uit de match verdween. Er waren kansen voor beide ploegen maar in eerste instantie waren het de rood-blauwen die hun aantal gemaakte doelpunten in 1 klap konden verdubbelen: 2-9! Daarna kon keeper Jace uitpakken met meerdere reddingen. Ook aan de overkant kon de doelman enkele goals voorkomen. Al kon Stan na een rush op rechts wel met een staalhard schot de 2-10 op het bord fusilleren. En wanneer Karel met de 2-11 ook zijn hattrick voor elkaar had gekregen, mochten de spelers kort daarna even voor de laatste keer rusten.

Al gauw stond het 3-11. Heel even leek het of onze zwaantjes zich naar het eindsignaal sleepten. Maar niets was minder waar. Onze blauwen drukten stilaan meer en meer en wilden de voorsprong duidelijk nog verder uitdiepen. De Olense keeper stond echter sterk te keepen. Verschillende kansen wist hij te neutraliseren. Maar toen Jace alleen op de keeper afging kon hij die met een knappe lobbal  verschalken, 3-12. Bij een intrap vanop rechts liet de Olense verdediging Peter helemaal ongedekt staan. Stan had dit goed gezien, speelde knal de bal naar Peter die de bal goed controleerde en beheerst in de hoek binnen trapte: 3-13. Even later konden onze zwaantjes knap counteren op een hoekschop van Olen United. De bal werd naar Karel gespeeld die alleen door kon lopen op doel en zo op counter de 3-14 eindstand kon vast leggen. Oliver was onze keeper dit kwart en deed dit met volle overgave.

Een duidelijke overwinning voor onze zwaantjes! Ze waren duidelijk beter en speelden als een echt en een hecht team. Knap! Jace, Karel, Lisa, Oliver, Peter en Stan: knap gewerkt en het doet deugd om te zien dat jullie er geen probleem van maken om jullie shirt nat te maken. Goed bezig!

KSVOT - U9   11-12   - 24/08/2019


De match lag van meet af aan open. Er werd fel gespeeld door beide teams. Kort na de aftrap kon Lisa met de bal op doel gaan. Ze trapte de bal mooi naar de hoek maar jammer genoeg ging de bal op de paal. De bal werd hierna snel gerecupereerd door de rood-groenen en 1 counter later stond het 1-0. Onze blauwtjes lieten het zich niet aan hun hart komen. Ze drukten verder en de kansen volgden. Eerst trapte Simon net naast. Daarna vond Simon dan weer de paal op zijn weg. Maar derde keer goede keer en dus wist Simon bij zijn derde kans de gelijkmaker te scoren. Niet veel later was Lien alleen op doel af toen ze achteraan werd aangetrapt. De vrije trap die hierop volgde werd door Stan hard binnen getrapt, 1-2. Blauwwit was de beste ploeg maar toch kon Oud-Turnhout nog gelijk maken voor rust, 2-2. Keeper Jace had nochtans puik gekeept.

Het 2de kwart begon niet zo goed. Enkele foutjes achterin zorgden ervoor dat de thuisploeg 2 doelpunten uitliep. Na een knappe run door het midden zorgde Peter ervoor dat de achterstand binnen de perken bleef: 4-3. Maar jammer genoeg was het weer aan Oud-Turnhout om hun voorsprong weer te vergroten, 5-3. Daarna was het aan Jace om zich van zijn mannetje te ontdoen en knap voor te zetten naar Lien die vervolgens in doel besloot: 5-4. Simon, die knap stond te keepen, moest wel toestaan dat Oud-Turnhout weer scoorde, 6-4. Onze zwaantjes verweerde zich nog knap tegen de achterstand. Stan had nog 2 mooie kansen maar de bal ging niet over de doellijn.

Het derde kwart werd de thuisploeg helemaal tegen het eigen doel gedrukt. Stan vond na enkele pogingen dan toch een openingetje en scoorde de 6-5. De Oud-Turnhoutse aanhang zag de bui al hangen, de gelijkmaker hing in de lucht. En die kwam er al snel. Stan stuurde Fil mooi de ruimte in waarop die de netten deed trillen: 6-6. En alhoewel Oud-Turnhout achteruit werd gedrukt sloegen ze er toch weer in op doelman Peter 2 maal te verslaan: 8-6. Er volgden nog kansen voor Lien, Simon en Thimon maar het was Simon die de aansluitingstreffer maakte: 8-7.

In het laatste kwart ging Simon op zijn elan verder. Hij scoorde eerst de 8-8 om daarna zijn pure hattrick te vervolledigen en onze blauwtjes voor het eerst sinds de 1-2 weer op voorsprong te brengen: 8-9. FC Zwaneven was duidelijk de beste ploeg en dus kwam het erop aan om deze voorsprong vast te houden. De tegenstander kwam echter weer een beetje in de match en had het geluk aan hun kant. Van 8-9 ging het snel naar 11-9. Doelvrouw Lisa deed wat ze kon, maar weer keken we tegen een achterstand van 2 doelpunten aan. Thimon en Fil hadden nog enkele kansen maar het was Lien die FC Zwaneven er weer deed in geloven: 11-10. De bezoekers drukten Oud-Turnhout nog steeds helemaal naar achteren. Na 2 gemiste kansen kon Peter dan ook de gelijkmaker maken, 11-11. En de helemaal verdiende voorsprong kwam er niet veel later dankzij Lien. Bij Oud-Turnhout waren de batterijen helemaal leeg al hadden ze nog wel een grote kans op een finale gelijkmaker. Maar uiteindelijk bleef het bij die 11-12.. Door een enorme gedrevenheid konden onze blauwtjes deze match winnend afsluiten. Ze mogen terecht fier zijn op deze overwinning. Ze hebben er van de eerste minuut tot de laatste snik voor gevochten. Een rasechte derby en dus doet dit wellicht extra deugd. Fil, Jace, Lien, Lisa, Peter, Simon, Stan en Thimon: Bedankt om ons een match te bezorgen die bol stond van spanning en inzet! Maar bovenal: bravo! Knap gedaan! (Hans De Meulder)

Oosthoven - U9: 18-13   - 21/08/2019


De helft van onze U9-voetballers mocht hun voetbalseizoen 2019-2020 op gang trappen met een match tegen de buren van KSK Oosthoven. Deze beladen match telde mee voor de immens befaamde, althans binnen Oud-Turnhout, beker van Oud-Turnhout. 

Het eerste kwart begon met een kans voor Oosthoven. Het schot ging echter naast. Onze zwaantjes waren direct gewaarschuwd en trokken in de aanval. Na een rush op links kon Peter hard uithalen op doel. Patat! De 0-1 stond op het bord! De volgende kans was voor Oosthoven maar keeper Wout kon de gelijkmaker voorkomen. Onze blauwtjes kregen ook nog enkele kansen maar die 2de goal wou er maar niet vallen. Uiteindelijk viel ze dan toch, maar aan de overkant. Op een corner werd de bal kort voor ons doel getrapt. De bal werd enkel door een blauwtje aangeraakt maar belandde zo wel in eigen doel. 1-1 dus. Oosthoven kwam hierdoor wat meer in de match en al gauw viel dan ook de 2-1. De wedstrijd bleef op en neer gaan al was Oosthoven toch iets gretiger en aggresiever in het spel. Na een tijdje werd het dan ook 3-1. Al had doelman Wout toen al wel enkele knappe reddingen gemaakt en hadden Lien, Twan en Fil ook al kansen gehad op een 2de blauw-wit doelpunt. Na de 3-1 gingen de hoofdjes heel even naar beneden en daar profiteerd Oosthoven onmiddellijk van. We gingen uiteindelijk de rust in met een 5-1 achterstand.

Die achterstand ombuigen in een voorsprong is natuurlijk zo goed al onmogelijk maar onze zwaantjes gaven het in ieder geval niet zomaar cadeau. Het 2de kwart begon zelfs identiek als het 1ste kwart. Namelijk met een doelpunt voor FC Zwaneven, gemaakt door Peter. Peter had zich vrij gespeeld op links en vanuit een vrij scherpe hoek de bal hard naast de keeper in doel getrapt, 5-2! De wedstrijd leek hierdoor even terug open te liggen. Er waren kansen voor beide teams maar de doelpunten vielen maar aan 1 kant. Ondanks enkele knappe reddingen van doelman Wout ging de score dus van 5-2 tot 8-2. Aan de overkant waren er kansen voor onder andere Fil, Thimon en Lisa. Op hoekschop kwam de bal bij Twan terecht waarop die de bal door het pak in doel trapte, 8-3. Kort na de aftrap liep Oosthoven echter opnieuw uit: 9-3. Tegen het einde van het tweede trokken onze blauwtjes meer en meer het laken naar zich toe. Twan kon dit overwicht ook omzetten in een doelpunt, 9-4. Niet veel later liepen Peter en Lien alleen op doel af. Peter legde de bal opzij voor Lien die daarna de bal knap binnen trapte: 9-5. Dit was meteen ook de ruststand.

Het derde kwart begon net als de eerste 2 kwartjes met een doelpunt van blauw-witte makelij. Thimon kon na een pass van Stan op doel afgaan en de bal mooi in de verste hoek binnen trappen, 9-6. Net als bij eerdere doelpunten kwam er direct reactie van Oosthoven. In eerste instantie hield Twan, dankzij enkele knappe reddingen en dankzij balrecuperaties van staart Lisa, de netten nog spik en span. Maar na enige tijd wist Oosthoven dan toch te scoren. 2x zelfs en dus was de stand plots 11-6. Een volgende actie ontstond er nadat Stan op het middenveld de bal kon veroveren. Na enkele paarse spelers in de wind te hebben gezegd kon hij alleen op doel gaan en mooi besluiten: 11-7. Opnieuw kwam er die reactie van de tegenstander om de voorsprong op peil te houden: 12-7. Peter zorgde er voor dat we gelijke tred konden houden: 12-8.

Het laatste kwart werd al snel duidelijk dat we ons geen illusies moesten maken. Twee doelpunten van de spelers uit Oosthoven deed ons naar een achterstand van 6 doelpunten aankijken: 14-8. Niet lang daarna zorgde de tweeling Lien en Wout voor animo bij de blauw-witte supporters. Eerst was er Wout die knap de 14-9 afrondde en daarna was er Lien die na hard werk van Fil ons ook op dubbele cijfers bracht: 14-10. Helaas was de tegenstander niet onder de indruk en enkele minuten later was de achterstand opnieuw flink uitgediept: 17-10. Dit ondanks enkele knappe saves van keeper Thimon. Een rush van Twan dwars door het midden liet hem toe om de 17-11 tussenstand op het bord te schilderen. En nog was het niet gedaan. Peter maakte er eerst 17-12 van. Maar 1 minuut later was het echter al 18-12. Tot slot maakte de maker van het eerste doelpunt van de match ook het laatste. Peter zorgde namelijk voor de 18-13. Na de match konden de spelers van Oosthoven schijnbaar niet snel genoeg naar huis vertrekken want penalties hebben ze niet getrapt. Dat hebben onze zwaantjes dan maar alleen gedaan. Met opnieuw enkele knappe reddingen maar ook enkele beauty's van penalties.

Conclusie: Wie naar deze match kwam kijken zal zich zeker niet verveeld hebben. Beide teams speelden met open vizier en met volle overtuiging. Nadat we even niet goed in de match zaten tijdens het openingskwartier bleven onze blauwtjes goed gelijke tred houden. De 5-1 ging uiteindelijk over in een 18-13. En dit tegen een ploeg waar we vorig jaar nog zwaar tegen verloren hadden. Een duidelijk bewijs dat het werk van onze spelers op training niet voor niks geweest is! Iedereen zette zich volledig in en speelde in functie van de ploeg! Knap werk! Een dikke bravo aan Fil, Lien, Lisa, Peter, Stan, Thimon, Twan en Wout! Doe zo verder! (Hans De Meulder)